Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce beneficii au ouale de gasca, strut, rata, gaina, bibilica si prepelita

Publicat:

Oul de rata are o greutate de aproape 70 g si contine aproximativ 130 de calorii, din care aproape 30% proteine, peste 60% grasimi si 5% carbohidrati. Oul de rata are numeroase avantaje: se pastreaza proaspat mai mult timp decat cel de gaina, contine, pe langa proteine si vitamine, mai multi acizi grasi Omega3 si este unul din putinele alimente care ofera organismului substante alcaline. Totusi, trebuie consumat cu atentie deoarece contine mult colesterol.

Vezi si: Ouale nu dauneaza
 
Oul de gasca este foarte bun la gust, este bogat in grasimi sanatoase si merita…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Secretul celei mai bune salate de icre. Ce trebuie sa faci ca sa nu se taie: trucul folosit de marii bucatari

10:15, 13.06.2024 - Mulți au renunțat dupa incercari nereușite și ingrediente irosite. Secretul pentru a preveni taierea salatei consta in primul pas al procesului. Inițial, icrele trebuie mixate singure, timp de 1-2 minute, fara a adauga ulei. Doar dupa ce pelicula ce inconjoara bobițele este sparta, icrele vor putea…

Pui de balta, delicatesa bucatariei franceze: bogate in proteine, omega-3, vitamina A și potasiu

10:25, 09.06.2024 - Termenul este, evident, un eufemism pentru ceva ce ar suna un pic mai puțin prietenos unora: picioare de broasca. Dar reprezentarea nu este deloc departe de adevar, pentru ca atat textura, cat și gustul, sunt foarte apropiate de cele ale carnii de pui.

Mihaela Bilic spune ce se intampla in organismul tau cand mananci drob de miel, de fapt

09:15, 06.05.2024 -  ”Drobul de miel, un preparat tradițional pentru masa de Paște, un fel de cozonac din carne, facut din organe de miel și multe verdețuri. Ficatul și ficațeii, creierul, pipota, inima și rinichii, splina, sunt organe cu o valoare nutritiva crescuta. Le consideram o carne de categoria a doua, iar in unele…

Care sunt ouale ideale pentru consum: ”Ou BIO sau ou cu Omega 3? Care merita cheltuiala?”

10:00, 23.04.2024 - Cand ajungem la raftul din supermarket, majoritatea ne uitam și la ouale ”bio” și ne intrebam daca merita cumparate. Ei bine, Mihaela Bilic a explicat ce avantaje vin de pe urma consumului de oua și daca merita cumparate cele ”bio”.”Ou BIO sau ou cu Omega 3? Care merita cheltuiala? Toata lumea vrea…

Ce reprezinta punctele negre ce apar pe rosii si cat de toxice sunt pentru organism

09:00, 18.04.2024 - Observam rosiile „pictate” de puncte negre, dar le consumam si asa. Nutritionistii si inspectorii sanitari ne explica ce reprezinta acele puncte si cat de periculoase sunt ele pentru organism. Un specalist in alimentatie a explicat care sunt almentele mucegaite pe care le putem consuma in siguranța,…

Semințele de in, importante beneficii pentru sanatate

17:10, 12.04.2024 - Semințele de in, cu aroma sa blanda, de nuca și consistența crocanta, sunt un ingredient versatil care poate imbunatați gustul și textura aproape oricarei rețete. O porție de semințe de in furnizeaza proteine, fibre și acizi grași omega-3. Consumul poate contribui la scaderea riscului de apariție a…

Cate oua poti manca pe zi. Ce diferența este intre oul fiert și oul prajit

19:55, 05.04.2024 - Ouale pot fi consumate zilnic fara teama! Un adult sanatos poate consuma pana la trei oua pe zi, iar un copil poate consuma unul, cel mult doua oua pe zi, in funcție de varsta. Adevarata intrebare nu este cate oua poți manca pe zi, deoarece sunt alimente foarte hranitoare, de care avem nevoie la orice…

Care sunt beneficiile consumului de ficat de origine animala

17:40, 04.04.2024 - Ficatul de origine animala este considerat un superaliment datorita bogației sale de nutrienți, insa el este adesea subevaluat și exclus de multe persoane din dieta obișnuita. Descopera care sunt beneficiile consumului de ficat și cat de des este recomandat sa il consumam:Ficatul de origine animala…


Ce parere ai despre aceasta stire?