Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Comisia Europeană solicită României, Poloniei şi Portugaliei să finalizeze reţeaua Natura 2000

Publicat:

In temeiul legislatiei UE privind natura (Directiva 92/43/CEE a Consiliului privind habitatele si Directiva 2009/147/CE privind pasarile), statele membre au convenit sa dezvolte o retea europeana Natura 2000 coerenta, propunand Comisiei situri adecvate de importanta comunitara. Aceste tari nu au propus toate siturile pe care ar fi trebuit sa le propuna, iar cele pe care le-au propus nu acopera in mod adecvat diversele specii si tipuri de habitate care necesita protectie, apreciaza Executivul comunitar. 

Statele membre vizate au la dispozitie doua luni pentru a raspunde argumentelor…

Citeste articolul mai departe pe dcnews.ro…  

Sursa articol: dcnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Comisia Europeana va debloca 37 milioane de euro din PNRR pentru Romania

11:01, 25.06.2024 - Comisia Europeana a adoptat luni doua decizii, emitand o evaluare preliminara pozitiva pentru a ridica suspendarea platii de 37,2 milioane de euro catre Romania, datorita progreselor, se arata intr-un comunicat al Executivului comunitar. Cea de-a doua decizie, pentru o plata de 714 milioane de euro…

Acord de principiu pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE pentru Ucraina si Rep. Moldova

09:35, 15.06.2024 - Ambasadorii celor 27 de tari ale Uniunii Europene si-au dat vineri „acordul de principiu” pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina si Republica Moldova, care vor incepe la 25 iunie, a anuntat presedintia belgiana a Consiliului UE, potrivit News.ro. „Ambasadorii au ajuns la un acord de principiu…

Comisia Europeana modifica Orientarile privind ajutoarele de stat regionale care sa permita acordarea de sprijin pentru proiectele platformei „Tehnologii strategice pentru Europa”

15:55, 31.05.2024 - Ajutoarele de stat regionale constituie un instrument important utilizat de statele membre pentru a consolida dezvoltarea regionala, mai arata comunicatul de presa al Comisiei Europene. Orientarilor privind ajutoarele de stat regionale stabilesc normele in baza carora statele membre pot acorda ajutoare…

datoria statului a crescut puternic/ Un nou nivel record

10:50, 01.05.2024 - Datoria publica a Romaniei a crescut puternic in luna februarie, cu circa 40 de miliarde de lei, de la 801,69 miliarde lei in ianuarie la 841,29 miliarde lei, potrivit datelor analizate de Profit.ro, relateaza News.ro. Cresterea rapida a datoriei la inceputul anului are loc ca urmare a strategiei Finantelor…

Veste excelenta pentru fermieri. Nu se mai fac controale și nu se mai dau sanctiuni

20:36, 24.04.2024 - Eurodeputatii au dat unda verde unei revizuiri a politicii agricole comune (PAC) pentru a usura sarcina administrativa pentru fermierii din UE. Potrivit acestei reviziuri, „conditionalitatile” de mediu revizuite pot fi deja utilizate pentru a solicita sprijin din partea UE in 2024. Vor fi mai multe…

Parlamentul European aproba o revizuire a politicii agricole comune a UE / Fermele mai mici vor fi exceptate de la controale si sanctiuni pentru nerespectarea unor norme

19:55, 24.04.2024 - ParlamentulEuropean a aprobat, miercuri, o revizuire a Regulamentului privind planurile strategice PAC si a Regulamentului orizontal PAC cu 425 voturi „pentru”, 130 „impotriva” si 33 abtineri. Eurodeputatii au adoptat proiectul de lege cu modificarile tehnice propuse de Consiliu UE si aprobate de Comisia…

Precizari esențiale pentru deținatorii de centrale de apartament

13:26, 05.04.2024 - Intr-un anunț oficial emis de Comisia Europeana, s-a pus capat speculațiilor privind viitorul centralelor de apartament in cladirile deja existente. In fața unui val de dezinformare, Comisia a clarificat ca nu este vorba de o interdicție a acestor sisteme de incalzire, ci de masuri menite sa imbunatațeasca…

Duminica se trece la ora de vara. Ce dispozitive nu schimba ora automat

16:30, 29.03.2024 - Pe 31 martie, duminica, se trece la ora de vara 2024, ceea ce inseamna ca ora 3:00 devine ora 4:00. Duminica, 31 martie, devine in acest fel cea mai scurta zi din 2024. Vestea buna este ca ziua va fi mai lunga și vom avea lumina pana mai tarziu. Vestea proasta este ca pierdem o ora de somn, iar specialiștii…


Ce parere ai despre aceasta stire?