Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Consumul de iaurt poate reduce riscul declanșării bolilor cardiovasculare

Publicat:

Aportul ridicat de iaurt in alimentație este asociat unui risc scazut de dezvoltare a bolilor cardiovasculare in randul persoanelor hipertensive, arata un nou studiu publicat recent in „ of Hypertension”, potrivit . Tensiunea arteriala crescuta este un factor de risc major pentru declanșarea bolilor cardiovasculare, iar studiile clinice efectuate anterior pe aceasta... -ul Consumul de iaurt poate reduce riscul declanșarii bolilor cardiovasculare apare prima data in TaBu .

Citeste articolul mai departe pe tabu.ro…  

Sursa articol: tabu.ro


Stiri pe aceeasi tema

Bautura care poate sa contracareze efectele sedentarismului: reduce riscul de deces din cauza bolilor cardiovasculare

14:45, 24.06.2024 - Statul pe scaun, la birou, perioade lungi de timp, poate avea efecte devastatoare asupra sanatații, dar o ceașca obișnuita de cafea ar putea fi o modalitate de a compensa stilul de viața in care predomina sedentarismul.

Consumul de cafea reduce riscul de deces asociat statului prelungit pe scaun

13:50, 24.06.2024 - Anii petrecuți stand pe un scaun de birou sau pe canapea pot avea efecte grave asupra sanatații pe termen lung. Insa, savurarea unei cești de cafea in mod regulat ar putea contracara acest stil de viața daunator. N-o spunem noi, o spun cercetatorii neobosiți și neliniștiți. Un studiu recent, realizat…

Leguma perfecta pentru corpul uman. Reduce riscul de deces prematur, dar numai daca e consumata corect

12:06, 23.06.2024 - Este unul dintre cele mai importante produse alimentare ale romanilor. Consumul acestuia ar putea fi legat de o viața mai lunga, dar trebuie gatit intr-un anumit mod. Iata care este leguma perfecta pentru corpul uman, potrivit unui nou studiu. Despre ce leguma este vorba Aceasta leguma a reprezentat…

Cum va ajuta mersul pe jos de trei ori pe saptamana. Specialiștii spun ca reduce la jumatate riscul de reaparitie a durerilor lombare

07:05, 20.06.2024 - Mersul pe jos de trei ori pe saptamana pentru a atenua durerile de spate reduce aproape la jumatate riscul de reapariție a acestora, potrivit primului studiu de acest gen, publicat de The Guardian.

Consumul zilnic de roșii poate reduce cu 36% riscul de hipertensiune arteriala

08:35, 29.05.2024 - Roșiile sunt o sursa excelenta de antioxidanți, precum licopen, vitamina C și vitamina E, iar consumul regulat poate fi benefic pentru reducerea hipertensiunii arteriale, arata un studiu publicat de Jurnalul European de Cardiologie Preventiva.

Efectele mancarurilor ultraprocesate, pe o perioada de 30 de ani. Alimentele care cresc riscul de deces prematur

12:25, 09.05.2024 - Consumul mare de alimente ultraprocesate este legat de un risc ușor mai mare de deces prematur. Concluzia aparține oamenilor de știința americani, in urma unui studiu realizat pe o perioada de 30 de ani și publicat in The BMJ.

Riscul de boli cardiovasculare la femei crește brusc dupa menopauza, potrivit unui nou studiu

19:35, 02.04.2024 - Sanatatea cardiaca a femeilor poate scadea brusc dupa menopauza, sugereaza un nou studiu, potrivit Yahoo Life. Motivul: incetinirea dramatica a producția de estrogen de catre ovare și pierderea efectelor protectoare ale hormonului.


Ce parere ai despre aceasta stire?