Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cumpărăturile te fac sănătos! Află ultima descoperire a cercetătorilor americani

Publicat:

Cumparaturile stimuleaza capacitatile cerebrale ale persoanelor de varsta a treia, se afirma intr-un studiu realizat recent de cercetatorii de la din , informeaza descopera.ro.

Cercetatorii americani au descoperit ca persoanele de varsta a treia par sa aiba nevoie de capacitati cerebrale suplimentare pentru a lua anumite decizii atunci cand se afla la cumparaturi, in special acele hotarari care se bazeaza pe memorie.

"Persoanele de varsta a treia sanatoase, chiar daca memoria lor nu mai este la fel de buna in trecut, «recruteaza» pe cale naturala…

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

S-a descoperit un tratament pentru degenerescenta maculara, care provoaca orbirea persoanelor in varsta

05:40, 11.06.2024 - O echipa internaționala din Marea Britanie, Statele Unite, Germania și Australia, impreuna cu cercetatori Universitatea din Bristol, Institutul de Oftalmologie al Universitații Globale din Londra și Cirrus Therapeutics, au anunțat ca au descoperit un potențial tratament pentru degenerescența maculara…

Regula celor 10 secunde iți arata cat vei trai

15:06, 22.05.2024 - Regula celor 10 secunde Traiești mai mult daca reușești sa faci un exercițiu simplu: stai 10 secunde intr-un picior, in echilibru. Cei care reușesc sa faca asta vor avea o durata de viața mai lunga.  Se pare ca echilibrul este foarte important in evaluarea starii de sanatate. Deși nu este inclus in…

Impactul pe care il au schimbarile climatice asupra bolilor cerebrale. „Exista dovezi clare” | Studiu

09:45, 18.05.2024 - Persoanele cu afectiuni neurologice pot fi printre primele si cele mai grav afectate de schimbarile climatice, care risca sa agraveze afectiunile creierului pe masura ce fenomenul se intensifica. Este avertismentul transmis de un grup de cercetatori britanici, care au studiat impactul vremii asupra bolilor…

Cercetatorii au descifrat sindromul inimii frante

19:51, 17.05.2024 - Creierul uman contine bazele „sindromului inimii frante”, conform unui nou studiu efectuat de oameni de stiinta italieni de la Spitalul Universitar din Foggia, transmite ANSA. Echipa specializata in medicina nucleara, a carei cercetare a fost publicata in Journal of the American College of Cardiology…

Iohannis nu a venit cu „mana goala” din SUA. Romania a cumparat arament de la americani de 70 de milioane de dolari

10:31, 10.05.2024 - „Statele Unite ale Americii au aprobat vanzarea de rachete AIM-9X Sidewinder Block II catre Romania pentru a oferi capabilitați aer-aer avansate pentru avioanele F-16 din dotarea Forțelor Aeriene Romane. Rachetele sunt evaluate la aproximativ 70 de milioane de dolari americani. Aceasta vanzare este…

Locurile de munca mai puțin solicitante, din punct de vedere mental, dezvolta un risc ridicat in apariția demenței

11:06, 18.04.2024 - Cercetatorii au descoperit ca, cu cat oamenii isi folosesc mai mult creierul la locul de munca, cu atat mai bine par sa fie protejati impotriva problemelor de gandire si de memorie care apar odata cu inaintarea in varsta, potrivit The Guardian. Persoanele cu locuri de munca de rutina si repetitiva…

Dimensiunea creierului uman a crescut cu aproape 7% in 40 de ani

00:20, 16.04.2024 - Studii recente au scos la iveala ca dimensiunea creierului uman a crescut semnificativ de-a lungul evoluției. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca marirea creierului poate fi asociata cu o rezerva cerebrala crescuta, care ar putea reduce riscul de demența, potrivit Agerpres. Conform unei noi…

Oamenii care venereaza celebritați sunt mai puțin dotați intelectual, arata un studiu

10:05, 15.04.2024 - Publicata in revista BMC Psychology, acest studiu releva ca, deși venerarea celebritaților pare sa fie asociata cu capacitați intelectuale mai slabe, ramane inca neclar daca aceasta fascinație pentru personalitați celebre reprezinta o cauza sau o consecința a acestor abilitați cognitive reduse. Este…


Ce parere ai despre aceasta stire?