Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce PATESC persoanele care DORM PE O PARTE

Publicat:

Pozitia adoptata de noi in timpul somnului influenteaza, se pare, riscul de dezvoltare a unor afectiuni precum Alzheimer, estimeaza autorii unui ultim studiu pe aceasta tema, publicat in revista Journal of Neuroscience.

Se stie ca in timpul somnului creierul elimina toxinele acumulate peste zi, gratie mecanismelor de "prelucrare a deseurilor", care se pun in miscare odata ce organismul intra pe '"taramul viselor".

Noile date arata ca daca o persoana doarme pe o parte, nu pe spate sau pe burta, creierul scapa mai rapid de "gunoiul" periculos. Toxinele sunt eliminate gratie

Citeste articolul mai departe pe bzc.ro…  

Sursa articol: bzc.ro


Stiri pe aceeasi tema

Peste 550 de persoane au murit in timpul pelerinajului la Mecca, unde temperaturile au depașit 50 grade Celsius

08:20, 19.06.2024 - Peste 550 de persoane au murit in timpul pelerinajului de la Meca, desfașurat intr-o caldura infernala. Dintre aceștia, cel puțin 320 sunt din Egipt, iar oficialii saudiți au raportat ca au tratat peste 2.000 de persoane pentru stres termic, relateaza The Guardian. Cel puțin 323 dintre cei care au murit…

Super-alimente antiinflamatorii și sanatoase pentru creier. Pot preveni riscul de boli neurodegenerative, precum Alzheimer

05:10, 11.06.2024 - Creierul este centrul de comanda al organismului nostru și are nevoie de o „aprovizionare constanta cu nutrienți pentru a funcționa in mod optim”. Alimentele pe care le consumam joaca un rol crucial in imbunatațirea funcției cognitive și in reducerea riscului de boli neurodegenerative, spun medicii.

(video) Care este poziția corecta in timpul condusului: Un multiplu campion de raliuri și expert in conducere defensiva arata cum se ține mana pe volan

15:35, 26.05.2024 - De multe ori, șoferii fie stau prea aproape de volan, fie prea departe, fie sunt prea sus sau prea jos. Titi Aur, multiplu campion de raliuri și expert in conducere defensiva, a explicat care e poziția corecta in timpul condusului și cum trebuie ținuta mana pe volan, scrie promotor.ro.

Creierul apasa butonul de resetare in timpul somnului, dar numai pentru scurt timp

18:40, 24.05.2024 - O noua perspectiva asupra starii minunate a somnului sugereaza ca atunci cand creierul este in modul de amanare, anumite conexiuni neuronale sunt parțial slabite, odihnite și resetate. Insa acest lucru se intampla doar in primele ore de somn.

Impactul pe care il au schimbarile climatice asupra bolilor cerebrale. „Exista dovezi clare” | Studiu

09:45, 18.05.2024 - Persoanele cu afectiuni neurologice pot fi printre primele si cele mai grav afectate de schimbarile climatice, care risca sa agraveze afectiunile creierului pe masura ce fenomenul se intensifica. Este avertismentul transmis de un grup de cercetatori britanici, care au studiat impactul vremii asupra bolilor…

Dezbatere publica la MApN pe soarta apararii Romaniei

10:30, 13.05.2024 - Romanii interesați de soarta țarii pot lua parte la dezbaterea publica avand ca tema proiectul Legii apararii naționale a Romaniei si proiectul Legii privind Sistemul național de management integrat al situațiilor de criza.  Dezbaterea este organizata joi, 16.05.2024, la Ministerul Apararii Naționale,…

'Creierul' metodei 'accidentul', arestat dupa ce a povestit pe Instagram cum a stors 50.000 de euro de la o batrana

20:01, 22.04.2024 - Un barbat de 28 de ani, care a inșelat o batrana bolnava de Alzheimer prin metoda 'accidentul',  a fost arestat dupa ce a pus pe Instagram o postare in care se lauda cu banii pe care i-a stors de la aceasta.

Suferi de carcei la picioare noaptea? Cauze și soluții pentru disconfortul din timpul somnului

00:10, 12.04.2024 - Carceii la nivelul picioarelor devin mai frecvente in timpul nopții, iar trezirile repetate pot perturba somnul și pot duce chiar la insomnii. Poziția in care dormi nu este singura cauza pentru care te poți confrunta cu aceste crampe musculare extrem de dureroase pe timp de noapte. Descopera de ce apar…


Ce parere ai despre aceasta stire?