Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum generezi un cortex cerebral uman în laborator? O prelegere la Cluj ţinută de un specialist român de la Universitatea Standford

Publicat:

Cercetarile realizate de Sergiu Pasca investigheaza dezvoltarea cortexului cerebral uman cu scopul de a identifica procesele patologice care stau la baza unor tulburari psihice, precum autismul si schizofrenia. Domnia Sa este primul neurobiolog care a folosit celule stem induse pentru a descrie caracteristicile neuronilor de la pacienti cu autism“, anunta reprezentantii UBB.

Cercetatorul roman de la Stanford a dezvoltat un model experimental care permite pentru prima data studierea formarii cortexului cerebral uman in conditii de cultura. 

Sergiu Pasca a absolvit Facultatea…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

CE ESTE REZILIENȚA ȘI CUM O PUTEM CULTIVA

07:30, 28.06.2024 - psiholog dr. Ana-Aurelia Huțanu Conform dexonline, reziliența are doua sensuri. Primul provine din domeniul fizicii și se refera la „capacitatea unui corp de a reveni la forma și dimensiunile inițiale dupa deformare”, fiind o „marime caracteristica pentru comportarea materialelor la solicitarile prin…

Sociolog, despre scandalul de la Luceafarul: „De parca e normal ca un consilier al președintei sa poata manevra un director de teatru”

14:35, 21.06.2024 - Scandalul de proporții din lumea teatrului din Republica Moldova, cand un spectacol al unui regizor roman a fost anulat pentru ca ar face „campanie impotriva Maiei Sandu și PAS” a atras atenția sociologului Doru Petruți, care a venit cu un comentariu pe marginea acestui subiect. „Se menționeaza clar…

,,Ceremonialul nupțial. Abordare interetnica”, o noua finanțare nerambursabila caștigata de Centrul de Cultura ,,Augustin Bena”

10:01, 22.05.2024 - Administrația Fondului Cultural Național a anunțat rezultatele sesiunii de finantare A.F.C.N. II/2024, dupa prima etapa de concurs. La secțiunea ,,Patrimoniu Cultural Imaterial”, Centrul de Cultura ,,Augustin Bena” a caștigat o noua finanțare nerambursabila, in valoare de 118.291 lei, in vederea implementarii…

Cel mai bun analgezic natural: Crește in gradina și are proprietați similare opiului

22:20, 20.05.2024 - Intr-un trecut nu prea indepartat, Laptuca salbatica era o planta foarte celebra pentru proprietațile sale medicinale. Acesta era considerat un substituent pentru opiu, fiind supranumit și "opiul saracului" datorita prețului scazut și accesibilitații sale. In secolul al XIX-lea, Laptuca salbatica era…

Ioan Ceaușescu, fostul director TVR are nevoie de ajutor. Impreuna putem salva viața unui om!

18:05, 16.05.2024 - Ioan Ceaușescu, cel care a condus televiziunea TVR Targu Mureș mai mulți ani, care a facut campanii umanitare, care a adus in Targu Mureș, prin festivalul Simfest, o mulțime de oameni de valoare, cel care și-a invațat colegii sa fie profesioniști, sa fie verticali și pe care i-a ajutat mereu sfaturi…

Dirijorul roman Cristian Macelaru, numit director muzical al uneia dintre cele mai importante orchestre din America

09:41, 01.05.2024 - Cristian Macelaru, unul dintre cei mai apreciați dirijori din lume și caștigator al unui Premiu Grammy, va conduce Orchestra Simfonica din Cincinnati, una extrem de apreciata, cu o vechime de aproape 130 de ani

Povestea unui roman, demna de scenariul unui film hollywoodian: De la oier la primar al Timișoarei și director la Malaxa

10:45, 11.04.2024 - Stan Vidrighin, nascut intr-o modesta familie de oieri din Rașinari, a avut un parcurs de viața fascinant, demn de scenariul unui film hollywoodian. A reușit sa se ridice de la condiția modesta și sa devina primul primar roman al Timișoarei și director la

Adio insomnii, cu melatonina?

05:15, 11.04.2024 - Melatonina este un hormon produs natural de glanda pineala din creier și este implicata in reglarea ciclului de somn-veghe, adica ajuta la alternarea intervalelor de timp in care o persoana doarme sau este activa. Melatonina reprezinta o recomandare uzuala de administrare sub forma de supliment pentru…


Ce parere ai despre aceasta stire?