Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum isi impart tarile UE banii: Romania e ultima la alocarile pentru Educatie

Publicat:

Capitolul "protectie sociala" a fost, in 2015, cea mai importanta componenta a cheltuielilor guvernamentale generale in statele membre UE, pentru care acestea au alocat in medie, potrivit Eurostat, echivalentul a 19,2% din PIB-ul UE 28.

La nivel european, din punct de vedere al alocarilor, urmatoarele categorii de cheltuieli principale sunt cele cu sanatatea (7,2% din PIB- ul UE28), cu serviciile publice generale (6,2%), cu educatia (4,9%) si cu afaceri economice (4,3%).

Datele Eurostat arata deosebiri semnificative ale modului in care statele membre finanteaza diversele componente…

Citeste articolul mai departe pe business24.ro…  

Sursa articol: business24.ro


Stiri pe aceeasi tema

A scazut cererea de gaze naturale in Uniunea Europeana

15:35, 28.05.2024 - S-a facut un studiu! Cererea de gaze naturale in Uniunea Europeana a fost in scadere timp de doi ani consecutivi, dupa un declin anual de 13,3% in 2022, cererea scazand cu inca 7,4% in 2023, la 12,72 milioane terajouli anul trecut, arata datele publicate de Oficiul European pentru Statistica (Eurostat).…

Pasapoartele electronice romanesti – scanate direct la portile electronice automate din aeroporturile din Noua Zeelanda

14:16, 28.05.2024 - Pasapoartele electronice romanesti sunt scanate direct la portile electronice automate din interiorul aeroporturilor din Noua Zeelanda incepand de luni, 27 mai, a informat Ambasada Romaniei in Australia, Noua Zeelanda si Insulele Pacificului de Sud intr-un comunicat de presa, preluat de Agerpres. De…

Pasapoartele electronice romanesti – scanate direct la portile electronice automate din aeroporturile din Noua Zeelanda

00:25, 28.05.2024 - Pasapoartele electronice romanesti sunt scanate direct la portile electronice automate din interiorul aeroporturilor din Noua Zeelanda incepand de luni, 27 mai, a informat Ambasada Romaniei in Australia, Noua Zeelanda si Insulele Pacificului de Sud intr-un comunicat de presa, preluat de Agerpres. De…

Coșmarul lui Putin, mai aproape de realitate decat și-ar fi dorit. NATO s-ar putea extinde. 4 state sunt pe lista de așteptare

11:21, 23.05.2024 - Regimul de la Kremlin, prin gura dictatorului Vladimir Putin, s-a plans in repetate randuri de extinderea NATO. Insa ca efect al atacului asupra Ucrainei, Federația Rusa nu numai ca nu a oprit acest proces, ci a determinat mai multe țari sa adere sau sa ia in calcul aderarea la NATO.In ultimii doi ani,…

Coșmarul lui Putin, mai aproape de realitate decat și-ar fi dorit. NATO s-ar putea extinde. 4 state sunt pe lista de așteptare

10:50, 23.05.2024 - Regimul de la Kremlin, prin gura dictatorului Vladimir Putin, s-a plans in repetate randuri de extinderea NATO. Insa ca efect al atacului asupra Ucrainei, Federația Rusa nu numai ca nu a oprit acest proces, ci a determinat mai multe țari sa adere sau sa ia in calcul aderarea la NATO.In ultimii doi ani,…

Noua state membre nu au semnat o declaratie de promovare a drepturilor LGBT+

16:51, 18.05.2024 - Noua state ale Uniunii Europene (Bulgaria, Cehia, Croatia, Italia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia si Ungaria) nu au semnat o declaratie pentru promovarea politicilor in favoarea comunitatilor LGBTIQ+, prezentata vineri tarilor membre de presedintia belgiana a Consiliului UE, informeaza agentiile…

Suntem campionii UE la inflație. Martie, a treia luna la rand in care Romania a avut cea mai mare inflație din Uniunea Europeana

17:11, 17.04.2024 - Rata anuala a inflatiei in Uniunea Europeana a scazut in luna martie pana la 2,6%, de la un nivel 2,8% in februarie si unul de 3,1% in ianuarie, insa Romania este, pentru a treia luna la rand, tara cu cea mai ridicata inflatie din blocul comunitar, arata datele publicate miercuri de Eurostat.In luna…

Ursula von der Leyen, inainte de Air Schengen: „Un mare succes, un moment istoric”. Ce spune Comisia Europeana despre frontierele terestre

13:45, 30.03.2024 - Presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis sambata, 30 martie, ca eliminarea controalelor la frontierele aeriene si maritime pentru Romania și Bulgaria reprezinta un succes pentru cele doua țari și „un moment istoric pentru spatiul Schengen”, insa nu a putut preciza cand vor fi eliminate…


Ce parere ai despre aceasta stire?