Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cartea despre istoria Bisercii Ortodoxe naște dezbateri aprinse. Cercetător la Academie: 'Pare scrisă la comandă pe genunchi'

Publicat:

Mircea Gheorghe Abrudan, cercetator științific la Institutul de Istorie „George Barițiu” al din Cluj-Napoca, se arata revoltat de abordarea avuta de istoricul austriac in volumul recent lansat, „Biserica de stat sau Biserica in stat? O istorie a , 1918-2023” (editura Humanitas).

CITESTE SI Teama de o invazie rusa pune stapanire pe kazahi: Numarul celor care cred ca Rusia ar putea ataca Kazahstanul s-a dublat 21:59 261 BREAKING NEWS Ultima ora | Adolescentul din Bragadiru care a batut un copil a fost reținut (Video) 21:51 544…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Alessandro Flaviu Dumitrascu a devenit cel mai tanar laureat al Premiului National de Istorie „Nicolae Iorga”

19:15, 05.06.2024 - Alessandro Flaviu Dumitrascu a devenit cel mai tanar laureat al Premiului National de Istorie „Nicolae Iorga”, acordat astazi la Botosani. In varsta de 34 de ani, el are dubla cetatenie – romana si italiana – si este cercetator stiintific la Institutul de Studii Sud-Est Europene al Academiei Romane,…

Anul Avram Iancu sarbatorit la Satu Mare

20:20, 30.05.2024 - Prin Legea 223/2023 promulgata de Președintele Romaniei, anul 2024 a fost declarat ”ANUL AVRAM IANCU”. In organizarea Societații Cultural – Patriotice Avram Iancu, filiala Satu Mare, a Muzeului Județean Satu Mare, Consiliului Județean Satu Mare, Academiei Romane și Institutului de Istorie „George Barițiu“…

MUNICIPIUL SATU MARE Evenimente de mare insemnatate la 200 de ani de la nașterea Eroului Național Avram Iancu

12:31, 28.05.2024 - Societatea Cultural - Patriotica "Avram Iancu", filiala Satu Mare, Muzeul Județean Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare, Academia Romana - Filiala Cluj Napoca și Institutul de Istorie "George Barițiu" organizeaza un eveniment de mare gala prin care se va marca implinirea a 200 de ani de la nașterea…

Rolul Targu Mureșului in formarea revoluționaului Avram Iancu. “La Targu Mureș s-a dat scanteia revoluției”

03:05, 13.05.2024 - In cadrul conferinței internaționale „Avram Iancu-200 de ani de la naștere. Omul, contemporanii, epoca", organizata in municipiul Deva, in intervalul 9-10 mai, la inițiativa Consiliul Județean Hunedoara, in parteneriat cu Academia Romana, Biblioteca Județeana "Ovid Denusianu" Hunedoara-Deva și Institutul…

Noaptea Muzeelor - Inscrieri prelungite pana la data de 26 aprilie pentru entitatile culturale care vor sa participe

13:05, 23.04.2024 - Noaptea Muzeelor din Romania are loc in acest an la 18 mai, marcand 20 de editii ale evenimentului. Reteaua Nationala a Muzeelor anunta prelungirea sesiunii de inscrieri pentru muzee pana la data de 26 aprilie. Institutul de Istorie a Religiilor, cu o proiectie speciala a filmului "O umbra de nor" de…

Expoziția temporara „Ultimii dinozauri din Transilvania”, in premiera la Targu Mureș

22:06, 06.04.2024 - Expoziția este realizata de Universitatea „Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca, prin Direcția Patrimoniu Cultural Universitar și Laboratorul de Paleotheriologie și Geologia Cuaternarului – Institutul STAR și Muzeul Județean Mureș. Expoziția cuprinde patru reconstituiri in marime naturala ale reptilelor care populau…

BISTRIȚA: Conferința susținuta de prof. univ. dr. Vasile Pușcaș, fost ambasador in Washington și membru corespondent al Academiei Romane

12:30, 02.04.2024 - Prof. univ. dr. Vasile Pușcaș va susține vineri, 5 aprilie, de la ora 16.00, conferința cu titlul „Romania are viitor”. Evenimentul are loc in Sala mare a Primariei Bistrița, iar intrarea este libera. Inca o ediție „Ateneul de Bistrița” are loc vineri, 5 aprilie, de la ora 16.00, in sala mare a Primariei.…

OAMENI din BN: Alexandru Daraban, teolog și istoric, despre scriitorii bistrițeni care au scris poezii de dragoste regimului Ceaușescu

13:10, 31.03.2024 - Alexandru Daraban a facut primii ani de școala in Sangeorz, absolvind liceul la „Solomon Halița”. Este și cetațean de onoare al orașului stațiune și coordoneaza, din 2012, Revista Pisanii Sangeorzene . Ne-a povestit, intre altele, și despre scriitorii din județ care inainte de 89 obișnuiau sa scrie…


Ce parere ai despre aceasta stire?