Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Copiii resimt stresul mamei lor, in timpul vietii intrauterine

Publicat:

Un studiu realizat de cercetatorii britanici a relevat ca, atunci cand mamele insarcinate sunt ingrijorate, si copiii lor din uter sunt ingrijorati si au tendinta sa-si atinga fata cu mana stanga, scrie miercuri ziarul ABC citata de Agerpres. Bebelusii simt stresul inainte de a se naste: viitoarele mame pot transmite aceasta ingrijorare fetusului, iar modul in care acesta il exprima este sa-si atinga fata cu manutele, noteaza acest studiu. Este suficient sa se vada poza prezentata de studiu, care arata un bebelus cu pumnul strans la gura, intr-un gest ce pare de preocupare. Pentru acest studiu…

Citeste articolul mai departe pe ziarmm.ro…  

Sursa articol: ziarmm.ro


Stiri pe aceeasi tema

UMF Cluj, gest superb pentru copiii din zone defavorizate! Universitatea clujeana organizeaza o tabara gratuita pentru elevii de la sate

11:41, 28.06.2024 - Universitatea de Medicina și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca organizeaza in perioada 18-21 iulie 2024, Tabara de vara destinata elevilor din zone defavorizare, localitați sub 10.000 locuitori, din mediul rural.Locurile sunt limitate, doar 10 elevi putand beneficia de aceasta oportunitate…

Laborator agricol China-Romania inaugurat la București

17:35, 26.06.2024 - Ceremonia de inaugurare a laboratorului pentru cooperari agricole China-Romania a avut loc, marți, la Universitatea de Științe Agronomice și Medicina Veterinara din București. Laboratorul este susținut de Institutul de Cercetari pentru mediu și dezvoltare durabila de pe langa Academia Chineza de Științe…

UMFST Targu Mureș: Admitere 2024-2025 pentru Facultatea de Psihologie

01:15, 08.06.2024 - Universitatea de Medicina, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade" (UMFST) Targu Mureș informeaza viitorii candidați la programul de studii de licența Psihologie, Facultatea de Științe și Litere „Petru Maior", ca in anul universitar 2024/2025 sunt disponibile 100 de locuri, dintre care…

Festivalul Alimentului, la USAMV Cluj-Napoca, cu peste 60 de lucrari de licența ale studenților, intre care mousse vegan de ciocolata, unt cu cimbru și chili sau savuroase beri artizanele

09:05, 04.06.2024 - Universitatea de Științe Agricole și Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca gazduiește, in 7 iunie 2024, la Centrul de Cercetari pentru Biodiversitate din campus, a XI-a ediție a Festivalului Alimentului, un eveniment ce aduce in prim-plan talentele și abilitațile studenților de la Facultatea de Stiința…

Ce facem cu singuratatea? – concluzia unei cercetari științifice

00:00, 25.05.2024 - ■ Psiholog Dr. Ana Aurelia Hutanu ■ Un cercetator britanic de la Universitatea din Bath, lectorul Sam Carr, a demarat un proiect prin care a intervievat peste 100 de persoane pentru a ințelege mai bine ce inseamna singuratatea pentru fiecare dintre participanți. Concluzia sa a fost ca singuratatea sta…

In unele cazuri, bebelușii iși pot salva mama. Cum este posibil?

10:05, 19.05.2024 - Bebelușii iși pot salva mama Exista cel puțin o afecțiune a femeilor insarcinate sau care tocmai au nascut care este tratata, in mod natural, fara nicio intervenție din partea medicinei moderne, printr-un transfer de celule ce provin de la fat. In unele cazuri, viața mamei sau a viitoarei mame este,…

DAS Deva reia colaborarea cu Universitatea de Vest – pentru practica studențeasca

09:30, 08.05.2024 - Studenții de la Facultatea de Sociologie și Psihologie a Universitații de Vest din Timișoara vor desfașura stagii de practica in cadrul Direcției de Asistența Sociala Deva, in urma incheierii unui nou parteneriat intre cele doua instituții, aprobat de Consiliul Local la finele lunii aprilie 2024.…

Salajul, inclus intr-un program pilot pentru depistarea tulburarilor metabolice la nou-nascuți

11:45, 16.04.2024 - Președinta Alianței Naționale pentru Boli Rare din Romania (ANBR), Dorica Dan, a anunțat ca Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, in parteneriat cu Universitatea din Reykjavik, Islanda si ANBR, a finalizat proiectul pilot de screening neonatal extins „METABOMS”. Prin…


Ce parere ai despre aceasta stire?