Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Beethoven, un geniu „fericit ori de câte ori a reuşit să se ridice deasupra unui obstacol”

Publicat:

Printe, ceea ce sunteti dumneavoastra o datorati intamplarii. Ceea ce sunt eu, mi-o datorez mie insumi. Printi vor exista cu miile, insa Beethoven este unul singur.” (Ludwig van Beethoven, in scrisoare adresata prințului Lichnowsky [1] )… Dupa 17 decembrie 1770 [2] , dupa modalitatea de intrare vizibila in comunitatea creștina (prin botez [3] ), nepotul unui muzician de origine flamanda [4] se va transforma in cea mai importanta personalitate a perioadei de tranzitie dintre epoca clasica si cea romantica a muzicii clasice occidentale, unul dintre cei mai faimosi si mai influenti compozitori ai…

Citeste articolul mai departe pe radioiasi.ro…  

Sursa articol: radioiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Artiști cu varsta intre 8 și 30 de ani, in ultimul concert din aceasta stagiune al filarmonicii ploieștene

00:11, 27.06.2024 - Prin concertul de astazi, de la ora 19.00, Filarmonica ”Paul Constantinescu” Ploiești pune punct stagiunii cu numarul 71, astfel ca pentru publicul meloman a fost pregatit, cu aceasta ocazie, un concert simfonic aparte. Concret, evenimentul de astazi, potrivit conducerii filarmonicii, va reprezenta…

CONCERT VOCAL-SIMFONIC EXTRAORDINAR DE INCHIDERE A STAGIUNII 2023-2024

08:00, 25.06.2024 - Vineri, 28 iunie 2024, Orchestra simfonica și Corul Academic „Gavriil Musicescu”, cele doua ansambluri ale Filarmonicii “Moldova” din Iași, va invita la concertul vocal-simfonic extraordinar de inchidere a Stagiunii 2023-2024. Evenimentul va avea loc la Casa de Cultura a Studentilor Iasi , incepand…

Analiza ADN a parului lui Beethoven a uimit oamenii de știința

07:00, 17.05.2024 - O echipa internaționala de oameni de știința a efectuat un nou studiu asupra unor mostre de par ale compozitorului Ludwig van Beethoven. Rezultatele au indicat un nivel extrem de ridicat de metale grele. Analizele au indicat concentrații „alarmant de mari” de plumb, arsenic și mercur. O șuvița conținea…

Cercetatorii au aflat de ce Beethoven era surd: Parul lui conținea niveluri letale de plumb, arsenic și mercur

06:31, 16.05.2024 - Nivelurile ridicate de metale grele detectate in parul lui Ludwig van Beethoven dezvaluie ca marele compozitor ar fi putut suferi de intoxicatie cronica cu plumb (saturnism), conditie care ar fi putut sa se afle la originea surditatii sale dar si a altor afectiuni, conform concluziilor unui nou studiu,…

Aniversarea Simfoniei a noua de Beethoven la Ateneul Roman: 200 de ani de la premiera

12:11, 14.05.2024 - Prin concertele vocal-simfonice de joi, 16 mai si vineri, 17 mai 2024, Filarmonica George Enescu sarbatoreste implinirea a doua secole de la prima auditie a uneia dintre cele mai importante partituri din literatura de gen: Simfonia a noua de Ludwig van Be

Aniversarea Simfoniei a noua de Beethoven: 200 de ani de la premiera

19:40, 13.05.2024 - Prin concertele vocal-simfonice de joi, 16 mai si vineri, 17 mai 2024, Filarmonica George Enescu sarbatoreste implinirea a doua secole de la prima auditie a uneia dintre cele mai importante partituri din literatura de gen: Simfonia a noua de Ludwig van Beethoven. Cu a sa Oda a bucuriei de Friedrich…

Muzica simfonica nu este perimata, dar trebuie reinventat modul de a o recepta

13:55, 03.04.2024 - Muzica simfonica este muzica instrumentala compusa pentru ansambluri mari (orchestre). Muzica simfonica este utilizata de mai multe genuri muzicale, apartinand atat muzicii culte, cat si celei de consum. Lista compozitorilor de muzica simfonica culta este extrem de cuprinzatoare, printre reprezentanti…

Nou in știința: Ce determina geniul unei persoane

02:30, 29.03.2024 - In cadrul unui studiu realizat de o echipa internaționala de oameni de știința de la Institutul Max Planck pentru Estetica Empirica (Germania) și de la Universitatea din Toronto (Canada), a fost analizat ADN-ul marelui compozitor Ludwig van Beethoven. Acest studiu a fost realizat pentru a ințelege mai…


Ce parere ai despre aceasta stire?