Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

BUSINESS CLUB. Energia, o armă fără precizie

Publicat:

Energia a devenit o arma, spune Andrei Gerea, ministrul care controleaza acest portofoliu. Toate marile proiecte energetice asteapta investitori. Iar unele dintre ele ii asteapta de cateva decenii. Asa se face ca sistemul energetic romanesc ramane unul sub potential, pe alocuri dezechilibrat si aproape izolat de pietele din jur.

Ministrul Andrei Gerea recunoaste ca Romania nu prea stie in ce directie se indreapta sectorul sau energetic. Dar tara noastra are scuza ca nu este singura pentru care energia este o nebuloasa.

Andrei Gerea, ministrul Energiei: Noi nu avem inca elaborata o strategie…

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ministerul Energiei a demarat proiectul hidrocentralei cu acumulare prin pompaj Tarnița – Lapuștești

13:35, 21.06.2024 - Ministerul Energiei a demarat proiectul hidrocentralei cu acumulare prin pompaj (CHEAP) Tarnița – Lapuștești, prin intermediul Societații de Administrare a Participațiilor in Energie (SAPE). In cadrul procedurii de licitație publica, doua companii au depus oferte pentru realizarea „Studiului de Fezabilitate…

S-a lansat o licitație pentru un foarte important proiect din energia romaneasca

06:45, 19.06.2024 - Societatea de Administrare a Participațiilor in Energie (SAPE) anunța ca, in procedura licitației publice, doua companii au depus oferte pentru realizarea ”Studiului de Fezabilitate și Documentația tehnico-economica aferente obiectivului de investiții Centrala hidroelectrica cu acumulare prin pompaj…

Sindicatele cer anularea Planului inchidere a grupurilor pe carbune

05:30, 18.06.2024 - O parte a liderilor de sindicat din Complexul Energetic Oltenia cer blocarea Planului de restructurare al companiei energetice. Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului „Energia” Rovinari, este de parere ca Planul de restructurare nu trebuie amanat sau prelungit, ci trebuie anulat. Se va opri inchiderea…

Sectorul 3 va avea o centrala noua de termoficare, construita de Societatea de Administrare a Participațiilor in Energie

16:40, 03.06.2024 - Societatea de Administrare a Participațiilor in Energie (SAPE) anunța ca a inceput construirea unei centrale de cogenerare de inalta eficiența ce utilizeaza gaze naturale, care se va numi CET Titan. Viitoarea centrala se va afla in Sectorul 3 al Capitalei. Potrivit proiectului, centrala va incepe sa…

VIDEO | Lucrarile la cel mai mare tunel de autostrada din Romania avanseaza. Au fost sapați peste 1000 de metri pe Tronsonul 4 din Sibiu-Pitești

19:40, 11.05.2024 - Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) prezinta stadiul lucrarilor pe sectiunea Tigveni - Curtea de Arges a Autostrazii A1 Sibiu - Pitesti, anuntand ca a fost sapat peste un kilometru de tunel. Stadiul de executie a lucrarilor pe acest tronson este 30%, conform news.ro.

Achizitia serviciilor de paza si supraveghere in parcul eolian Horia din judetul Constanta, administrat de statul roman, contestata la CNSC

17:00, 01.05.2024 - Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a adoptat o decizie la contestatia depusa de o firma de paza din judetul Ialomita, cu privire la o achizitie care viza Centrala Electrica Eoliana situata in comuna Horia, judetul Constanta, organizata de catre Societatea de Administrare a Participantilor…

Investiții falimentare din banii publici. Au cumparat un parc eolian defect

18:41, 25.04.2024 - Societatea de Administrare a Participațiilor in Energie SA (SAPE), care aparține Ministerului Energiei, s-a apucat de investiții. De fapt, impropriu spus investiții, pentru ca a trecut la cumpararea unor parcuri fotovoltaice situate la ”Cuca Macaii”, atat de profitabile, incat au devenit o gaura neagra.…

Un parc fotovoltaic din Romania, in centrul unor investigații UE. Doua firme chineze pe fir și o miza de 375 milioane euro

18:30, 03.04.2024 - Un parc fotovoltaic din Romania a ajuns in centrul unor investigații UE, care vizeaza doua companii din China implicate intr-un contract cu o valoare de aproximativ 375 de milioane de euro. UE a deschis doua investigatii pentru a stabili daca doi ofertanti chinezi au beneficiat in mod excesiv de subventii…


Ce parere ai despre aceasta stire?