Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ciocolată ne face mai deștepți!

Publicat:

Cercetatorii australieni ne dau motive in plus sa mancam ciocolata. Aceștia susțin, potrivit unui nou studiu, ca acest desert consumat cel puțin o data pe saptamana iși pot imbunatați memoria și gandirea abstracta. E buna pentru inima, reduce riscul de infarct și chiar protejeaza piele de razele solare. Și asta nu e tot! Un studiu publicat in jurnalul „Appetite” adauga inca o calitate a ciocolatei: ne face mai deștepți, precizand ca mancand ciocolata cel puțin o data iți imbunatațește memoria și gandirea abstracta. „E semnificanta- atinge o serie de domenii cognitive”, a declarat psihologul Merrill…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Coșmarurile și halucinațiile ar putea fi, de fapt, un semn precoce al acestor boli. Studiul care da peste cap tot ce știam pana acum

07:26, 14.06.2024 - Rezultatele cercetarii sugereaza ca aceste experiențe paranoide și neobișnuite ar putea fi semne ale dezvoltarii unor boli reumatice sistemice autoimune, cum ar fi lupusul sau artrita reumatoida. Cercetatorii au identificat anumite simptome neobișnuite, cum ar fi senzația de tensiune și agitație, ca…

Coșmarurile și halucinațiile ar putea fi, de fapt, un semn precoce al acestor boli. Studiul care da peste cap tot ce știam pana acum

11:15, 13.06.2024 - Rezultatele cercetarii sugereaza ca aceste experiențe paranoide și neobișnuite ar putea fi semne ale dezvoltarii unor boli reumatice sistemice autoimune, cum ar fi lupusul sau artrita reumatoida. Cercetatorii au identificat anumite simptome neobișnuite, cum ar fi senzația de tensiune și agitație, ca…

Ce trebuie sa știi despre consumul de alcool și zborul cu avionul. Avertismentul specialiștilor

09:45, 05.06.2024 - Daca zborul ți se pare mai scurt și mai relaxant alaturi de un pahar de vin, dar și de un somn lung, afla ca acest obicei este foarte daunator pentru sanatate, potrivit unui nou studiu citat de CNN. Avioanele zboara la altitudini de peste 2.000 de metri, sunt hipobare, ceea ce inseamna ca presiunea…

Asociația Industriei de Vaping avertizeaza: Fumatorii trebuie sa aiba acces la informații despre vapat

09:40, 31.05.2024 - Rezultatele noului sondajul Ipsos despre țigarile electronice, la care au participat 27.000 de fumatori din 28 de țari, vine cu concluzii-dezastru pentru lupta anti-fumat. Nu mai puțin de 74% dintre intervievați cred ca țigarile electronice sunt cel puțin la fel de nocive sau mai nocive decat țigarile…

Tratament impotriva obezitații. Noi abordari: Implantul de electrozi și terapiile genetice

20:16, 22.05.2024 - Tratament impotriva obezitații Aproape un miliard de oameni erau obezi in 2020 și, pana in 2035, cifra aproape se va dubla, ajungand la 1,9 miliarde de oameni, conform statisticilor. Cifrele pun presiune pe sistemul medical al statelor și impiedica personele afectate sa aiba un corp sanatos . De aceea…

Cum ajuta zațul de la cafea planeta

18:40, 22.05.2024 - Cafeaua matinala ar putea ajuta planeta. Acesta este promisiunea facuta de o universitate australiana ai carei cercetatori au utilizat zatul de cafea intr-un material ce poate fi adaugat la beton pentru a il face sa devina mai rezistent si mai sustenabil, reducand potential si emisiile de gaze cu efect…

STUDIU: Ar putea fi produs beton cu 30% mai rezistent prin procesarea și adaugarea zațului de cafea ars in amestec

16:10, 15.05.2024 - In fiecare an, lumea produce o cantitate uluitoare de 10 milioane de tone de deșeuri de cafea la nivel global. Majoritatea ajung in gropile de gunoi, transmite publicația ScienceAlert. „Eliminarea deșeurilor organice reprezinta o provocare pentru mediu, deoarece emite cantitați mari de gaze cu efect…

Actualitate medicala/ Jumatate din informatii sunt ­uitate intr-o ora si 66% dupa o zi

21:15, 08.05.2024 - Vi s-a intamplat vreodata sa uitați daca ați incuiat ușa sau daca ați scos fierul de calcat din priza atunci cand ați plecat de acasa? Astfel de momente sunt normale și mult mai frecvente decat ați banui. Asta pentru ca memoria este selectiva și influențata de o varietate de factori, precum emoțiile.…


Ce parere ai despre aceasta stire?