Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cel mai nou ceas atomic poate măsura timpul cu o precizie record

Publicat:

O echipa de cercetatori de la Observatorul din Paris a testat noul ceas atomic care poate masura timpul cu o precizie record, marja sa de eroare fiind de mai putin de o secunda in 300 de milioane de ani, scrie RTV.net.

Daca ar fi inceput sa mearga din momentul -ului (explozia originara), care se presupune ca a avut loc cu 13,8 miliarde de ani in urma, astazi eroarea lor ar fi fost de numai 46 de secunde, relateaza platforma electronica Newsru.

Oamenii de stiinta spun ca acest ceas va fi in masura sa revolutioneze la un moment dat viziunea oamenilor asupra timpului. Dispozitivul

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Realizare uriașa: oamenii de știința au reușit sa obțina primele inversari ale simptomelor bolii Alzheimer

13:40, 25.06.2024 - Oamenii de știința au reușit sa inverseze simptomele bolii Alzheimer timpurii la șoareci prin restabilirea comunicarii intre celulele deteriorate ale creierului. Descoperirile ofera un noua soluție interesanta pentru viitoarele tratamente impotriva bolii Alzheimer, care nu numai ca opresc boala din…

Oamenii de știința au aflat 'casa' paranoiei din creier: Evoluția umana a 'instalat-o' acolo

04:11, 25.06.2024 - Deseori respinsa ca un sentiment irațional sau exagerat de ingrijorare, paranoia provine dintr-o capacitate foarte raționala de a ne pastra inteligența intr-un mediu haotic. Acum, dupa cele mai recente studii pe oameni și primate, oamenii de știința ar putea sa fi aflat in sfarșit unde 'traiește' paranoia…

Rareș Bogdan, declarații contondente: „Nu suntem colonia nimanui”

21:30, 10.06.2024 - Europarlamentarul Rares Bogdan a calificat situatia de la Biroul electoral al Sectorului 1 ca fiind „extrem de grava” si a spus ca pare ca cineva vrea sa-i aduca pe oamenii aflati acolo „la exasperare”, adaugand ca actualul edil trebuie sa se impace cu ideea ca a pierdut alegerile. „Oamenii imi spuneau,…

Cea mai mare camera foto din lume va fi instalata la marginea desertului Atacama. Ce vor sa descopere oamenii de știința

16:35, 05.06.2024 - Cu o rezolutie de peste 3,2 gigapixeli, cantarind aproape trei tone si avand ambitioasa sarcina de a efectua o explorare fara precedent pe durata unui deceniu, cea mai mare camera foto digitala construita vreodata pentru astronomie optica este pregatita sa fie instalata sub cerul senin din nordul Chile,…

Oamenii de știința spun ca trebuie sa trimitem ceasuri pe Luna cat mai curand. Pe Pamant, timpul trece mai repede in varf de munte

07:05, 03.06.2024 - Poate ca cea mai mare ciudațenie a universului nostru este problema inerenta a cronometrarii timpului: secundele trec cu puțin mai repede in varful unui munte decat in vaile de pe Pamant. In scopuri practice, majoritatea oamenilor nu trebuie sa iși faca griji cu privire la aceste diferențe. Dar o noua…

Oamenii de știința au creat diamante in citeva minute. Care este metoda

21:25, 26.05.2024 - Oamenii de știința au utilizat o noua tehnica prin care au creat diamante in 15 minute la presiunea normala a atmosferei și fara a folosi un diamant inițial, ceea ce ar putea face ca aceste pietre prețioase sa fie mult mai ușor de produs in laborator. Diamantele naturale se formeaza in manta Pamintului,…

Thomas Tuchel, talismanul lui Bayern in semifinale? Ce record deține tehnicianul german

18:51, 07.05.2024 - Antrenorul lui Bayern, Thomas Tuchel, a disputat 11 semifinale, in diferite competiții, cu Borussia Dortmund, PSG și Chelsea. N-a pierdut niciuna! Bayern are o misiune extrem de dificila, miercuri, la Madrid, dupa acel 2-2 din prima manșa a semifinalelor Ligii. Dar cu Thomas Tuchel pe banca n-ar trebui…

O noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Ecosistemul gigantic plin de viața uimeste oamenii de stiinta

08:25, 04.05.2024 - Cercetatorii vorbesc despre o noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Este vorba despre un ecosistem gigantic, plin de viața, care a uimit oamenii de știința. Miliarde și miliarde de microorganisme traiesc la doar cațiva kilometri sub suprafața solului, potrivit unei echipe internaționale…


Ce parere ai despre aceasta stire?