Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum dezvoltăm porturile dunărene? Pariul turistic pe Hârșova

Publicat:

Imagine din Portul Harșova (foto: mapio.net) Potențialul economic și turistic al Dunarii ar putea fi un motor de dezvoltare a orașelor-port romanești. Este un subiect dezbatut de mulți ani, care nu a reușit insa sa fie dezvoltat și concretizat prin proiecte de anvergura. Porturile dunarene romanești, de la intrarea fluviului in țara și pana la bifurcarea in cele trei brațe, in dreptul municipiului Tulcea, raman neatractive pentru turiști și nu se regasesc pe lista escalelor vaselor de croaziera. Cele mai multe orase  au dezvoltat, pe maluri, intreprinderi industriale poluante si care au afectat…

Citeste articolul mai departe pe infosud-est…  

Sursa articol: infosud-est


Stiri pe aceeasi tema

Doua aparate F16 romanești au monitorizat granița cu Ucraina, in contextul atacurilor cu drone ale Rusiei

14:50, 06.07.2024 - MApN a anunțat ca doua avioane F16 au monitorizat sambata dimineața spațiul aerian de la ganița cu Ucraina, dupa ce Rusia a atacat din nou zona din proximitatea județului Tulcea. Comunicatul MApN: In dimineața zilei de 6 iulie, forțele ruse au executat o noua serie de atacuri asupra unor obiective din…

ARBDD: Ziua Internationala a Dunarii sarbatorita la Tulcea si Chilia (GALERIE FOTO)

14:20, 29.06.2024 - In acest an, tema propusa de Comisia Internationala pentru Protectia Fluviului Dunarea este: Pastrati Dunarea Albastra , fiind mai mult decat o zi de celebrare, fiind un indemn la actiune. In fiecare an, pe 29 iunie, sub auspiciile Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunarea ICPDR , tarile…

Romania, campioana la braconajul la sturion. 20% din peștele pescuit ilegal din Dunare este sturion

23:40, 21.06.2024 - Deși Romania este printre țarile in care autoritațile par sa fie preocupate de refacerea populațiilor de sturioni din Dunare, in ultimii 19 ani fiind lansați in apele Dunarii peste 650.000 de pui de sturioni, Romania este și campioana la braconajul la sturion. La Stația de Monitorizare a speciilor migratoare…

INTERVIU | Gianina Corondan, despre „potențialul turistic imens” al Aradului, despre teatru, televiziune și ce mai e „underground” sau „instagramabil”

18:45, 21.06.2024 - Cand spunem „Alo, Generația Pro!”, ne vine in minte automat numele Gianina Corondan, una dintre primele vedete ale ProTV-ului, iar cei care o știu inca... The post INTERVIU | Gianina Corondan, despre „potențialul turistic imens” al Aradului, despre teatru, televiziune și ce mai e „underground” sau „instagramabil”…

BREAKING Un roman, reținut de DIICOT pentru tradare in favoarea Rusiei: din anul 2022 a supravegheat obiective militare romanești și NATO, a facut fotografii și le-a transmis catre diplomați din Ambasada Rusiei

11:35, 24.05.2024 - DIICOT a anunțat, vineri, intr-un comunicat de presa, ca a dispus reținerea unui inculpat (cetațean roman), cercetat pentru savarșirea infracțiunii de tradare, conform G4media. „Din probatoriul administrat in cauza a reieșit ca incepand cu anul 2022 acesta a procedat la supravegherea unor obiective…

Romania, alaturi de alte 9 țari dunarene, participa la crearea traseului turistic tematic „Green and Mystical Danube Storytelling Route”

14:05, 21.05.2024 - Romania, impreuna cu alte 9 țari dunarene, va participa la crearea unui traseu turistic tematic, care va purta titlul „Green and Mystical Danube Storytelling Route”. Punctul de contact pentru promovarea acestui nou produs turistic transnațional va fi amenajat in cladirea viitorului port turistic Calarași,…

Razboiul din Ucraina a scazut cu 50% volumul de marfuri tranzitat prin porturile maritime de la Dunare

21:15, 18.04.2024 -  In porturile maritime de la Galați, Braila și Tulcea, a fost inregistrat in 2023 un volum de marfuri operate portuar de 3,8 milioane tone, in scadere cu 50% fața de volumul de 7,35 milioane tone de marfuri operate in anul 2022, aceasta scadere fiind efectul razboiului din Ucraina. Activitatea porturilor…

FOTO: Studenții UBB Bistrița Geografia Turismului, intr-o expediție memorabila in Varful Beneș din Munții Rodnei

16:15, 16.04.2024 - Studenții Universitații Babeș-Bolyai Extensia Bistrița, secția Geografia Turismului, s-au aventurat intr-o expediție memorabila, pentru a descoperi potențialul turismului militar din Munții Rodnei. Au fost indrumați de profesorul Ioan Baca și șeful de an, Lucian Gița. Tinerii exploratori au urcat Muntele…


Ce parere ai despre aceasta stire?