Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Consumul chiar şi ocazional de marijuana are efecte devastatoare. Ce se întâmplă în creierul consumatorilor

Publicat:

Un studiu recent arata efectul pe care il are asupra creierului consumul ocazional al acestei plante. Cercetari anterioare au demonstrat doar problemele care apar in cazul persoanele dependente, care consuma regulat marijuana. Oamenii de stiinta de la din Chicago si de la Facultatea de Medicina de la Harvard au analizat prin RMN creierul a 20 de tineri consumatori de cannabis, cu varsta intre 18 si 25 de ani.

Ei au comparat apoi rezultatele cu cele ale unor tineri care nu luasera niciodata acest drog. Cercetatorii au observat diferente majore in doua regiuni…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Alimentația de la 40 de ani si bolile de la batranețe

17:10, 03.07.2024 - Ceea ce oamenii mananca la varsta de 40 de ani ar putea afecta calitatea vietii lor la 70 de ani, conform constatarilor unui studiu realizat de Universitatea Harvard din Statele Unite, relateaza UPI. Concluziile cercetarii au fost prezentate marti la intalnirea anuala a Societatii Americane de Nutritie…

Consumul de usturoi scade colesterolul și regleaza glicemia

00:10, 02.07.2024 - Un nou studiu, publicat in Nutrients și preluat de Hotnews, a scos la iveala ca usturoiul ar putea avea efecte semnificative asupra nivelului de colesterol și al glicemiei. Cercetatorii au realizat o meta-analiza a 29 de studii anterioare, in care au fost incluși peste 1.500 de participanți, și au descoperit…

Recente descoperiri in cazul tulburarii bipolare ar putea duce la noi interventii

12:50, 16.06.2024 - Oamenii de stiinta au identificat regiunile cerebrale care influenteaza raspunsul creierului la placere in cazul tulburarii bipolare, potrivit news.ro Un grup de cercetatori britanici de la University College din Londra (UCL) a identificat mecanisme cerebrale care se afla in spatele tulburarilor de…

Cercetatorii trag semnalul de alarma: Consumul de alcool urmat de somn in timpul unui zbor pot provoca probleme cardiace (studiu)

08:30, 05.06.2024 - Consumul de alcool urmat de somn in timpul unui zbor lung ar putea provoca probleme cardiace. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii germani. Ei recomanda introducerea de restricții privind consumul baturilor alcoolice la bordul avioanelor, scrie Mediafax.Oamenii de știința germani…

Studiu: Consumul excesiv de alimente ultraprocesate este legat de moartea timpurie și probleme cerebrale

10:55, 10.05.2024 - Un studiu amplu sugereaza ca ar putea exista un motiv serios pentru a va limita consumul de alimente ultraprocesate – moartea timpurie, transmite Washington Post. Studiul, efectuat pe 115.000 de persoane, a constatat ca cei care au consumat cantitați mari de alimente ultraprocesate, in special carne…

Un studiu sugereaza o posibila legatura intre anumiti emulsifianti si riscul de diabet

00:30, 30.04.2024 - Consumul frecvent al anumitor emulsifianti pare sa fie asociat cu un risc mai ridicat de diabet, sugereaza un studiu amplu publicat recent, a carui metodologie face insa obiectul mai multor critici, transmite AFP, potrivit Agerpres. „Consumul anumitor aditivi alimentari emulsifianti ar fi asociat cu…

Indulcitorul neotam (E961), folosit in prajituri și bauturi, poate deteriora peretele intestinal și poate avea un „efect toxic asupra sanatații”, spun oamenii de știința

00:00, 25.04.2024 - Un indulcitor utilizat in prajituri, bauturi racoritoare și in guma de mestecat poate dauna grav sanatații oamenilor, prin slabirea și deteriorarea intestinului, arata un nou studiu, citat miercuri de The Guardian.Consumul chiar și a unei cantitați mici de indulcitor neotam (E961) poate duce la apariția…

Dimensiunea creierului uman a crescut cu aproape 7% in 40 de ani

00:20, 16.04.2024 - Studii recente au scos la iveala ca dimensiunea creierului uman a crescut semnificativ de-a lungul evoluției. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca marirea creierului poate fi asociata cu o rezerva cerebrala crescuta, care ar putea reduce riscul de demența, potrivit Agerpres. Conform unei noi…


Ce parere ai despre aceasta stire?