Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum se mananca sparanghelul si de ce este atat de sanatos

Publicat:

Sparanghelul este o leguma versatila, ce poate fi folosita ca si garnitura la fripturi, dar care este delicioasa si in supe creme si chiar direct pe gratar. Sezonul sparanghelului este foarte scurt, incepand in mai si terminandu-se la finalul lunii iunie.  Sparanghelul este o leguma foarte perisabila si iti recomandam sa  cumperi din cel proaspat cules.
 
Pentru a identifica sparanghelul proaspat, iata cateva indicii: tulpina ferma, varfurile strans inchise; varful trebuie sa fie verde aprins si sa nu aiba pete de galben sau maroniu. Daca sparanghelul se gaseste in…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Bautura pe care nu trebuie sa o consumi pe canicula. Este periculoasa pentru organism și in cantitați mici

09:05, 26.06.2024 - In zilele toride de vara, o bautura pot deveni periculoase pentru sanatate, chiar și in cantitați mici. Prof. dr. Vlad Ciurea avertizeaza asupra riscurilor asociate in condiții de temperaturi ridicate.

Broccoli, super-alimentul care conține o otrava pentru organism, dar care stimuleaza detoxifierea

21:05, 25.06.2024 - Broccoli, o leguma adesea laudata pentru beneficiile sale pentru sanatate, ascunde de fapt un secret surprinzator. Aceasta leguma verde și hranitoare conține o substanța numita sulforafan, care este de fapt o otrava.

Pui de balta, delicatesa bucatariei franceze: bogate in proteine, omega-3, vitamina A și potasiu

10:25, 09.06.2024 - Termenul este, evident, un eufemism pentru ceva ce ar suna un pic mai puțin prietenos unora: picioare de broasca. Dar reprezentarea nu este deloc departe de adevar, pentru ca atat textura, cat și gustul, sunt foarte apropiate de cele ale carnii de pui.

Alimentul-minune care lupta impotriva cancerului. Nutriționist: 'Va garantez ca la cel puțin 50% cancerele ar fi mai mici sau deloc'

21:21, 07.06.2024 - Alimentul-minune care lupta impotriva cancerului. Onco-nutriționitul Marius Vaduva a explicat, in exclusivitate, la Antena 3 CNN, care este alimentul pe care daca oamenii l-ar consuma frecvent cel puțin 50% dintre cancere ar fi mai mici sau deloc. Este vorba despre pește sau cel puțin despre suplimentele…

Muta un chibrit și gaseste forma corecta! Test de inteligența special

09:10, 25.05.2024 - Din cand in cand, va mai provocam cu cate un test de inteligența special, precum este și cel de astazi. Tot ce ai de facut in aceasta noua provocare, este sa muți un chibrit și sa gasesti forma corecta. Bafta! Te provocam cu un test de inteligența special! Genul acesta de teste de inteligenta sunt binevenite,…

Cat de sanatos este sa mananci picant

10:05, 15.05.2024 - Alimentele picante ori intens condimentate dau un plus de aroma preparatelor culinare, insa este sanatos sa mananci picant? Cum reacționeaza organsimul in urma consumului de alimente picante. Citește mai jos cat de sanatos este sa mananci picant.Mancarea picanta crește secreția de acid hidrocloric din…

Ce spun nutriționiștii despre legumele și fructele cu pesticide: „E mai rau pentru organism sa nu le mancam deloc”. Ce soluții avem ca sa mancam totuși sanatos?

14:55, 25.04.2024 - O analiza recenta a Autoritații Naționale Fitosanitare arata ca in peste 40% din legumele romanești sunt urme de pesticide, iar in unele produse cantitațile de substanțe periculoase detectate au fost cu mult peste nivelul maxim admis. Mararul, salata și roșiile sunt cele mai tratate legume, arata raportul.…

Un medic trage semnalul de alarma: Aceste legume ingroașa sangele. Cazurile in care trebuie sa le eliminam din alimentație

12:41, 23.04.2024 -   Hipercoagulabilitatea poate fi cauzata de diverse factori, inclusiv inflamații cronice, mutații genetice, excesul de globule roșii sau proteine in organism. In acest context, medicul avertizeaza ca exista anumite legume care pot afecta negativ coagularea sangelui in aceste situații. Consumul acestor…


Ce parere ai despre aceasta stire?