Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Comisia Europeană cere statelor membre UE să autorizeze cultura unui al doilea soi de porumb modificat genetic

Publicat:

Comisia Europeana le-a cerut miercuri statelor membre ale Uniunii Europene sa autorizeze cultura celui de-al doilea soi de porumb modificat genetic in Europa, TC1507, relateaza AFP.



(Foto: AP FLUX / Toby Talbot)

Comisia a sesizat ministrii statelor membre in urma unei hotarari a Curtii de Justitie a UE (CEJ). La 26 septembrie, tribunalul a apreciat ca executivul comunitar a gestionat prea lent cererea de autorizare pentru soiul de porumb TC1507, cerere depusa in luna mai 2001 de firma Pioneer, o filiala a grupului american DuPont.

'In concordanta cu…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

statele membre ar putea fi obligate sa respecte ‘standarde minime’ pentru animalele de companie

10:50, 28.06.2024 - Ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene au convenit miercuri asupra mandatului lor pentru a negocia ulterior cu Parlamentul European versiunea finala a unei legi care are ca scop imbunatațirea bunastarii cainilor și pisicilor și care stabilește pentru prima data standarde minime la nivelul…

Comisia Europeana: Romania se confrunta cu dezechilibre excesive, pe fondul deficitelor guvernamentale mari si in crestere

00:10, 20.06.2024 - Conform pachetului de primavara din cadrul semestrului european 2024, pregatit de Comisia Europeana, Romania se confrunta cu dezechilibre excesive, dupa ce a experimentat dezechilibre pana anul trecut, deoarece se mentin vulnerabilitatile legate de conturile externe, si in principal de deficitele guvernamentale…

Consiliul JAI va discuta prioritațile Schengen pentru anii 2024 – 2025. Autoritațile Romaniei ar avea prilejul sa insiste pentru integrarea completa

16:31, 04.06.2024 - Urmatoarea reuniune a Consiliului JAI (Justiție – Afaceri Interne) se va desfașura in perioada 13 – 14 iunie 2024 iar una dintre temele in discuție va fi legata de Spațiul Schengen. Conform programului care a fost anunțat preliminar pe internet, “in ceea ce privește Schengen, Comisia Europeana iși va…

UE inființeaza o unitate impotriva spalarii banilor, cu atribuții in toate statele membre

12:36, 04.06.2024 - Uniunea Europeana iși consolideaza lupta impotriva spalarii banilor și finanțarii terorismului prin crearea noii Autoritați de Combatere a Spalarii Banilor. Agenția numita “Anti-money laundering authority” (AMLA) “va avea un rol crucial in asigurarea aplicarii corecte și consecvente a normelor UE”,…

Statele baltice vor cere la summitul NATO cresterea la cel putin 2,5% din PIB a bugetelor apararii statelor membre

22:45, 22.05.2024 - Ministrii apararii din statele baltice (Lituania, Letonia si Estonia) au anuntat miercuri ca la summitul NATO din iulie le vor cere aliatilor cresterea la cel putin 2,5% din PIB a bugetelor apararii statelor membre, relateaza agentia EFE, potrivit agerpres.ro. Statele NATO si-au asumat in cadrul Aliantei…

Statele baltice vor cere un prag minim al bugetelor apararii care sa fie de 2,5% din PIB

21:45, 22.05.2024 - In condițiile in care nu toate statele membre NATO aloc procentul de 2% din PIB pentru aparare, ministrii apararii din statele baltice - Lituania, Letonia si Estonia, vor o crestere la cel putin 2,5% din PIB a bugetelor apararii statelor membre.

Punct și de la capat: Cererea de revizuire depusa de Vlad Filat la CSJ va fi reexaminata, dupa ce doi judecatori au demisionat

22:00, 20.05.2024 - Ședința Colegiului Penal al Curții Supreme de Justiție (CSJ) privind cererea de revizuire inaintata de Vladimir Filat și aparatorii acestuia a avut loc astazi, 20 mai. Astfel, potrivit informațiilor pronunțarea soluției instanței asupra declarației de abținere a fost amanata pentru 27 mai 2024, ora…

Uniunea Europeana a adoptat prima legislatie impotriva violentei asupra femeilor

15:21, 07.05.2024 - Statele membre ale Uniunii Europene au adoptat marti prima legislatie europeana menita sa combata violentele la adresa femeilor, un text ce exclude insa violul, in lipsa unui acord asupra unei definitii comune, informeaza AFP.Directiva a obtinut unda verde in aprilie din partea Parlamentului European.…


Ce parere ai despre aceasta stire?