Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii francezi dezvăluie o ''prăbuşire'' a biodiversităţii din Mediterana în ultimii 30 de ani

Publicat:

s-a confruntat in ultimii 30 de ani cu o "prabusire" a biodiversitatii sale, considerata una dintre cele mai importante din lume, dar grav amenintata cu disparitia, au alertat oamenii de stiinta francezi intr-un raport publicat luni, relateaza AFP.

Raportul "Mediterranee vivante" ("Mediterana vie") se bazeaza pe cercetari aprofundate asupra studiilor publicate in ultimii 30 de ani, reunind monitorizarile ce au vizat recensamintele realizate pentru peste 80.000 de populatii de animale din aceasta regiune a lumii, unde, potrivit autorilor, "modificarile climatice sunt…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Intr-o epoca a sateliților și a cunoștințelor geofizice, Nilul continua sa fie o enigma pe care cercetatorii inca nu o pot dezlega

05:35, 22.06.2024 - Nilul curge pe o distanța de peste 6.650 de kilometri inainte de a se varsa in Marea Mediterana. De-a lungul a mii de ani, acest fluviu a furnizat irigații și a transformat regiunile aride din jurul sau in terenuri agricole fertile. In prezent, Nilul nu doar ca ramane o sursa vitala de irigații, dar…

Ocean Viking, nava ambulanța, a salvat din Marea Mediterana 64 de persoane, dintre care „12 minori neinsoțiți”

17:26, 08.06.2024 - Ocean Viking, nava-ambulanta a organizatiei nonguvernamentale SOS Mediterranee, a salvat de pe mare 64 de persoane, dintre care “12 minori neinsotiti”, sambata dimineata, in urma a doua operatiuni de salvare in largul Libiei, a anuntat ONG-ul, informeaza AFP, preluat de agerpres.ro. “Principalele tari…

De ce ataca balenele ucigașe tot mai multe barci in apele din jurul Spaniei. Cercetatorii spun ca au rezolvat misterul

07:05, 29.05.2024 - Balenele ucigașe au fost implicate in sute de incidente periculoase in care pareau ca ataca la intamplare barci din Marea Mediterana și Oceanul Atlantic, reușind sa scufunde o parte din ele. Dar cercetatorii spun ca nu este vorba de un complot al animalelor impotriva oamenilor, ci mai degraba ca balenele…

Zimbrii de la Bucșani ne-ar putea scapa de poluare. Iata ce spune un studiu american

12:25, 17.05.2024 - Deși pana de curand zimbrul era o specie pe cale de dispariție, atat populația aflata in captivitate la Zimbraria Neagra din Bucșani, cat și cea din Munții Țarcu a crescu considerabil, numarul zimbrilor de pe teritoriul Romaniei fiind acum de ordinul sutelor. Cercetatorii americani de la Yale au facut…

Studiu: Consumul excesiv de alimente ultraprocesate este legat de moartea timpurie și probleme cerebrale

10:55, 10.05.2024 - Un studiu amplu sugereaza ca ar putea exista un motiv serios pentru a va limita consumul de alimente ultraprocesate – moartea timpurie, transmite Washington Post. Studiul, efectuat pe 115.000 de persoane, a constatat ca cei care au consumat cantitați mari de alimente ultraprocesate, in special carne…

Chipul unei femei care a trait acum 75.000 de ani, reconstituit. Noi descoperiri despre oamenii de Neanderthal

14:55, 02.05.2024 - Un grup de oameni de știința a reconstituit chipul unei femei neanderthaliene care a trait acum 75.000 de ani, relateaza BBC, care apreciaza ca este vorba de o realizare „remarcabila”.Reconstrucția a inceput de la ramașițele sfaramate ale craniului femeii, ale carui oase erau atat de moi in momentul…

Cazul care i-a uimit pe cercetatori: Pozitiv la coronavirus 613 zile

20:55, 21.04.2024 - Cercetatori din Tarile de Jos au raportat cazul unei infectari extrem de prelungite cu COVID-19 la un barbat care a decedat anul trecut si au avertizat in legatura cu aparitia unor variante mai periculoase ale coronavirusului. Barbatul varstnic, care avea un sistem imunitar slabit din cauza unor afectiuni…

Adevarul despre indulcitori. Au efecte nebanuite asupra organismului, potrivit nutriționiștilor

12:40, 10.04.2024 - Controversa de durata provocata de utilizarea indulcitorilor in locul zaharului provine din opinii contradictorii despre potențialul indulcitorilor de a stimula apetitul. Studii anterioare au incercat sa clarifice dilema, insa nu au reușit sa aduca probe indubitabile intr-o direcție sau alta.Un studiu…


Ce parere ai despre aceasta stire?