Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Consumul ocazional de marijuana lezeaza iremediabil creierul

Publicat:

Canabisul consumat ocazional lezeaza creierul permanent, conform unui nou studiu efectuat de Universitatea americana Harvard. Canabisul nu este un drog &"sigur“ si nimeni mai tanar de 30 de ani nu ar trebui sa-l consume, avertizeaza cercetatorii. Cei care au consumat canabis o data sau de doua ori pe saptamana, timp de cateva luni, au prezentat schimbari in zonele din creier care controleaza emotiile, motivatiile si dependentele, noteaza adevarul.ro, care citeaza &"“. 
Cercetatorii de la Scoala de din America au condus teste detaliate,…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cercetatori si studenti de pe patru continente se intalnesc la USV – activitati de formare si cercetare in domeniul biomedical –

11:46, 05.07.2024 - In perioada 1 – 12 iulie a.c., Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava (USV) organizeaza Workshopul de analiza a datelor, biostatistica și inteligenta artificiala pentru stiintele biomedicale si Școala de bioinformatica și genomica computaționala din Europa de Est. Workshopul iși propune sa ofere…

Consumul de usturoi scade colesterolul și regleaza glicemia

00:10, 02.07.2024 - Un nou studiu, publicat in Nutrients și preluat de Hotnews, a scos la iveala ca usturoiul ar putea avea efecte semnificative asupra nivelului de colesterol și al glicemiei. Cercetatorii au realizat o meta-analiza a 29 de studii anterioare, in care au fost incluși peste 1.500 de participanți, și au descoperit…

Coșmarurile și halucinațiile ar putea fi, de fapt, un semn precoce al acestor boli. Studiul care da peste cap tot ce știam pana acum

07:26, 14.06.2024 - Rezultatele cercetarii sugereaza ca aceste experiențe paranoide și neobișnuite ar putea fi semne ale dezvoltarii unor boli reumatice sistemice autoimune, cum ar fi lupusul sau artrita reumatoida. Cercetatorii au identificat anumite simptome neobișnuite, cum ar fi senzația de tensiune și agitație, ca…

Coșmarurile și halucinațiile ar putea fi, de fapt, un semn precoce al acestor boli. Studiul care da peste cap tot ce știam pana acum

11:15, 13.06.2024 - Rezultatele cercetarii sugereaza ca aceste experiențe paranoide și neobișnuite ar putea fi semne ale dezvoltarii unor boli reumatice sistemice autoimune, cum ar fi lupusul sau artrita reumatoida. Cercetatorii au identificat anumite simptome neobișnuite, cum ar fi senzația de tensiune și agitație, ca…

Vulturii iși schimba traiectoria de zbor pentru a evita conflictul din Ucraina, spun cercetatorii

10:10, 21.05.2024 - Oamenii de stiinta au descoperit ca acvilele care au rute de migrație prin Ucraina și-au schimbat traseele de zbor pentru a evita zonele afectate de conflict, scrie  The Guardian . Datele GPS au dezvaluit ca vulturii pestriți mari nu numai ca au facut ocoluri mari dupa inceperea invaziei, dar au și…

STUDIU: Aceste patru tipuri de alimente ar putea reduce riscul de demența

15:11, 15.05.2024 - Cercetarile au aratat ca unele alimente pot incetini imbatranirea la nivel celular. Fructele și legumele, in special, au fost asociate cu o incidența mai mica a declinului cognitiv pe masura ce imbatranim, transmite The Healthy. In colaborare cu experți in sanatate publica de la Universitatea Harvard,…

Un nou test de saliva ar putea depista cancerul de stomac in stadii incipiente

00:55, 15.05.2024 - Analizarea bacteriilor din gura, cu ajutorul unui simplu test de saliva, ar putea permite detectarea precoce a cancerului gastric, a patra cauza de mortalitate prin cancer la nivel mondial, conform unui studiu programat sa fie prezentat in cadrul Saptamanii Bolilor Digestive 2024 (DDW), citat de Hotnews.…


Ce parere ai despre aceasta stire?