Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Creierul unor păsări este capabil de autocontrol, potrivit unui studiu

Publicat:

Papagalii cacadu sunt capabili de autocontrol, renuntand la a manca imediat alune pentru a primi dupa o perioada de timp niste alune mai bune, conform unui nou studiu care demonstreaza in premiera ca niste pasari cu un creier de dimensiuni mici sunt capabile de un comportament asociat de obicei oamenilor si animalelor cu creiere de dimensiuni mari, conform .



Cercetatorii le-au oferit papagalilor cacadu din subspecia Goffin (niste papagali albi originari din Indonezia) o aluna, in timp ce le-au aratat o aluna mai apetisanta,…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Palinca si tuica din sticlele de plastic, o reala bomba cu ceas. Ce spun cercetatorii

12:00, 25.06.2024 - Un studiu inovator arata de ce consumul de alcool din sticle de plastic poate creste riscul de diabet de tip 2. O substanta chimica comuna din sticlele de plastic si recipientele alimentare a fost asociata cu un risc mai mare de diabet de tip 2. BPA este o substanta chimica industriala pe care oamenii…

STUDIU: Inteligenta artificiala ar putea fi in curand capabila sa detecteze cancerul

22:25, 20.06.2024 - Acum, o noua cercetare publicata joi in revista Biology Methods & Protocols, de Oxford University Press, indica faptul ca in curand ar putea fi posibil ca medicii sa foloseasca inteligenta artificiala (AI) pentru a detecta si diagnostica cancerul la pacienti, permitand astfel un tratament mai…

Cercetatorii psihologi vin cu o teorie bulversanta: prima litera a prenumelui poate avea un impact major in destinul nostru

03:41, 15.06.2024 - Cercetatorii psihologi de la Universitatea din Utah au efectuat un studiu care indica faptul ca prima litera a prenumelui unei persoane poate avea un impact semnificativ asupra diverselor aspecte ale vieții sale. Acest studiu exploreaza modul in care litera inițiala a prenumelui poate influența percepțiile,…

Egiptenii antici incercau sa ințeleaga și sa trateze cancerul in urma cu peste 4.000 de ani, arata un nou studiu

07:05, 03.06.2024 - Egiptenii antici incercau sa inteleaga si sa trateze cancerul in urma cu mai bine de 4.000 de ani, sunt de parere oamenii de stiinta. Cercetatorii au descoperit dovezi ale unor taieturi realizate la nivelul craniului, in jurul unei leziuni de mari dimensiuni, cauzata, cred oamenii de stiinta, de un…

Cercetatorii chinezi au descoperit ingredientul vinovat pentru cheagurile din sange

13:36, 25.05.2024 - Cercetatorii chinezi au descoperit microplastice in cheagurile de sange prelevate de la pacienti care au suferit accidente vasculare cerebrale, atacuri de cord sau tromboze venoase profunde.La inceputul acestui an, un studiu arata ca microplastice mici fragmente de plastic desprinse din bucati mai mari…

„Suntem mai mult asemanatori decat diferiti”. Rakus, un urangutan ranit, observat cand folosește o soluție din plante pentru a-și trata rana de sub ochi

09:10, 03.05.2024 - Un urangutan de Sumatra din Parcul Național Gunung Leuser, Indonezia, s-a tratat folosind o pasta facuta din plante pentru a-si vindeca o rana de pe obraz, au observat oamenii de stiinta, relateaza BBC, preluat de agenția News.ro. Este pentru prima data cand o creatura din salbaticie a fost inregistrata…

Descoperire uimitoare: acest animal era considerat disparut

03:35, 08.04.2024 - Cercetatorii din Indonezia au gasit blana unui tigru Javan pe insula Java. Ei cred ca aceasta indica faptul ca animalul a fost recunoscut disparut prematur. O cantitate mica de blana, care a fost lasata pe gardul uneia dintre plantații, a fost observata inca in 2019. Cercetatorii au analizat apoi acidul…

De ce uitam anumite momente din viața: cum decide creierul nostru ce amintiri sa pastreze - studiu

08:05, 03.04.2024 - Cercetatorii de la NYU Grossman School of Medicine din domeniul neurologiei au identificat un nou mecanism prin care creierul nostru decide ce amintiri sa pastreze. Acest proces implica activitatea unor neuroni specializați care transmit semnale pentru a codifica amintirile. Aceste semnale, denumite…


Ce parere ai despre aceasta stire?