Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Barbu Ollănescu-Orendi: „Așa a fost să fie”

Publicat:

Barbu Ollanescu-Orendi s-a nascut in 1934, intr-o familie din inalta societate bucuresteana, cu radacini in vechi familii boieresti din si Moldova, care au dat tarii avocati, ofiteri superiori, profesori universitari si oameni politici. A primit o educatie severa, nimic neobisnuit ...

Citeste articolul mai departe pe monitorulsv.ro…  

Sursa articol: monitorulsv.ro


Stiri pe aceeasi tema

21 Iunie 1848: Inceputul revolutiei pasoptiste in Muntenia. Publicarea poeziei „Un rasunet” (Deșteapta-te romane!), de Andrei Muresanu

13:51, 21.06.2024 - In ziua de 21 Iunie 1848 a inceput revolutia pasoptista in Muntenia (Țara Romaneasca). Foto: Studenti revolutionari din Moldova si Tara Romaneasca, prezentand la Paris tricolorul romanesc cu mentiunile „Dreptate, Fratie” in 1848. Acuarela de C. Petrescu Revolutia Romana de la 1848 a fost parte a revolutiei…

Cine este șeful de promoție al Școlii Gimnaziale Teodor Murașanu Turda?

10:06, 14.06.2024 - Alexandru Todea este șeful de promoție pentru generația 2020-2024 de la Școala Gimnaziala Teodor Murașanu Turda. Acesta a terminat cu media 10! „Munca și dedicarea ta sunt o sursa de inspirație pentru noi toți. Iți dorim mult succes in toate proiectele viitoare! Bravo, Alexandru!” transmit reprezentanții…

Cum ne-am (ne)norocit cu epitetul „capsoman”

06:25, 14.06.2024 - Astazi, la „Dicționar cultural”, un termen des folosit (cel puțin in Țara Romaneasca și Moldova): „capsoman”. In plus, dezvelim radacinile numelui Mungiu, unul faimos astazi in lumea cinematografiei, dar și (mini)povestea lui „Grigorescu” de Bulgaria.

Castelele Peles si Pelisor – inscrise in lista indicativa de tara pentru ­Patrimoniul Mondial UNESCO!

00:06, 17.05.2024 - N.D. Doua dintre cele mai cunoscute obiective turistice de pe Valea Prahovei, Castelele Peles si Pelisor -alaturi de fostele inchisori comuniste, Biserica „Sfintii Trei Ierarhi” din Iasi si Biserica episcopala „Adormirea Maicii Domnului” a Manastirii Argesului din Curtea de Arges si Pestera Movile –…

Calendarul zilei – 1 mai

00:06, 01.05.2024 - Creștinii ortodocși ii pomenesc pe Sfinții Proroc Ieremia, Mucenici Vata Persul, Filozoful, Sava, Eftimie, Ignatie, Acachie și Sava, iar credincioșii romano-catolici ii celebreaza pe Sfinții Iosif Muncitorul și Profet Ieremia. Ziua muncii 1821 – Turcii au patruns in Moldova, pe la Braila, si in Tara…

Aniversari romanesti. Regele Carol I – 185 ani de la nastere (I): Ionel I.C. Bratianu: intemeetor al Romaniei moderne, un adevarat Suveran constitutional fiindca era totdeodata si liberal si conservator

14:45, 23.04.2024 - Pomenirea, la date aniversare cel putin, si mai rotunde, a conducatorilor si personalitatilor Statului Roman ce dateaza din secolul al XIV lea, o data cu coagularea formatiunilor romanilor in Tara Romaneasca, in 1330, si Moldova, in 1359 ndash; voievozi domnitori, regi, presedinti, eroi luptatori militanti…

Regimentele granicerești romanești din Transilvania

06:15, 17.04.2024 - In 16 aprilie 1762 au fost inființate printr-un decret imperial, semnat de imparateasa Maria Terezia, regimentele granicerești romanești. Regimentul I a avut sediul la Orlat, iar Regimentul II la Nasaud. Incepea, pentru comunitațile romanești și secuiești militarizate din Transilvania, o perioada de…

Cum se facea școala acum doua secole. Rolul scaunului cu nisip din fața bancii: „Indrepteaza, primare!”

18:10, 06.04.2024 - Intr-o analiza a inceputurilor școlii romanești de stat, publicata in anul 1928 in revista „Viața Romaneasca”, pedagogul Ștefan Barsanescu prezenta procesul de formare a primelor generații de elevi pe actualul teritoriu al Romaniei.Studiul este dedicat primei școli primare romanești de stat din Moldova,…


Ce parere ai despre aceasta stire?