Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii trag un semnal de alarmă cu privire la geoingineria solară / Riscurile majore identificate de oamenii de știință

Publicat:

Proiectele de geoinginerie solara menite sa raceasca suprafata Pamântului si sa limiteze încalzirea globala sunt potential periculoase si ar trebui blocate de guverne, sustin 60 de experti si oameni de stiinta într-o scrisoare publicata luni, informeaza AFP și Agerpres.

Injectarea a miliarde de particule de sulf în stratul superior al atmosferei - unul dintre cele mai controversate proiecte de modificare intentionata a efectelor razelor solare - ar putea sa reflecte o parte din razele solare, însa urmarile secundare risca sa depaseasca beneficiile, se insista…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

De ce e atras omul sa ajunga la ‘capatul’ Pamantului? Fenomenul care cuprinde planeta

07:05, 20.06.2024 - In ciuda riscurilor, a costurilor și a problemelor de mediu legate de turismul extrem, oamenii sunt inca atrași de calatoriile potențial periculoase, iar postul britanic de televiziune BBC se intreaba: de ce exista acest fenomen? Lumea și-a indreptat atenția in urma cu un an

Fenomenul misterios care afecteaza nucleul Pamantului

18:50, 19.06.2024 - Centrul planetei noastre se invarte neobisnuit de incet in ultimii 14 ani. Daca aceasta tendinta misterioasa continua sa se manifeste, ea ar putea duce la cresterea duratei zilelor terestre, desi efectele ar fi imperceptibile pentru oameni, potrivit unui studiu recent, informeaza livescience.com. Nucleul…

FOTO Spectacol solar: Misiunea indiana transmite imagini uimitoare din timpul unor eruptii solare

16:06, 10.06.2024 - Misiunea indiana de observare a Soarelui Aditya-L1 a transmis luni mai multe imagini cu eruptii solare inregistrate in mai, ceea ce ii poate ajuta pe oamenii de stiinta sa inteleaga impactul climei spatiale asupra Pamantului, conform Organizatiei Indiene de Cercetari Spatiale (ISRO), informeaza EFE,…

Animalele care au propriul lor alfabet. Asa comunica intre ele, cercetatorii sunt uimiti de descoperire

10:00, 21.05.2024 - Lumea animalelor este, inca, una plina de mistere și multe lucruri inca neeucidate. Dar, conform unor cercetari, s-a descoperit care sunt animalele care au propriul lor alfabet, comunicand astfelintre ele. Cercetatorii spun ca sunt uimiti de descoperire. Cercetatorii au descoperit care sunt animalele…

Pagubele economice provocate de schimbarile climatice, de șase ori mai grave decat se credea: „Pana la sfarșitul secolului, oamenii ar putea fi cu 50% mai saraci”

11:55, 18.05.2024 - Pagubele economice cauzate de schimbarile climatice sunt de șase ori mai grave decat se credea anterior, incalzirea globala urmand sa micșoreze economia lumii intr-un ritm compatibil cu nivelul pierderilor financiare ale unui razboi purtat continuu, se arata intr-un nou studiu citat de The Guardian.Cercetatorii…

Arma nucleara antisatelit a Rusiei ar fi „devastatoare” pentru intreaga planeta. Orbita joasa a Pamantului nu ar mai putea fi folosita

07:06, 17.05.2024 - Rusia a lansat un satelit in spațiu in februarie 2022 menit sa testeze componente pentru o eventuala arma antisatelit care ar putea fi dotata cu un dispozitiv nuclear, au transmis oficialii americani, potrivit Wall Street Journal. Detonarea unei astfel de arme in spațiu ar avea „consecințe devastatoare”.

Valuri de caldura catastrofale și orașe scufundate: Cum va arata lumea daca vom depași pragul climatic de 3 grade Celsius

07:05, 12.05.2024 - Planeta continua sa se incalzeasca și va depași cel mai probabil limitele convenite la nivel internațional, ceea ce va provoca valuri de caldura, inundații și furtuni catastrofale, potrivit unui sondaj realizat de The Guardian la care au participat sute de experți din domeniu.

Planeta a continuat sa se supraincalzeasca in aprilie, in pofida atenuarii fenomenului El Nino

11:15, 08.05.2024 - Lumea a continuat sa se confrunte cu temperaturi "remarcabile" in aprilie, marcate de un nou record lunar de caldura atat pe uscat, cat si la suprafata oceanelor, conform celei mai recente evaluari a observatorului european Copernicus publicata miercuri si citata de AFP, potrivit Agerpres.


Ce parere ai despre aceasta stire?