Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce a ajuns economia României după cea a Vanuatu. Corupţia, printre cauzele remarcate de Banca Mondială

Publicat:

Un raport al plaseaza economia Romaniei pe locul 37 , cu o pozitie mai jos decat Vanuatu (36) si una deasupra Uruguayului (38). Printre cauzele care au dus la aceasta scadere se numara evaziunea fiscala, deficitul fiscal, povara datoriei publice, impredictibilitatea sistemului de reglementare si coruptia. „Curtile de justitie cu resurse reduse din Romania sufera de coruptie cronica si influenta politica”, se arata in raport.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Banca Mondiala finanțeaza proiecte medicale, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Ciolacu

08:55, 16.06.2024 - Banca Mondiala finanțeaza in Romania proiecte medicale, de invațamant, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Marcel Ciolacu. Șeful Executivului a facut acest anunț dupa cea mai recenta intalnire pe care a avut-o la București cu reprezentanții Bancii Mondiale. ”Rezultatele…

Premierul Marcel Ciolacu: Proiectele dezvoltate de Romania cu Banca Mondiala au rezultate ce sunt resimțite in viața de zi cu zi a oamenilor

10:15, 14.06.2024 - Stabilitatea economica și continuarea procesului de reforme sunt direcții de acțiune pe care Guvernul le urmarește pentru consolidarea economiei romanești, a afirmat premierul Marcel Ciolacu la intalnirea cu reprezentanții Bancii Mondiale. ”Fondurile europene din Planul Național de Redresare și Reziliența…

Ciolacu: „Sustenabilitatea pentru Romania impune pensii private”

07:41, 15.05.2024 - Premierul a facut anunțul. Marcel Ciolacu a declarat marți, la Digi24 , ca orice premier s-ar bucura sa aiba in plus veniturile care se duc spre Pilonul 2 de pensii, de 18-19 miliarde lei, insa dupa o discuție cu reprezentanți ai BNR și Bancii Mondiale a concluzionat ca sustenabilitatea pe termen lung…

Cauzele șomajului de lunga durata in Romania: deficitul de competențe și munca la negru - raport UE

18:50, 08.05.2024 - Factorii care explica somajul de lunga durata in Romania includ deficitul de competente si o pondere semnificativa a muncii la negru, care era estimata la 1,4 milioane de persoane, arata o analiza de tara a Comisiei Europene publicata miercuri, informeaza Agerpres.

Banca Mondiala: Romania este un exemplu pentru utilizarea instrumentelor de dezvoltare

20:06, 17.04.2024 - Romania este un exemplu pentru țarile din regiunea Europei de Est in ceea ce ține de utilizarea instrumentelor pentru dezvoltare, susțin oficialii Bancii Mondiale, in discuțiile cu Marcel Boloș.

FMI revizuiește prognozele pentru Romania. Economia nu mai duduie

17:36, 16.04.2024 - Conform noilor prognoze ale FMI, dupa un avans de 2,1% anul trecut, economia va creste la 2,8% anul acesta, urmand sa accelereze pana la 3,6% in 2025. In octombrie, FMI estima un avans de 3,8% al PIB-ului Romaniei in 2024.In ceea ce priveste inflatia, FMI prognozeaza ca Romania va inregistra in acest…

Romania- țara cu viteze multiple ale economiei și cu dezechilibre in creștere. București are un PIB/locuitor de 177% din media UE, in timp ce Moldova a ramas blocata la sub 50% (raport)

10:31, 16.04.2024 - Povara asupra bugetelor de familie ramane semnificativa, mai ales la nivelul de jos al salariilor, confirmand ca cele mai dezavantajate segmente ale populației din punct de vedere economic suporta cele mai mari creșteri de prețuri. In 2023, saracia (6,85 USD/zi PPA) a scazut intr-un ritm lent, ajungand…

Cum a reușit China sa devina marea vulnerabilitate a Asiei: economia gigantului cu picioare de lut

04:25, 03.04.2024 - Cresterea economica din Asia de Est si Pacific este mai mare decat in restul lumii, dar regiunea va inregistra probabil o crestere mai lenta in 2024, fata de anul precedent, pe fondul factorilor negativi din China si al incertitudinii mai ample in materie de politici, potrivit unui raport al Bancii…


Ce parere ai despre aceasta stire?