Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cancerul de san ereditar poate fi prevenit

Publicat:

Aproximativ 10 din cancerele de san sunt mostenite. Femeile care sunt expuse la un astfel de risc pot preveni aparitia cancerului mamar printr un test genetic BRCA. Testul are scopul de a identifica mutatii ale genelor BRCA 1 si BRCA 2, responsabile de aparitia cancerului de san si de a indica probabilitatea statistica de a avea maladia in urmatorii ani. ldquo;Genele BRCA1 si BRCA2 fac parte din ADN ul fiecarui individ la nastere. Ele sunt responsabile de repararea erorilor survenite in cursul r ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Una dintre cele mai populare ape de gura din Romania s-ar face 'vinovata' de apariția cancerului

20:25, 17.06.2024 - Listerine Cool Mint, produsa de compania americana Kenvue, care produce și articolele Johnson's Baby, este o apa de gura populara, disponibila in majoritatea supermarketurilor, și care, potrivit unor studii recente, "ar putea crește riscul de" cancer, au avertizat astazi unii oameni de știința.

Cercetatorii au descoperit o legatura intre tatuaje și apariția cancerului limfatic. Ce arata un nou studiu

11:20, 05.06.2024 - Cercetatorii au realizat o analiza care arata ca pigmentul tatuajelor poate duce la apariția cancerului limfatic. Legatura intre tatuaje și limfomul malign general, precum și subtipurile de limfom, a fost analizata in cadrul unui studiu, relateaza ScienceDirect. 

Ispita profesionista, noua meserie banoasa: Femeile o platesc ca sa afle daca iubiții le inșeala. In ce consta „Testul de fidelitate”

21:10, 03.06.2024 - Trinity Howard din Tampa, Florida, nu are un loc de munca tipic pentru majoritatea tinerilor de 22 de ani. In loc sa termine facultatea sau sa lucreze intr-un bar, Trinity este platita sa efectueze teste pe partenerii femeilor pentru a dezvalui daca aceștia trișeaza sau nu.Dupa ce a banuit ca a fost…

Testul care anunța cu ani inainte recidiva cancerului de san

09:50, 03.06.2024 - Un nou test de sange ultra sensibil poate identifica semnele unei recidive a cancerului de san cu ani inainte de apariția acesteia. In timpul studiului efectuat de Institutul de Cercetare a Cancerului din Londra s-a dovedit  ca testul are o precizie de 100%. Testul ultra sensibil cauta semne care indica…

Descoperire incredibila. Testul de sange care prezice riscul de reapariție a cancerului de san cu 3 ani inainte

07:20, 03.06.2024 - Un nou test de sange poate prezice riscul de reapariție a cancerului de san cu trei ani inainte ca tumorile sa apara la tomografie, o descoperire „incredibil de interesanta” care ar putea ajuta mai multe femei sa invinga definitiv aceasta boala.

Testul de sange care prezice riscul de reapariție a cancerului de san cu 3 ani inainte. Este o descoperire „incredibil de interesanta”

13:05, 02.06.2024 - Un nou test de sange poate prezice riscul de reapariție a cancerului de san cu trei ani inainte ca tumorile sa apara la tomografie, o descoperire „incredibil de interesanta” care ar putea ajuta mai multe femei sa invinga definitiv aceasta boala.

Apariția cancerului poate fi asociata cu o dieta nesanatoasa? Ce au descoperit oamenii de știința

13:35, 06.05.2024 - Un nou studiu realizat de oamenii de știința de la Institutul de Științe Oncologice din Singapore arunca o lumina noua asupra relației dintre metabolismul glucozei și dezvoltarea cancerului.


Ce parere ai despre aceasta stire?