Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cu un pas mai aproape de exploatarea energiei Soarelui. Cercetătorii au reușit să reproducă un experiment istoric de fuziune nucleară

Publicat:

Oamenii de știința din California care au tras cu aproape 200 de lasere intr-un cilindru cu o capsula de combustibil de marimea unei boabe de piper au mai facut un pas spre obținerea energiei de fuziune – o sursa aproape nelimitata de energie curata, scrie CNN.

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Realizare uriașa: oamenii de știința au reușit sa obțina primele inversari ale simptomelor bolii Alzheimer

13:40, 25.06.2024 - Oamenii de știința au reușit sa inverseze simptomele bolii Alzheimer timpurii la șoareci prin restabilirea comunicarii intre celulele deteriorate ale creierului. Descoperirile ofera un noua soluție interesanta pentru viitoarele tratamente impotriva bolii Alzheimer, care nu numai ca opresc boala din…

Incalzirea globala cauzata de om se accelereaza intr-un „ritm fara precedent”. Ce motive de optimism vad oamenii de știința (studiu)

10:31, 05.06.2024 - Incalzirea globala cauzata de activitatea umana a atins un „ritm fara precedent”, potrivit unui studiu publicat miercuri in Earth System Science Data. Cercetatorii avertizeaza ca fereastra pentru limitarea cresterii temperaturii la 1,5°C este deja aproape inchisa. Totuși, ei vad și un motiv de optimism:…

Tratament minune: distruge cancerul in 48 de ore. Oamenii de știința au gasit metoda de a-l produce in laborator

08:40, 01.06.2024 - Cercetatorii de la Universitatea Stanford din California au demonstrat pentru prima oara in toamna anului trecut ca EBC-46, extras din plante, poate fi sintetizat. Inițial, s-a crezut ca, avand in vedere structura sa complexa, compusul chimic nu poate fi sintetizat in laborator, scrie doctorulzilei.ro. Lumea…

Oamenii de știința vorbesc despre un mister uriaș: cineva sau ceva a intervenit in creația speciei umane, acum 2 milioane de ani

05:25, 24.05.2024 - Cercetatorii de la Institutul Gladstone de Știința a Datelor și Biotehnologie din SUA au lansat un studiu amplu pentru a clarifica momentul in care specia umana s-a separat de evoluția animalelor, dezvoltand conștiința și luciditatea. Cine a influențat evoluția creierului uman acum 2 milioane de ani?

Cercetatorii au rezolvat misterul „copacului vieții”

00:51, 21.05.2024 - Oamenii de știința au rezolvat misterul originii stravechilor baobabi, care au aparut acum 21 de milioane de ani in Madagascar. Potrivit studiilor ADN, emblematicii copaci au aparut in Madagascar acum 21 de milioane de ani. Semințele lor au fost transportate mai apoi de curenții oceanici pina in Australia…

Impactul pe care il au schimbarile climatice asupra bolilor cerebrale. „Exista dovezi clare” | Studiu

09:45, 18.05.2024 - Persoanele cu afectiuni neurologice pot fi printre primele si cele mai grav afectate de schimbarile climatice, care risca sa agraveze afectiunile creierului pe masura ce fenomenul se intensifica. Este avertismentul transmis de un grup de cercetatori britanici, care au studiat impactul vremii asupra bolilor…

Fabulos! Oamenii de știința au descoperit o planeta pufoasa, atat de ușoara, ca ar putea pluti pe apa!

22:20, 15.05.2024 - Oamenii de știința au descoperit o planeta „pufoasa”, atat de ușoara incat ar pluti pe apa. Planeta este mult mai mare decat Jupiter. Cercetatorii o studiaza și spun ca astfel ar putea ințelege modul in care se formeaza și evolueaza planetele.

A fost descoperita o noua proprietate a luminii: cercetatorii spun ca ar putea duce la progrese majore in tehnologii

04:35, 11.05.2024 - Un grup de chimiști de la Universitatea din California, Irvine, au descoperit recent un nou mod in care lumina interacționeaza cu materia. Aceasta descoperire ar putea duce la imbunatațiri semnificative in tehnologii precum sistemele de energie solara, diodele emițatoare de lumina și laserele cu semiconductori.


Ce parere ai despre aceasta stire?