Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cripta grofilor, devastată în goana după comori. „Legenda spune că era îmbrăcată în foiță de aur” VIDEO

Publicat:

Un monument vechi de peste un secol din Hunedoara, locul unde au fost ingropați membrii unei familii de grofi din Valea Mureșului, a ramas devastat și ruinat. Capela-cavou a pastrat insa mai multe legende stranii.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Temuta regina care a stapanit Castelul Corvinilor. De ce nimeni nu indraznea sa se apropie de el VIDEO

13:00, 01.06.2024 - Elisabeta Szilagyi a ramas in istoria Castelului Corvinilor din Hunedoara ca un personaj infiorator, deși i-a adus unele dintre cele mai spectaculoase imbunatațiri. Legenda necruțatoarei regine a dainuit peste secole.

Medicul Irinel Popescu, amanunte de ultima ora despre sanatate marelui sportiv Mihai Leu

17:10, 12.05.2024 - Sportivul Mihai Leu se confrunta cu complicații grave de sanatate, fiind internat la Spitalul Fundeni din Capitala. Legenda sportului romane, Mihai Leu, se confrunta cu mari probleme de sanatate, fiind internat la Spitalul Fundeni din Capitala sub atenta supraveghere a medicilor, dupa ce a fost transferat…

Experiențe copleșitoare ale strainilor in Romania. „Am simțit dacii cantand și dansand in cercuri” VIDEO

09:25, 09.05.2024 - Goana dupa senzațional și cautarea unor experiențe intense aduc numeroși turiști in Hunedoara, unde Castelul Corvinilor și Sarmizegetusa Regia le ofera oaspeților lor șansa de a trai astfel de momente.

Imagini induioșatoare cu o familie de vulpi, suprinse pe Valea Mureșului: „Mama vulpe, regala” FOTO-VIDEO

14:10, 04.05.2024 - Imagini induioșatoare au fost surprinse de Cristian Resiga, un fotograf din Deva, pe Valea Mureșului din Hunedoara. O haita de vulpi atrage privirile excursioniștilor ajunși in lunca raului, intr-un loc cu o fauna extrem de bogata

Legenda corbului - Cum a ajuns tatal lui Matei Corvin la varful puterii din regatul Ungariei. pe piatra lui scrie: ”S-a stins lumina lumii”

09:35, 24.04.2024 - Ioan de Hunedoara, cunoscut cel mai bine ca Iancu de Hunedoara a fost o mare personalitate a Transilvaniei. Fost ban al Severinului intre 1438-1441, voievod al Transilvaniei intre 1441-1446, guvernator și regent al Ungariei intre 1446-1453 și capitan general al regatului intre 1453-1456, mare comandant…

Kilograme de aur dacic furat din Munții Oraștiei sunt de negasit. Cand a inceput goana dupa comori VIDEO

23:06, 23.04.2024 - Doar o mica parte din tezaurele antice de aur și argint furate in anii '90 și 2000, din ținutul cetaților dacice din Hunedoara, au fost recuperate de statul roman. Goana ilegala dupa comori a inceput intr-o epoca in care autoritațile romane nu pareau pregatite sa ii faca fața.

Coranda, muntele mutat in goana dupa aur și metale prețioase. „Așa ceva nu s-a mai gasit in Europa“ VIDEO

22:50, 15.04.2024 - De doua decenii, una dintre cele mai mari cariere miniere din Munții Metaliferi a ramas aproape pustie. In anii '80, un munte a fost sfaramat pentru a face loc proiectului minier de la Certej (Hunedoara).

Castru roman scormonit de cautatori de comori. Detectorist prins dupa ce a sapat gropi la Germisara VIDEO

10:30, 13.04.2024 - Lasat nesupravegheat și neingrijit de mai mulți ani, castrul roman Germisara, din Hunedoara, a devenit un loc cautat de cautatorii de comori. Unul dintre ei a fost prins in fapt de catre polițiști.


Ce parere ai despre aceasta stire?