Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cărăbuşul mai alb decât hârtia ar putea ajuta la crearea unor noi materiale

Publicat:

Cercetatorii care au studiat proprietatile optice ale acestor insecte au descoperit ce le face atat de stralucitoare. S-ar parea ca solzii care le acopera imprastie lumina mult mai bine decat orice alt tesut biologic cunoscut.

Culorile stralucitoare in natura sunt folosite pentru o varietate de intrebuintari. Unele animale se camufleaza mai usor, altele isi gasesc parteneri. Pentru ca ochii nostri sa perceapa culorile, este nevoie de pigmenti – cum e melanina la pinguini sau carotenul la flamingo – care absorb anumite lungimi de unda ale luminii si care reflecta alte lungimi de unda.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

inteligența artificiala ar putea sa fie capabila sa detecteze boala (studiu Oxford University)

12:51, 21.06.2024 - Cancerul ramane una dintre cele mai dificile boli umane, cu peste 19 milioane de cazuri si 10 milioane de decese anual. Natura evolutiva a cancerului face dificila tratarea tumorilor in stadiu avansat. Acum, o noua cercetare publicata joi in revista Biology Methods & Protocols, de Oxford University…

STUDIU: Inteligenta artificiala ar putea fi in curand capabila sa detecteze cancerul

22:25, 20.06.2024 - Acum, o noua cercetare publicata joi in revista Biology Methods & Protocols, de Oxford University Press, indica faptul ca in curand ar putea fi posibil ca medicii sa foloseasca inteligenta artificiala (AI) pentru a detecta si diagnostica cancerul la pacienti, permitand astfel un tratament mai…

Explorand designul superior și tehnologia Volvo XC 60

14:05, 04.06.2024 - ADVERTORIAL. Volvo XC 60, introdus pentru prima data pe piața in anul 2008, a reușit sa se impuna rapid ca unul dintre cele mai inovatoare și apreciate modele din gama de SUV-uri compacte de lux. Crearea sa a marcat un punct de cotitura pentru Volvo, companie cunoscuta pentru angajamentul sau indelungat…

A fost descoperita o noua proprietate a luminii, care pune la indoiala ințelegerea noastra privind interacțiunea cu materia

21:55, 11.05.2024 - In studiul lor publicat in revista ACS Nano, oamenii de știința explica faptul ca au descoperit ca fotonii, care sunt particule de lumina, pot capata un impuls foarte mare atunci cand sunt confinați in spații minuscule din siliciu. Aceasta proprietate este similara cu modul in care se comporta electronii…

A fost descoperita o noua proprietate a luminii: cercetatorii spun ca ar putea duce la progrese majore in tehnologii

04:35, 11.05.2024 - Un grup de chimiști de la Universitatea din California, Irvine, au descoperit recent un nou mod in care lumina interacționeaza cu materia. Aceasta descoperire ar putea duce la imbunatațiri semnificative in tehnologii precum sistemele de energie solara, diodele emițatoare de lumina și laserele cu semiconductori.

Tu știi cum sa asortezi camașa cu sacoul?

10:11, 06.05.2024 - Intr-o lume a modei in continua schimbare, anumite elemente raman constante. Sacourile și camașile barbatești sunt parți esențiale ale garderobei masculine care transcend tendințele efemere și raman simboluri ale eleganței și rafinamentului. In acest articol, exploram arta de a alege sacouri și camași…

Sfaturi pentru o casa confortabila

20:00, 19.04.2024 - O casa confortabila și convenabila este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem avea in viața noastra. Indiferent daca locuim singuri sau cu familia, este esențial ca locuința noastra sa fie un refugiu de confort și funcționalitate. Cu ajutorul acestor sfaturi simple, veți putea transforma…

Descoperirea care promite un viitor mai sigur: materialul ce elimina aproape toți virușii

05:10, 07.04.2024 - Cercetatorii de la Institutul Regal de Tehnologie din Melbourne au creat un material revoluționar din silicon, dotat cu nano-varfuri extrem de mici, capabil sa neutralizeze 96% din particulele virale la contact.


Ce parere ai despre aceasta stire?