Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce face un aminoacid care este transformat în organism în serotonină

Publicat:

Este transformat in organism in serotonina. Ouale si alte alimente precum pestele si laptele sunt bogate in triptofan, un aminoacid care este transformat in organism in serotonina.

Într-un set de experimente, savantii olandezi au descoperit ca administrarea unor doze mici de triptofan - echivalentul cantitatii de triptofan din trei oua - a dus la dublarea sumelor donate de voluntari unor organizatii de caritate.

Mecanismul prin care un aliment ajunge sa aiba un astfel de efect nu este deocamdata cunoscut, însa oamenii de stiinta sugereaza ca în acest proces ar putea…

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Realizare uriașa: oamenii de știința au reușit sa obțina primele inversari ale simptomelor bolii Alzheimer

13:40, 25.06.2024 - Oamenii de știința au reușit sa inverseze simptomele bolii Alzheimer timpurii la șoareci prin restabilirea comunicarii intre celulele deteriorate ale creierului. Descoperirile ofera un noua soluție interesanta pentru viitoarele tratamente impotriva bolii Alzheimer, care nu numai ca opresc boala din…

Cea mai mare camera foto din lume va fi instalata la marginea desertului Atacama. Ce vor sa descopere oamenii de știința

16:35, 05.06.2024 - Cu o rezolutie de peste 3,2 gigapixeli, cantarind aproape trei tone si avand ambitioasa sarcina de a efectua o explorare fara precedent pe durata unui deceniu, cea mai mare camera foto digitala construita vreodata pentru astronomie optica este pregatita sa fie instalata sub cerul senin din nordul Chile,…

Oamenii de știința spun ca trebuie sa trimitem ceasuri pe Luna cat mai curand. Pe Pamant, timpul trece mai repede in varf de munte

07:05, 03.06.2024 - Poate ca cea mai mare ciudațenie a universului nostru este problema inerenta a cronometrarii timpului: secundele trec cu puțin mai repede in varful unui munte decat in vaile de pe Pamant. In scopuri practice, majoritatea oamenilor nu trebuie sa iși faca griji cu privire la aceste diferențe. Dar o noua…

O noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Ecosistemul gigantic plin de viața uimeste oamenii de stiinta

08:25, 04.05.2024 - Cercetatorii vorbesc despre o noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Este vorba despre un ecosistem gigantic, plin de viața, care a uimit oamenii de știința. Miliarde și miliarde de microorganisme traiesc la doar cațiva kilometri sub suprafața solului, potrivit unei echipe internaționale…

Echipa „de autor”. Cum a transformat-o Xabi Alonso pe Bayer Leverkusen din „Loserkusen” in campioana Germaniei

12:30, 15.04.2024 - Bayer Leverkusen a incheiat hegemonia lui Bayern in Bundesliga și și-a adjudecat primul titlu de campioana a Germaniei din istoria de 120 de ani a clubului. Nimeni n-are vreo indoiala. Daca Bundesliga nu mai este „BayernLiga” sau „BundesBayern”, iar Bayer Leverkusen „Neverkusen”, „Loserkusen” sau „Vicekusen”,…

Este recomandat pacienților cu diabet de tip 2

11:50, 03.04.2024 - Oamenii de știința au studiat ani de zile efectul dietei si al stilului de viata asupra diabetului de tip 2. Cercetarile au aratat ca exista o serie de factori de risc care pot declansa boala, pe langa mostenirea genetica, noteaza exquis.ro. Diabetul zaharat de tip 2 afecteaza capacitatea organismului…

Apare Sfantul Graal al energiei: 'Soarele artificial' a doborat un record și face furori in lumea oamenilor de știința / VIDEO

08:01, 02.04.2024 - Oamenii de știința din Coreea de Sud au anunțat un nou record mondial pentru perioada in care au susținut temperaturi de 100 de milioane de grade Celsius - de șapte ori mai calde decat nucleul soarelui - in timpul unui experiment de fuziune nucleara, in ceea ce spun ei ca este un pas important inainte…

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…


Ce parere ai despre aceasta stire?