Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cei care rețin de la angajați taxe și contribuții, dar nu le virează la stat, scapă de închisoare! De azi, un articol din Legea de combatere a evaziunii fiscale este inaplicabil

Publicat:

1440082745 Pana acum, neplata la timp a impozitelor si contributiilor retinute angajatilor la sursa era incadrata ca infractiune si se putea pedepsi cu inchisoarea. Din luna iulie insa, odata cu publicarea unei decizii a (CCR) in , reglementarile s-au modificat, astfel ca cei care incalca prevederile de mai sus nu mai pot ajunge la inchisoare si pot primi, cel mult, amenzi contraventionale. Articolul 6 din Legea evaziunii fiscale, cel prin care era prevazuta pedeapsa cu inchisoarea pentru patronii si administratorii firmelor care retineau, dar nu virau la…

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Parlamentul schimba legea pentru ca pilotii ucraineni sa se pregatasca in Romania! Cum arata proiectul de ordonanța de urgența

10:30, 11.06.2024 - Pilotii ucraineni se vor antrena in Romania. Ei vor invata sa piloteze avioane F-16. Armata a pus in dezbatere publica un proiect de ordonanța de urgența pentru finanțarea antrenamentelor acestora. Guvernul si-ar dori ca toate cheltuielile necesare sa fie facute din bugetul Apararii. Ordonanța de urgența…

APIA prelungește termenul pentru depunerea cererilor de plata

14:11, 07.06.2024 - Agenția de Plați și Intervenție pentru Agricultura (APIA) a anunțat recent o serie de ajustari in calendarul Campaniei 2024, menite sa sprijine fermierii in procesul de depunere a cererilor de plata. Aceste modificari survin in urma unor noi reglementari publicate in Monitorul Oficial și au fost implementate…

SUA si TikTok cer justitiei o procedura accelerata de judecare a contestatiilor privind legea care ar putea interzice platforma

08:56, 19.05.2024 - TikTok, ByteDance si un grup de creatori de continut de pe TikTok s-au alaturat Departamentului de Justitie pentru a solicita Curtii de Apel din Districtul Columbia sa se pronunte pana pe 6 decembrie, pentru a putea solicita o revizuire la Curtea Suprema, daca va fi necesar, inainte de termenul limita…

Sedinta solemna in Parlament. Romania si Israel, de Ziua Solidaritatii si Prieteniei

06:51, 14.05.2024 - Camera Deputatilor si Senatul se vor intruni marti, de la ora 10,00, in sedinta solemna comuna consacrata marcarii Zilei Solidaritatii si Prieteniei dintre Romania si Statul Israel. Decizia a fost luata de Birourile permanente reunite, la propunerea deputatului minoritatilor nationale, Silviu Vexler.…

Antifrauda a strans milioane bune de la comercianții neautorizați

10:30, 02.05.2024 - Antifrauda a aplicat masuri in valoare de peste 35 milioane de lei incepand cu acest an, in cadrul acțiunilor de combatere a unor activitați comerciale ilegale, conform noilor reglementari introduse la sfarșitul anului trecut. Potrivit informațiilor obținute de la Profit.ro, aceste acțiuni vizeaza atat…

VIDEO / A intrat in vigoare „legea pacanelelor”. Ce spune premierul

10:05, 01.05.2024 - Premierul Marcel Ciolacu a anunțat marți ca Guvernul a inceput aplicarea noii legi privind interzicerea pacanelelor in localitațile cu mai puțin de 15.000 de locuitori. „Vrem sa curațam rapid de pacanele 90 la suta din localitațile țarii, urmand sa facem regulile pentru cele 10 la suta ramase in acest…

“Legea 2 mai” – In cazul operațiunilor cu droguri de mare risc, pedeapsa nu poate fi suspendata sub supraveghere

09:35, 30.04.2024 -  Materialul de astazi iși propune sa prezinte modificari aduse Codului Penal și a unei legi speciale prin legea nr. 58/20.03.2024 – publicata in Monitorul Oficial in data de 21.03.2024 (cunoscuta in spațiul public sub denumirea de „legea 2 mai”). Astfel, prin acest act normativ, s-au modificat dispozițiile…

Taxele studenților nu mai pot fi modificate in timpul ciclului de studii

09:00, 17.04.2024 - Conform unei legi publicate in Monitorul Oficial, Universitațile nu mai pot majora taxele studenților in timpul ciclului de studii. Este vorba despre Legea nr. 98 din 15 aprilie 2024, document care modifica Legea invațamantului superior nr. 199/2023. Cuantumul taxei de școlarizare este propus de consiliul…


Ce parere ai despre aceasta stire?