Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Care sunt părţile pozitive ale emoţiilor negative

Publicat:

Emotiile negative ca furia dezamagirea, teama sau tristetea servesc anumitor scopuri bine definite. Insa am fost obisnuiti sa trecem cu vederea partile bune ale unor astfel de sentimente din moment ce partile negative sunt mult mai intense“, explica , profesor de psihologie si director in cadrul . Acesta a identificat pentru acele aspecte pozitive ale emotiilor negative cu care ne confruntam zi de zi.

Mania

Un studiu realizat in 2007 a aratat ca mania ar determina indivizii sa aiba un comportament mai rational in…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Parinții tinerilor uciși de șoferul drogat au rabufnit la noul termen de la judecatorie: Legile in tara sunt facute sa nu fie respectate de oamenii cu bani

10:55, 21.06.2024 - Un nou termen in dosarul Vlad Pascu, cel care a provocat accidentul rutier de la 2 Mai, in urma caruia doi tineri si-au pierdut viata, este programat vineri, la Judecatoria Mangalia. La acest termen vor fi citate partile si martorul Gabriel Radu, propus de partile civile.Tatal lui Sebastian, tanarul…

Investit presedinte al Slovaciei, Peter Pellegrini promite ca va reuni tara: „Politica nu trebuie sa devina motorul emotiilor negative”

15:46, 15.06.2024 - Peter Pellegrini a depus juramantul sambata in calitate de presedinte al Slovaciei, promitand ca va reuni tara, care este puternic divizata din punct de vedere politic si zguduita de tentativa de asasinat asupra premierului Robert Fico in urma cu o luna, relateaza AFP si dpa.

Fiabilitatea testelor de sarcina: rezultate fals pozitive și fals negative

17:50, 27.05.2024 - Testul de sarcina efectuat la domiciliu este una dintre cele mai simple și mai fiabile metode de confirmare a unei sarcini, cu condiția sa fie efectuat corect, la momentul potrivit. Descopera mai multe despre fiabilitatea testelor de sarcina și despre situațiile in care acestea pot furniza rezultate…

Doru Petruți: ”Datele sondajului arata ca un ultim clopoțel pentru opoziție”

18:20, 23.05.2024 - Ultimul sondaj de opinie, este fara indoiala un sondaj al recordurilor pozitive și negative. Declarațiile aparțin directorului general al companiei sociologice IMAS, Doru Petruți {{748410}}”E un sondaj al recordurilor pozitive și negative. Tot mai mulți cetațeni spun ca direcția e buna, dar modul in…

Gorghiu, despre judecatoarea din dosarul 2 Mai: Sunt mahnita de intreaga derulare a acestui dosar, emoțiile negative se simt

20:15, 10.05.2024 - Ministrul Justiției Alina Gorghiu a vorbit vineri seara, in exclusivitate la emisiunea LIVE cu Rotaru și Kiss de la Digi24, despre judecatoarea din dosarul 2 Mai, Ioana Ancuța Popoviciu, care a recidivat și a sfidat din nou familiile victimelor in sala de judecata. Gorghiu considera ca „este unul din…

Consecințele procesului de ardere: Intre riscuri și alternative mai puțin nocive

06:45, 18.04.2024 - Apariția focului a avut un rol fundamental in evoluția umanitații, insa progresul tehnologic asigurat de energia focului a venit la pachet cu mai multe consecințe negative. Oamenii de știința au demonstrat ca alimentele preparate termic, in special carnea, pot crește riscul apariției mai multor tipuri…

Cum sa-ți controlezi furia: Scrie-ti gandurile negative pe o foaie de hartie și arunc-o (studiu)

07:05, 14.04.2024 - Cand vedeti rosu in fața ochilor, nu va descarcati furia pe colegi sau pe cei dragi. Mai bine transcrieți pe hartie gandurile negative, apoi aruncati foaia la gunoi sau intr-un tocator de hartii. Este o metoda mai eficienta de calmare, recomanda cercetatorii japonezi Universitatea Nagoya.

Mancatul a devenit pentru mulți o metoda de evadare și relaxare. Obiceiul care hranește emoțiile, nu stomacul

16:15, 13.04.2024 - Modul in care ne raportam la mancare este o oglinda a relatiei pe care o avem cu noi, a declarat, pentru AGERPRES, medicul psihiatru Petronela Nechita.Este esential sa subliniem, spune aceasta, ca, pe masura ce devenim mai constienti de nevoile noastre personale - fie ca este vorba despre odihna, plimbari…


Ce parere ai despre aceasta stire?