Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce este Paradoxul Sapiens și de ce rămâne el unul dintre cele mai mari mistere ale evoluției umane

Publicat:

Conceptul de „paradox sapiens” este unul relativ nou, deși intrebarea s-a aflat de multa vreme pe buzele multor specialiști. A aparut in 1996, formulat fiind de catre un arheolog britanic, . se intreba atunci, mai mult sau mai puțin retoric, de ce exista o perioada atat de mare de timp de la apariția omului și pana la nașterea societații tehnologice de azi.

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Descoperirea celei mai vechi arte rupestre: implicații și consecințe pentru ințelegerea evoluției umane

21:50, 03.07.2024 - O echipa de cercetatori australieni și indonezieni a descoperit cea mai veche forma de arta rupestra figurativa pe insula indoneziana Sulawesi. Pictura, care prezinta un porc salbatic și trei figuri umanoide, are o vechime de cel puțin 51.200 de ani, cu peste 5.000 de ani mai veche decat cea mai veche…

De ce ar fi bine sa-ți dai demisia din 3 in 3 ani. Ce spune un expert in resurse umane?

22:55, 07.06.2024 - Iata care sunt motivele pentru care ar trebui sa-ti dai demisia de la job din 3 in 3 ani, potrivit manager.ro.  Iți vei imbunatați competențele profesionaleSchimbarea frecventa a jobului iți permite sa lucrezi in medii diferite si sa inveți noi tehnologii si procese. In plus, asta te-ar face sa-ți dezvolți abilitați esențiale,…

Cetațenii, avertizați cu privire la siguranța alimentara: pregatiți-va pentru imprevizibil

17:05, 07.06.2024 - Anual, pe 7 iunie marcam Ziua mondiala a siguranței alimentelor care, in acest an, se desfașoara sub genericul ,,Siguranța alimentara: pregatiți-va pentru imprevizibil”. Evenimentul constituie o oportunitate de a evidenția rolul pe care alimentele sigure il au pentru sanatatea și bunastarea umana și…

Trei din patru companii nu reușesc sa gestioneze in mod eficient mobilitatea resurselor umane, pe fondul creșterii vertiginoase a cererii de experiența internaționala in campul muncii

13:41, 07.05.2024 - Doar unul din patru angajatori (25%) dispune de o funcție de mobilitate pe deplin dezvoltata, iar trei sferturi (75%) nu reușesc sa profite de o forța de munca cu adevarat mobila și agila, potrivit ediției 2024 a studiului EY – Mobility Reimagined. Companiile din intreaga lume risca sa piarda cursa…

„Foloseste-ti votul sau altii vor decide pentru tine”. Mesajul videoclipului prin care Parlamentul European promoveaza alegerile din 6 – 9 iunie

10:15, 29.04.2024 - Videoclipul de promovare a alegerilor europarlamentare din 6-9 iunie a fost lansat luni, 29 aprilie, de Parlamentul European (PE). In clipul de patru minute, persoane in varsta din mai multe țari le transmit tinerilor ca libertatea și democrația nu sunt un dat și „se pot pierde foarte repede”, relateaza…

Cel mai mare inamic al speciei umane. Are numai 6 mm, dar ucide anual aproape un milion de oameni

07:50, 21.04.2024 - Cel mai mare inamic al umanitații este de fapt o insecta banala, pe care o intalnim inclusiv in Romania. Țanțarul este responsabil de moartea a 830.000 de oameni anual, iar specialiștii considera ca aceasta insecta prin efectele produse a schimbat efectiv istoria umanitații.

ANALIZA EVOLUȚIEI ECONOMICE Romania, țara cu viteze multiple ale economiei și cu dezechilibre in creștere.

09:50, 17.04.2024 - Cu toate acestea, inflația mare și cererea externa mai slaba au incetinit creșterea economica The post ANALIZA EVOLUȚIEI ECONOMICE Romania, țara cu viteze multiple ale economiei și cu dezechilibre in creștere. first appeared on Informatia Zilei .

Buna Dimineața: Faced to Face – Festival de cariere la Iași, in sala Pașilor Pierduți, joi, 18 aprilie!

10:20, 11.04.2024 - Conceptul acestei ediții „Faced to Face” redefinește perspectiva asupra muncii și succesului: „Work smart, not hard”. „Work smart, not hard” dezvaluie ideea ca succesul nu este mereu legat de cantitatea de munca depusa, ci de modul in care aceasta munca este gestionata și direcționata catre obiectivele…


Ce parere ai despre aceasta stire?