Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

CRĂCIUNUL, sărbătoarea naşterii lui Iisus. Tradiţii şi obiceiuri la români

Publicat:

Craciunul, una dintre cele mai mari sarbatori ale crestinatatii, celebreaza de peste 2.000 de ani nasterea lui Iisus si este prilej de a petrece in familie, langa bradul impodobit, cu bucate traditionale, colinde si daruri asteptate atat de copii, cat si de cei mari.

Primii crestini nu celebrau nasterea lui Iisus pe 25 decembrie, considerand ca aceasta a avut loc in luna septembrie, odata cu (sarbatoare din calendarul iudaic).

In anul 264, Saturnaliile au cazut pe 25 decembrie si imparatul roman Aurelian a proclamat aceasta data "", festivalul nasterii

Citeste articolul mai departe pe obiectiv.info…  

Sursa articol: obiectiv.info


Stiri pe aceeasi tema

Rusalii 2024, traditii, obiceiuri si superstitii. Iata ce nu este bine sa faci

08:25, 23.06.2024 - Duminica Rusaliilor, denumita in popor si Duminica Mare, este sarbatoarea ce aminteste de pogorarea Sfantului Duh asupra ucenicilor lui Iisus, fiind cinstita an de an la 50 de zile dupa sarbatoarea de Inviere. De asemenea, in aceeasi zi, crestinii celebreaza si nasterea Bisericii crestine.Se pare ca,in…

Tradiții și obiceiuri de Rusalii 2024. De ce se pune ramuri de tei la uși și la geamuri 

14:11, 22.06.2024 - Rusaliile sau pogorarea Sfantului Duh sunt sarbatorite la 50 de zile de la Data Paștelui și la 10 zile de la Inalțarea Domnului. Sarbatoarea mai este numita și Cincizecimea sau Duminica Mare și cu aceasta ocazie se incheie ciclul pascal care cuprinde Invierea, Inalțarea și Pogorarea Sfantului Duh. In…

Traditii de Paste in intreaga lume! Cum este sarbatorita Invierea Domnului

11:25, 05.05.2024 - Pastele este sarbatorit cu mult fast peste tot in lumea crestina. Chiar daca sunt respectate aceleasi canoane religioase, fiecare popor are propriile traditii pascale.America LatinaIn tarile din America Latina are loc spectacolul numit Arderea lui Iuda. Acesta consta in incendierea unei efigii care…

Vinerea Mare, Vinerea Patimilor, Vinerea Neagra: Ziua in care Iisus a fost rastignit pe cruce. Semnificații, tradiții, obiceiuri

19:05, 02.05.2024 - Vinerea Mare, Vinerea Patimilor, Vinerea Neagra: Ziua in care Iisus a fost rastignit pe cruce. Semnificații, tradiții, obiceiuri Vinerea Mare, Vinerea Patimilor, Vinerea Neagra este una dintre cele mai importante sarbatori din calendarul creștin ortodox. Ea marcheaza ziua in care Hristos a fost rastignit…

FLORII 2024. Tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce nu este bine sa faci in 28 aprilie. La ce sunt folosite ramurile de salcie

08:05, 28.04.2024 - FLORII 2024. Tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce nu este bine sa faci in 28 aprilie. La ce sunt folosite ramurile de salcie Sarbatoarea de Florii, prin care credincioșii sarbatoresc intrarea Domnului in Ierusalim, marcheaza o serie de obiceiuri, tradiții și superstiții legate de momentul din an și…

Florii 2024, tradiții și obiceiuri. Ce este bine sa ai in casa pentru noroc și sanatate

14:35, 27.04.2024 - Duminica Floriilor cade anul acesta pe 28 aprilie și este ziua in care sarbatorim intrarea triumfala a lui Iisus in Ierusalim, cu o saptamana inainte de invierea Sa. Pe masura ce Isus intra in orașul sfant, se apropia de lunga calatorie catre Golgota. El venise sa salveze pe cei pierduți și acum era…

Gafa a primarului din Alba Iulia, de Paștele catolic: 'Creștinii sarbatoresc nașterea Domnului' (VIDEO)

00:11, 02.04.2024 - Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa (ales din partea USR, dar intors intre timp in PNL), a facut o gafa chiar la ieșirea din biserica, in ziua in care o parte dintre creștinii din Romania au sarbatorit Invierea Domnului. Acesta a confundat Paștele cu o alta sarbatoare mare a creștinismului,…

Azi se sarbatorește Paștele catolic. Cum se calculeaza data Paștelui. Tradiții și obiceiuri mai puțin cunoscute

09:00, 31.03.2024 - Duminica Paștelui este sarbatorita in prima duminica dupa luna plina eclesiastica care apare aproape de 21 martie, dar calculele pot varia. Aceasta data este observata de creștinismul occidental – catolic, anglican, biserici protestante etc. Duminica Paștelui ortodox apare adesea la o data ulterioara…


Ce parere ai despre aceasta stire?