Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce tradiții trebuie să respecți de Sânziene. Sunt sărbătorite pe 24 iunie

Publicat:

Maine are loc sarbatoarea de Sanziene, cunoscuta și sub numele de Dragaica. In aceasta zi sunt respectate mai multe tradiții și obiceiuri, in special de tinerele nemaritate pentru a-și visa ursitul.

Citeste articolul mai departe pe spynews.ro…  

Sursa articol: spynews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sfinții Petru și Pavel sunt sarbatoriți pe 29 iunie. Ce tradiții trebuie sa respecți in aceasta zi

21:00, 28.06.2024 - Pe 29 iunie se sarbatoresc Sfinții Petru și Pavel. In aceasta zi, credincioșii din toata Romania respecta mai multe tradiții și obiceiuri care au fost transmise din generație in generație. Totodata, exista și cateva lucruri pe care nu trebuie sa le faci, deoaree vor atrage ghinionul in viața ta.

Sanzienele sau Dragaica, noaptea in care cerurile se deschid. Tradiții și obiceiuri.

15:51, 24.06.2024 - La 24 iunie sunt marcate in calendarul popular Sanzienele sau Dragaica, asociate sarbatorii crestine a Nasterii Sfantului Proroc Ioan Botezatorul si prilejuite, in acelasi timp, de solstitiul de vara, ziua cea mai lunga a anului.

Sanzienele sarbatorite astazi. Una dintre cele mai vechi tradiții din Romania

10:46, 24.06.2024 - Sanzienele, sarbatorite in noaptea de 23 spre 24 iunie, reprezinta una dintre cele mai fascinante și vechi tradiții din folclorul romanesc. Acest eveniment plin de magie și misticism iși are radacinile in stravechi ritualuri pagane care onorau solstițiul de vara, momentul in care soarele atinge apogeul…

Nașterea Sfantului Ioan Botezatorul - Sanzienele: Tradiții și obiceiuri. Ce este bine sa faci in aceasta zi

09:35, 24.06.2024 - Nașterea Sf Ioan Botezatorul este marcata in calendarul creștin ortodox, pe stil nou, in data de 24 de iunie. In aceesta zi, in popor, se sarbatoresc și Sanzienele sau Dragaica, așadar, de aceasta zi sunt legate numeroase obiceiuri și superstiții.

Traditii pentru spor si sanatate de Sanziene sau Dragaica! Daca ploua e semn de belsug

08:50, 24.06.2024 - In fiecare an pe data de 24 iunie sarbatorim ziua de Sanziene sau Dragaica, cum i se mai spune in popor. In plan religios Sanzienele se asociaza cu sarbatoarea religioasa a nasterii Sfantului Ioan Botezatorul. In calendar avem astfel cruce cu rosu, ceea ce inseamna o zi de mare sarbatoare in care nu…

Dragaica din amintiri. „Se ducea batrana in zorii zilei, pana nu se lua roua, și culegea toate florile pe care le intalnea”

05:01, 22.06.2024 - Ierburi de leac, batrana satului cu puteri tamaduitoare și ritualul de indeplinit inainte ca soarele sa urce pe cer, toate țineau, candva, de Dragaica, o sarbatoare importanta, astazi aproape uitata. Meșterul popular Olga Filip iși amintește ce se intampla de Sanziene la Cezieni, in Olt.

Tanar din Mioveni, gasit drogat la volan. Are dosar penal

13:06, 28.04.2024 - Polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Mioveni au depistat, sambata, pe 27 aprilie, un tanar in varsta de 23 de ani, din același oraș, care conducea un autoturism pe raza localitații de domiciliu, dar care nu era in regula. Citește și: Traditii si obiceiuri de Florii. Ce este interzis sa faci in…

Sfantul Gheorghe 2024 - Tradiții și obiceiuri. Cine sunt romanii care iși sarbatoresc ziua de nume pe 23 aprilie

07:00, 23.04.2024 - Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, unul dintre cei mai importanti sfinti din Calendarul Crestin Ortodox, este sarbatorit de ortodocși in acest an, marți, pe data de 23 aprilie. Una dintre practicile raspandite in ziua de Sf. Gheorghe este impodobirea casei cu plante, obicei care marcheaza renasterea naturii.…


Ce parere ai despre aceasta stire?