Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum poate THC-ul să trateze boala Alzheimer

Publicat:

este o afecțiune degenerativa progresiva a creierului care apare mai ales la persoane de varsta inaintata, producand o deteriorare din ce in ce mai accentuata a funcțiilor de cunoaștere ale creierului, cu pierderea capacitaților intelectuale ale individului și a valorii sociale a personalitații sale, asociata cu tulburari de comportament, ceea ce realizeaza starea cunoscuta sub numele de demența, potrivit wikipedia.

Citeste articolul mai departe pe a1.ro…  

Sursa articol: a1.ro


Stiri pe aceeasi tema

La ce ora nu trebuie sa iei decizii mari. Dr. Vlad Ciurea ii invața pe romani

11:30, 25.06.2024 - Cand este indicat sa luam deciziiComplexitatea umana și funcționarea creierului au fost studiate indelung, iar concluziile arata ca exista anumite ore in care nu suntem pe deplin capabili sa luam cele mai bune decizii. In ciuda senzației de control absolut asupra situației și de sine, exista momente…

Un animal de acum 250 de milioane de ani arata inceputurile evoluției creierului la mamifere

07:05, 23.06.2024 - Cu peste 250 de milioane de ani in urma, Scotia nu era invaluita in ceata si ploi ca in zilele noastre, ci era un desert acoperit de dune de nisip. Unul din locuitorii acestui peisaj aspru era un stramos al mamiferelor, un animal compact, care semana vag cu un porc, denumit Gordonia; avea o fata turtita…

Egiptenii antici incercau sa ințeleaga și sa trateze cancerul in urma cu peste 4.000 de ani, arata un nou studiu

07:05, 03.06.2024 - Egiptenii antici incercau sa inteleaga si sa trateze cancerul in urma cu mai bine de 4.000 de ani, sunt de parere oamenii de stiinta. Cercetatorii au descoperit dovezi ale unor taieturi realizate la nivelul craniului, in jurul unei leziuni de mari dimensiuni, cauzata, cred oamenii de stiinta, de un…

Copiii și adolescenții, victime sigure - Efectul devastator al reclamelor online asupra dezvoltarii creierului

01:15, 03.06.2024 - Tinerii sunt mai influentati decat adultii de reclamele zilnice de tip ''pop-up'', iar cercetarile de specialitate au aratat ca un adolescent, de exemplu, petrece peste 8,5 ore/zi privind la ecrane, in conditiile in care rationamentul critic al acestuia este in curs de dezvoltare, indica o analiza publicata…

Somnul ajuta la curațarea creierului de toxine. Sau nu?

11:45, 21.05.2024 - De mult timp, somnul a fost considerat esențial pentru curațarea creierului de reziduurile acumulate pe parcursul zilei. Insa un nou studiu arunca o privire surprinzatoare asupra acestei teorii populare.

SANATATEA NOASTRA Condimentele care pot imbunatați sanatatea creierului

14:10, 17.04.2024 - Ingrijirea corpului, practicarea de activitați fizice și alimentația sanatoasa sunt la fel de importante ca și menținerea unei bune sanatați a creierului. The post SANATATEA NOASTRA Condimentele care pot imbunatați sanatatea creierului first appeared on Informatia Zilei .

Secretele ascunse ale creierului: Revelațiile neuronilor 'zombie'

00:40, 16.04.2024 - Un grup de cercetatori portughezi a identificat, in mod accidental, "neuroni zombi" in creierul șoarecilor - acestea nu sunt creaturi infricoșatoare care consuma carne și raspandesc virusuri, ci celule care inceteaza sa interacționeze in mod normal, chiar daca sunt inca funcțional vii. Aceasta descoperire…

Vladimir Screciu a plecat sa se trateze in Finlanda » Cine e doctorul de staruri, de la care se așteapta o „minune” pentru Euro 2024

18:05, 14.04.2024 - Vladimir Screciu (24 de ani) spera sa se recupereze pentru Euro 2024 dupa accidentarea din derby-ul FCU Craiova - Universitatea 1-2, din 10 martie. Microleziunea musculara a recidivat doua saptamani mai tarziu, astfel ca mijlocașul a decis, impreuna cu conducerea clubului, sa apeleze la serviciile unor…


Ce parere ai despre aceasta stire?