Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Biserica de la Gurasada este salvată de Ambulanța pentru monumente

Publicat:

Ambulanța pentru monumente a inceput o campanie de strangere de fonduri pentru salvarea uneia dintre cele mai importante monumente istorice din RomaniaBiserica medievala de la Gurasada, Hunedoara.

Lucrarile sunt programate pentru perioada 7 septembrie – 7 octombrie 2021, anunta asociatia printr-un comunicat de presa, scrie Basilica.ro.

Citește și:  il pune la punct pe : ‘Este ultimul care sa vorbeasca despre excentricitați, pentru ca el bea in Parlament

Ambulanta pentru monumente numeste biserica din Gurasada „un simbol al artei medievale creștine…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Omul care a invatat sa asculte lemnul. Mesterul de sindrila de la Blajeni

22:56, 26.05.2024 - De cum te apropii de sura veche ridicata undeva, intr-un colt de rai, pe o coasta inflorita din Blajeni, simti aroma de lemn bun. Miroase cald a scandura lucrata molcom, cu mainile si uneltele de fier. Corul pasarilor si al greierilor tine isonul muzicii sindrilarilor. Cand vezi poarta de lemn innobilata…

Biserica din secolul al XIX-lea, pusa la pamant. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea tarziu VIDEO

19:06, 21.05.2024 - Reprezentanții asociației Ambulanța pentru Monumente din Timișoara au ajuns prea tarziu la Ersig, in județul Caraș-Severin. Biserica romano-catolica, aflata in planurile lor de salvare, a fost daramata.

Razboi al declarațiilor intre CTP și George Simion. Ce cuvinte grele și-au aruncat cei doi?

05:36, 21.05.2024 - "In lumina tragicului accident din Slovacia,  avand in vedere persoana atentatorului, fac un apel public catre statul roman sa nu ii dea nicio arma lui CTP," a afirmat liderul  AUR. VIDEO Declarația care l-a enervat la culme pe jurnalist. Pe pagina sa de Facebook, Cristian Tudor Popescu a ieșit la atac.…

Biserica trasnita, cel mai cautat loc de belvedere din Metaliferi. Povestea ruinei din Sacaramb VIDEO

23:25, 20.05.2024 - Locul care infațișeaza una dintre cele mai spectaculoase panorame din Romania se afla in satul Sacaramb din Hunedoara, o așezare miniera din Munții Metaliferi faimoasa in trecut pentru bogațiile sale in metale prețioase.

Razboi al declarațiilor intre CPT și George Simion. Ce cuvinte grele și-au aruncat cei doi?

18:25, 20.05.2024 - "In lumina tragicului accident din Slovacia,  avand in vedere persoana atentatorului, fac un apel public catre statul roman sa nu ii dea nicio arma lui CTP," a afirmat liderul  AUR. VIDEO Declarația care l-a enervat la culme pe jurnalist. Pe pagina sa de Facebook, Cristian Tudor Popescu a ieșit la atac.…

Satul din Ardeal, unic in Romania pentru drumul și biserica din marmura

14:05, 14.05.2024 - Situat in județul Hunedoara, Alunul este un sat ce a fost martor la gloria și maiestria oamenilor in trecut, insa astazi iși poarta povara depopularii, fiind locuit doar de o singura familie de ciobani.

Fosta glorie a metalurgiei, salvata de turism. Castelul medieval ii aduce sute de mii de vizitatori VIDEO

22:35, 24.04.2024 - Neglijat in trecut, cand Hunedoara devenise un mare centru al metalurgiei din Romania, Castelul Corvinilor din Hunedoara a ajuns sa susțina o parte din economia orașului, in timp ce vechile uzine s-au dezintegrat treptat.

FOTO: Dulgheri din Letonia și Estonia sar in ajutorul bisericii fortificate din Vermeș

11:20, 17.04.2024 - „Am umplut curtea bisericii fortificate din Vermeș cu dulgheri și voluntari!”, au transmis cei de la Petrus Italus Trust. Lucrarile de punere in siguranța a monumentului au inceput anul trecut, in septembrie. Saptamana trecuta ele au fost reluate, de aceasta data cu sprijin din Letonia și Estonia. …


Ce parere ai despre aceasta stire?