Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum procedăm în cazul întâlnirii cu ursul pe traseele montane? Recomandările jandarmilor montani

Publicat:
Cum procedăm în cazul întâlnirii cu ursul pe traseele montane? Recomandările jandarmilor montani

Daca alegeți sa faceți o drumeție pe munte și intalniți un urs in calatoria dumneavoastra, urmați sfaturile noastre: – Nu porniți singur la drum, asigurați-va ca aveți cel puțin un partener de drumeție. Discutați, faceți zgomot, cantați ca sa fiți auziți de animale salbatice și astfel ele va vor evita. De asemenea, purtati agatat de rucsac un asa- numit - clopoțel impotriva urșilor, acesta face zgomot la fiecare mișcare; – Ceata si ploaia cresc riscul unei intalniri cu ursul. Animalele se simt in siguranta la adapostul unor astfel de manifestari meteo si ies in cautarea hranei. Evitați…

Citeste articolul mai departe pe jurnalmm.ro…  

Sursa articol si foto: jurnalmm.ro


Stiri pe aceeasi tema

Recomandarile  jandarmilor clujeni pentru iubitorii de drumeții montane

10:50, 05.07.2024 - Pentru siguranta iubitorilor de drumeții montane, jandarmii montani clujeni recomanda urmatoarele: Inainte de a pleca in excursie, informati-va temeinic in legatura cu itinerariul propus (daca este accesibil, marcat sau daca prezinta porțiuni periculoase), prognoza meteo, conditiile climatice locale;…

Poliția se adreseaza catre cetațeni sa respecte recomandarile in perioada sarbatorilor

15:10, 11.05.2024 - Poliția moldoveneasca felicita cetațenii Republicii Moldova cu ocazia sarbatorilor care se apropie și ii cere sa urmeze recomandarile pe care poliția le-a publicat in Telegram, scrie tv8.md Recomandarile poliției in perioada sarbatorilor: Supravegheați in permanența copiii; Evitați deplasarea pe carosabil,…

Recomandari ale jandarmilor argeșeni pentru o minivacanța in siguranța

15:25, 01.05.2024 - In contextul minivacanței de 1 Mai și avand in vedere preconizarea unui numar mare de turiști in zonele montane ale județului nostru, jandarmii din cadrul posturilor de jandarmi montane Rucar și Arefu desfașoara, in aceste zile, activitați de informare a cetațenilor cu privire la respectarea legislației…

Salvamont recomanda zece reguli esentiale pentru o drumetie in siguranta pe munte

11:15, 01.05.2024 - Avand in vedere creșterea numarului de turiști din aceasta perioada, determinata de minivacanța de Paște, salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Maramures va recomanda zece reguli esențiale pentru o drumeție in siguranța pe munte. In plus, salvatorii montani vor desfașura…

Premiera naționala: Stalpi de marcaj vizibili pe timp de noapte, pe traseele montane din Gorj

14:25, 22.04.2024 - Prin Serviciul Salvamont al Consiliului Județean Gorj, județul Gorj va fi primul județ din țara in care traseele montane vor deține semne și stalpi de marcaj realizați cu vopsea fotoluminescenta care va oferi o mai buna orientare turiștilor pe timp de noapte. Un numar de minimum 10 trasee montane din…

Alerta de șarpe in apropierea unei cabane din Ranca! Jandarmii au constatat ca este o vipera: avertismentul jandarmilor montani FOTO

16:35, 15.04.2024 - "Un apel telefonic prin care un cabanier semnala prezenta unui sarpe in apropierea cabanei din zona centrala din Ranca a fost receptionat de jandarmii montani. Sarpele a fost semnalat intr-o zona publica, pe aleea din apropierea unei cabane, iar in urma interventiei jandarmilor montani a fost capturat…

Ursul care a ajuns la doi pași de București, cautat in continuare de jandarmi. De ce animalele salbatice iși parasesc habitatul

05:46, 15.04.2024 - Un pui de urs care a ajuns sambata la doi pași de București era cautat aseara de jandarmi. Animalul salbatic a fost vazut sambata in localitatea Ciolpani, Ilfov, iar autoritațile au trimis un mesaj RO-Alert catre locuitorii din zona sa stea departe de urs, sa nu se fotografieze cu el.

Șerpii sunt tot mai activi in zonele montane. Ce faci in cazul unei mușcaturi de vipera, sfaturi de la specialiști

10:40, 14.04.2024 - Intalnirile cu serpii pe munte devin tot mai dese si in cele mai nebanuite locuri. Trei sferturi dintre muscaturile de sarpe apar la persoanele care ating serpii, avertizeaza Salvamont. „Serpii veninosi nu ataca decat atunci cand sunt atacati sau surprinsi. Daca locuiti sau calatoriti in zone in care…


Ce parere ai despre aceasta stire?