Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cină romană în Amfiteatrul Castrului Roman de la Porolissum

Publicat:

Zalaul gazduieste marti, 25 septembrie, Congresul internațional al Asociației Rei Cretariae Romanae Fautores, cea mai prestigioasa manifestare științifica in domeniul arheologiei clasice. Manifestarea ajunsa la a 31-a editie se deruleaza intre 23 si 30 septembrie, fiind organizata de catre Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Facultatea de Istorie și Filozofie a Universitații Babeș-Bolyai și Institutul de Arheologie și al , in parteneriat cu alte 14 instituții muzeale și științifice din țara, reunește un numar de 150 de participanți, proveniți din 25 de țari…

Citeste articolul mai departe pe magazinsalajean.ro…  

Sursa articol: magazinsalajean.ro


Stiri pe aceeasi tema

Exponatul lunii la Muzeul National de Istorie a Romaniei: Timp de o luna, vizitatorii pot admira o diploma imperiala de danie si improprietarire in Rusia

11:40, 21.06.2024 - Incepand de astazi, 21 iunie, la Muzeul National de Istorie a Romaniei poate fi admirata, in cadrul micro expozitiei Exponatul lunii, o diploma imperiala de danie si improprietarire in Rusia, acordata de Ecaterina cea Mare boierului Emanoil Bals in 1794. Piesa face parte din colectia muzeului. Vizitatorii…

O noua expoziție permanenta la MNIT: LAPIDARIUL ROMAN

14:30, 07.06.2024 - Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) are placerea de a anunța ca, incepand de duminica, 9 Iunie (a.c.), expoziția permanenta „Lapidariul roman” este deschisa pentru vizitare, potrivit mediafax.

(VIDEO) Rodica Zafiu, cea mai cunoscuta lingvista din Romania analizeaza discursul politicienilor

11:05, 06.06.2024 - Lingvista Rodica Zafiu a analizat discursul celor care, in acest an, cer votul romanilor in patru runde de alegeri, ]ntr-un interviu realizat HotNews Romania . Profesoara de limba romana vorbeste, intr-un interviu pentru cititorii HotNews.ro, despre transformarea discursului public si despre ce spune…

Alessandro Flaviu Dumitrascu a devenit cel mai tanar laureat al Premiului National de Istorie „Nicolae Iorga”

19:15, 05.06.2024 - Alessandro Flaviu Dumitrascu a devenit cel mai tanar laureat al Premiului National de Istorie „Nicolae Iorga”, acordat astazi la Botosani. In varsta de 34 de ani, el are dubla cetatenie – romana si italiana – si este cercetator stiintific la Institutul de Studii Sud-Est Europene al Academiei Romane,…

Zece ani de la anexarea Crimeii: Conferința la Universitatea „Ovidius” din Constanța

13:10, 23.05.2024 - Facultatea de Istorie și Științe Politice (FISP) din cadrul Universitații „Ovidius” din Constanța, in parteneriat cu Institutul pentru Studii la Marea Neagra, organizeaza, marți, conferința „Black Sea Talks. Zece ani de la anexarea Crimeii”. Evenimentul va avea loc incepand cu ora 11.00, in Sala Senatului,…

Conferinta despre consecintele anexarii Crimeii, la Universitatea Ovidius din Constanta

11:36, 23.05.2024 - Facultatea de Istorie si Stiinte Politice FISP din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta, in parteneriat cu Institutul pentru Studii la Marea Neagra, organizeaza, marti, 28 mai 2024, conferinta "Black Sea Talks. Zece ani de la anexarea Crimeii".Evenimentul va avea loc incepand cu ora 11.00, in…

Rolul Targu Mureșului in formarea revoluționaului Avram Iancu. “La Targu Mureș s-a dat scanteia revoluției”

03:05, 13.05.2024 - In cadrul conferinței internaționale „Avram Iancu-200 de ani de la naștere. Omul, contemporanii, epoca", organizata in municipiul Deva, in intervalul 9-10 mai, la inițiativa Consiliul Județean Hunedoara, in parteneriat cu Academia Romana, Biblioteca Județeana "Ovid Denusianu" Hunedoara-Deva și Institutul…

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Proiectul expozitional Avram Iancu. Omul, eroul, legenda, 200 de ani de la nastere, realizat de BNR

20:10, 17.04.2024 - Muzeul National de Istorie este partener, alaturi de Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I", Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, Muzeul National al Unirii Alba Iulia, Serviciul Judetean Alba al Arhivelor Nationale ale Romaniei si de Biblioteca Centrala Universitara "Lucian Blaga" Cluj…


Ce parere ai despre aceasta stire?