Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Boala grava care ti se poate citi in ochi

Publicat:

Un test oftalmologic pus la punct de specialistii britanici va ajuta la diagnosticarea precoce a bolii Alzheimer. Un program informatic computerizat va putea ajuta la depistarea timpurie a bolii Alzheimer.

Licoarea care previne boala Alzheimer
O echipa de specialisti de la universitatile britanice Dundee si Edinburgh au dezvoltat un program computerizat numit "Vampire", care analizeaza in profunzime ochiul. Prin analizarea arterelor si venelor oculare, oamenii de stiinta spera sa diagnosticheze precoce dementa, mai ales boala Alzheimer.

Cafeaua, benefica…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum va ajuta mersul pe jos de trei ori pe saptamana. Specialiștii spun ca reduce la jumatate riscul de reaparitie a durerilor lombare

07:05, 20.06.2024 - Mersul pe jos de trei ori pe saptamana pentru a atenua durerile de spate reduce aproape la jumatate riscul de reapariție a acestora, potrivit primului studiu de acest gen, publicat de The Guardian.

Algocalmin, celebrul medicament „bun la toate”, e considerat pericol public: Poate provoca o boala extrem de grava

19:35, 18.06.2024 - Celebrul algocalmin, medicamentul „bun la toate”, este considerat in Europa „pericol public”. Specialistii spun ca substanta de baza, metamizolul, ar fi asociata cu o boala extrem de grava. Prin urmare, Agentia Europeana a Medicamentelor a inceput o investigatie proprie, scrie observatornews.ro .

Trucul prin care poți elimina pesticidele de pe fructe si legume. Ai nevoie de un singur ingredient, pe care orice gospodina il are in bucatarie

21:07, 03.06.2024 - Salata verde are reziduuri de pesticide, dar cele mai mari probleme sunt intalnite la plantele aromatice care sunt forțate sa creasca rapid. In mai multe laboratoare au fost depistate concentrații mari de plumb și e-coli la patrunjel. La fel se intampla in cazul roșiilor vandute in piețe și magazine:…

Ce sa amesteci in cafeaua de dimineata ca sa slabești vazand cu ochii

11:16, 22.05.2024 - Cafeaua este una dintre cele mai populare bauturi la nivel mondial și este apreciata nu doar pentru gustul sau placut, dar și pentru diversele sale beneficii pentru sanatate. Cafeina poate accelera metabolismul și a fost asociata cu imbunatațirea performanței in exerciții fizice prin creșterea mobilizarii…

Cafeaua și sportul: cum te poate ajuta o ceașca de cafea in performanța sportiva

13:05, 20.05.2024 - Cafeaua nu este doar o bautura energizanta de dimineața, ci un adevarat aliat pentru sportivi. Dovezile științifice susțin eficacitatea consumului de cofeina in imbunatațirea exercițiilor de anduranța de mare intensitate, eforturilor explozive și de mare intensitate, exercițiilor de rezistența, sporturilor…

Ce a facut Bill Gates dupa ce tatal sau a fost diagnosticat cu boala Alzheimer

03:05, 13.04.2024 - Bill Gates s-a implicat puternic in cercetarea bolii Alzheimer dupa ce tatal sau a fost diagnosticat cu aceasta boala. In cadrul unei conversații cu actorul Seth Rogen și soția sa Lauren Miller Rogen, fondatorii inițiativei Hilarity for Charity, aceștia au discutat despre impactul bolii Alzheimer asupra…

Fumatul și cafeaua sunt factori de protectie pentru o anumita boala. Declarația unui neurolog care arunca miturile in aer

07:20, 07.04.2024 - Exista multe discuții și controverse in jurul efectelor consumului de cafea și a fumatului asupra riscului de a dezvolta boala Parkinson. Deși ambele obiceiuri sunt adesea asociate cu riscuri de sanatate serioase și deseori sunt descurajate, studiile științifice au ajuns la concluzii surprinzatoare…

Fumatul și cafeaua sunt factori de protectie pentru o anumita boala. Declarația unui neurolog care arunca miturile in aer

11:40, 05.04.2024 - Exista multe discuții și controverse in jurul efectelor consumului de cafea și a fumatului asupra riscului de a dezvolta boala Parkinson. Deși ambele obiceiuri sunt adesea asociate cu riscuri de sanatate serioase și deseori sunt descurajate, studiile științifice au ajuns la concluzii surprinzatoare…


Ce parere ai despre aceasta stire?