Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii au descifrat modul în care bacteriile ce provoacă infecţii intraspitaliceşti blochează antibioticele

Publicat:

Bacteriile rezistente la medicamente, aflate la originea infectiilor intraspitalicesti cu potential letal, blocheaza efectul antibioticelor prin inchiderea ''portitelor'' minuscule din peretii lor celulari,...

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

A fost descifrat papirusul cu prima descriere a "minunii" savirșite de copilul Iisus

07:55, 21.06.2024 - Cercetatorii au descifrat și publicat un fragment de papirus care descrie un "miracol" pe care Hristos l-a facut cind era copil. Papirusul, scris in limba greaca in secolul al IV-lea sau al V-lea, conține o parte din Evanghelia copilariei lui Toma și este cea mai veche copie cunoscuta a textului. Studiul…

In curand, un nou antibiotic, care nu afecteaza bacteriile ”bune”

10:06, 14.06.2024 - Cercetatorii de la Universitatea Illinois din Urbana-Champaign au descoperit un nou antibiotic, numit lolamicina, capabil sa se concentreze asupra agenților patogeni gram-negativi, fara impact asupra bacteriilor ”bune” gazduite de intestinul nostru. Studiul a aparut recent  in revista de specialitate…

O pelicula ultra-subțire atașata la ochelari va inlocui dispozitivele de vedere pe timp de noapte

03:06, 08.06.2024 - Cercetatorii de la Centrul de Excelența pentru Sisteme Meta-Optice Transformaționale (TMOS) al ARC din Australia au facut o descoperire uimitoare care ar putea schimba modul in care ne gindim la viziunea nocturna. Aceștia au dezvoltat o tehnologie de vedere pe timp de noapte care poate fi integrata…

Ce inseamna daca locuiești in apropierea unui parc sau loc de joaca. Cat de afectat este creierul

14:40, 29.05.2024 - Impactul spațiilor verzi asupra sanatații mintaleConform studiilor, persoanele care traiesc in apropierea parcurilor sau a zonelor verzi prezinta un risc mai scazut de a suferi de probleme de sanatate mintala, cum ar fi depresia. Aceste efecte pozitive se mențin chiar și dupa ce se iau in considerare…

Cercetatorii au rezolvat misterul „copacului vieții”

00:51, 21.05.2024 - Oamenii de știința au rezolvat misterul originii stravechilor baobabi, care au aparut acum 21 de milioane de ani in Madagascar. Potrivit studiilor ADN, emblematicii copaci au aparut in Madagascar acum 21 de milioane de ani. Semințele lor au fost transportate mai apoi de curenții oceanici pina in Australia…

Cercetatorii au descifrat sindromul inimii frante

19:51, 17.05.2024 - Creierul uman contine bazele „sindromului inimii frante”, conform unui nou studiu efectuat de oameni de stiinta italieni de la Spitalul Universitar din Foggia, transmite ANSA. Echipa specializata in medicina nucleara, a carei cercetare a fost publicata in Journal of the American College of Cardiology…

Descoperire șocanta. Sindromul long-Covid este, de fapt, post-vaccin

15:50, 15.04.2024 - Cercetatorii americani de la InCellDx au descoperit ca simptomele long-Covid sunt identice cu simptomele post-vaccin și ca, cel mai probabil, majoritatea celor care se confrunta cu ele sunt vaccinați. Principala vinovata este aceeași proteina spike, care ramane in celulele imune o perioada indelungata,…


Ce parere ai despre aceasta stire?