Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Copacii nu "VORBESC" între ei. Teoria devenită atât de populară, anihilată de noile studii

Publicat:

Cu toate acestea, teoriile științifice care susțin acest argument nu sunt dovedite, iar acum un studiu de la Universitatea din și Universitatea din Mississippi pune sub semnul intrebarii afirmațiile despre aceste rețele de ciuperci numite „micorize comune” (CMN pentru acronimul sau in engleza), scrie Rador. S-a susținut mult timp ca ciupercile, organisme care folosesc simbioza pentru a interacționa cu copacii și alte plante, ar crea rețele de fire care interconecteaza copacii intre ei. Dar studiul efectuat a trecut in revista cele peste 1.500 de articole de pe aceste rețele…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Noi descoperiri despre misteriosul mecanism de la Antikythera: Cercetatorii valurilor gravitaționale fac lumina asupra calculatorului de 2000 de ani

11:30, 30.06.2024 - O echipa de astronomi de la Universitatea din Glasgow, specializați in studierea micilor ondulații din spațiu-timp, a facut noi descoperiri impresionante despre misteriosul mecanism de la Antikythera, un dispozitiv vechi de peste 2200 de ani. Descoperirea și importanța mecanismului de la Antikythera…

Senzor implantat in creier care ar putea detecta cancerul

22:20, 20.06.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Știința și Tehnologie Huazhong (HUST) din  Wuhan (China) au realizat un senzor pe baza de gel, implantabil in creier, biodegradabil , capabil sa monitorizeze sanatatea persoanelor cu leziuni la cap sau cu cancer. Studiul referitor la nou senzor este publicat in revista…

Brevet OSIM pentru un desert pe baza de zer și catina, inventat de cercetatorii din Galați

23:05, 10.06.2024 - Cercetatorii de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universitații „Dunarea de Jos” din Galați au obținut Brevetul eliberat de Oficiul de Stat pentru Invenții și Marci (OSIM) pentru o noua invenție inedita, respectiv tehnologia de preparare a unui desert pe baza de concentrat…

ADMITERE MEDICINA 2024: UMF „Carol Davila” are cele mai multe locuri bugetate

16:40, 10.06.2024 - Universitațile de Medicina și Farmacie și-au publicat oferta educaționala pentru admiterea la studii de licența in anul universitare 2024/2025, iar in prima decada a lunii viitoare incep inscrierile pentru examenul din 21 iulie.   Universitatea de Medicina și Farmacie „Carol Davila” (UMFCD) din București…

Aurel Voicu, cel mai varstnic student din Romania. Fostul primar din Cugir a absolvit masterul la 89 de ani

21:06, 08.06.2024 - Aurel Voicu, fost primar al orasului Cugir, a terminat masteratul, saptamana aceasta, cu cateva zile de a implini varsta de 89 de ani, fiind cel mai varstnic absolvent de studii superioare din Romania. Acesta s-a inscris din nou la studii pentru ca a vrut sa infiinteze un muzeu si i s-a spus ca nu poate…

O noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Ecosistemul gigantic plin de viața uimeste oamenii de stiinta

08:25, 04.05.2024 - Cercetatorii vorbesc despre o noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Este vorba despre un ecosistem gigantic, plin de viața, care a uimit oamenii de știința. Miliarde și miliarde de microorganisme traiesc la doar cațiva kilometri sub suprafața solului, potrivit unei echipe internaționale…

Descoperire uluitoare a cercetatorilor! Vitamina care ar putea juca un rol important in combaterea cancerului

10:55, 27.04.2024 - Un studiu recent, publicat in revista Science, sugereaza ca vitamina D ar putea juca un rol important in combaterea cancerului, scrie Mediafax. Cercetatorii au descoperit ca șoarecii hraniți cu o dieta bogata in vitamina D au avut o rezistența sporita la tumori și au raspuns mai bine la tratamentele…

Adevarul despre indulcitori. Au efecte nebanuite asupra organismului, potrivit nutriționiștilor

12:40, 10.04.2024 - Controversa de durata provocata de utilizarea indulcitorilor in locul zaharului provine din opinii contradictorii despre potențialul indulcitorilor de a stimula apetitul. Studii anterioare au incercat sa clarifice dilema, insa nu au reușit sa aduca probe indubitabile intr-o direcție sau alta.Un studiu…


Ce parere ai despre aceasta stire?