Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum se prepară deliciosul lapte de pasăre, faimosul desert franţuzesc al bunicilor care este gata în doar o jumătate de oră

Publicat:

Cazut nemeritat intr-un con de umbra, desertul care se numeste “Lapte de pasare” poate fi servit cu succes la o masa festiva sau poate inlocui o gustarea dulce dintre mese  pentru copii.

Adevarul” propune reteta clasica, cea de pe vremea buncii, inspirata din cartea de bucate a lui M. Sevastos, considerata o adevarata “biblie” a gospodinelor din anii ‘50-’60.

Laptele de pasare se prepara in jumatate de ora, se tine la cuptor inca jumatate de ora. Se serveste rece, tinut la frigider.

Ingrediente pentru 6-8 portii:
* 6 oua
* 1 litru de lapte
* 200 grame

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Dulceața de trandafiri, o delicatesa regala. O rețet[ rapida și parfumata

09:25, 27.06.2024 - Dulceața de trandafiri este o delicatesa, datorita faptului ca este foarte fina si parfumata. Este un desert ce face parte din "camara bunicii", care in anumite perioade istorice era nelipsit de pe farfuria cu care se serveau musafirii. Dulceața de trandafiri poate fi preparata de oricine, pe toata…

Desertul perfect pentru verile caniculare: pandișpan cu cireșe

21:45, 23.06.2024 - Vara este anotimpul fructelor proaspete și al deserturilor racoritoare. Una dintre cele mai iubite prajituri de vara este, fara doar și poate, pandișpanul cu cireșe. Acesta nu doar ca este delicios și ușor de preparat, dar evoca și amintiri placute din copilarie, fiind desertul ideal pentru a fi savurat…

Oua, lapte și faina: 3 ingrediente pentru 3 rețete delicioase

15:05, 11.06.2024 - Aceste ingrediente sunt magice și, pentru ca sunt (aproape) intotdeauna la indemana, puteți improviza rețete grozave in cel mai scurt timp (cu condiția sa adaugați uneori și cateva ingrediente suplimentare).Oua, lapte și faina: pofta de clatite?Iubim clatitele și asta știe toata lumea. Pot fi adaptate…

Tiramisu cu sos de capsuni

00:05, 26.04.2024 - Ingrediente: 5 oua, 250 g mascarpone, 300 g capșuni, 100 ml apa, 23 pișcoturi, 7 linguri zahar, 1 lingurita esenta de vanilie, sare Mod de preparare: Se spala casunile, se curata si se taie felii. Se pun intr-un vas, cu apa si doua linguri de zahar, si se fierb cinci minute. Se mixeaza cu un mixer vertical…

Dezvaluiri grave despre Nestle: zahar adaugat in laptele pentru sugari vandut in țarile sarace, un 'atentat' la sanatate

23:35, 17.04.2024 - Nestle, cea mai mare companie de bunuri de consum din lume, adauga zahar și miere in laptele pentru sugari și in produsele cerealiere vandute in multe țari sarace, contrar orientarilor internaționale care vizeaza prevenirea obezitații și a bolilor cronice, potrivit unui raport citat de The Guardian.

Un preparat gustos si versatil, branza de caju

19:56, 15.04.2024 - Bogata in vitamine și minerale, branza de caju este o alternativa sanatoasa la branza tradiționala, inclusiv pentru persoanele care au intoleranța la lactoza si pentru copii. Este un aliment versatil, putand fi folosit ca atare sau adaugat intr-o gama variata de rețete culinare: prajituri, sosuri, salate,…

Desertul special al marilor cofetari

09:45, 08.04.2024 - Incercați brownies cu budinca de banane. Este un desert special, o reinterpretare reușita cu banane, din care  obținem o prajitura cu o textura mai untoasa, extrem de apreciata de marii cofetari. Amestecul de banane creeaza echilibrul perfect al aromelor, fara acea aroma artificiala de banana,  potrivit…

Laptele condensat, minunea din bucatarie pe care puține gospodine il folosesc

22:51, 05.04.2024 - Iubești laptele? Ei bine, acesta este un adevarat dar al naturii, iar omenirea a știut sa il valorifice la maximum. De-a lungul timpului, din el am reușit sa obținem tot felul de alte produse, cum ar fi branza, smantana sau iaurtul. Dar la ce folosește laptele condensat? Cu siguranta ai auzit si tu…


Ce parere ai despre aceasta stire?