Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Bacterii utilizate la distrugerea altor microorganisme rezistente la antibiotice. Cum funcţionează antibioticul viu

Publicat:

Shigelloza este o boala diareica care ii afecteaza mai ales pe cei care calatoresc in zonele tropicale. Ea ucide peste un milion de oameni in fiecare an. Bacteriile au devenit rezistente in timp la majoritatea antibioticelor de prima linie, lasandu-le tarilor sarace doar posibilitatea unui tratament inaccesibil din considerente financiare.

Potrivit agerpres.ro, oamenii de stiinta au exploatat agresivitatea acestor bacterii in scopul obtinerii unui mijloc natural de tratament impotriva altor microorganisme care au devenit la randul lor rezistente la antibiotice, deschizand astfel calea…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce boli se iau de la piscina. Mare atenție la aceste detalii

16:40, 13.06.2024 - Iata patru boli comune de care ar trebui sa fii conștient inainte de a intra in piscina:1. Erupție de la sauna Saunele și piscinele incalzite sunt populare pentru proprietațile lor de detoxifiere, dar pot adaposti și bacterii periculoase. Una dintre acestea este Pseudomonas aeruginosa, care poate provoca…

ADMITERE MEDICINA 2024: UMF „Carol Davila” are cele mai multe locuri bugetate

16:40, 10.06.2024 - Universitațile de Medicina și Farmacie și-au publicat oferta educaționala pentru admiterea la studii de licența in anul universitare 2024/2025, iar in prima decada a lunii viitoare incep inscrierile pentru examenul din 21 iulie.   Universitatea de Medicina și Farmacie „Carol Davila” (UMFCD) din București…

Aurel Voicu, cel mai varstnic student din Romania. Fostul primar din Cugir a absolvit masterul la 89 de ani

21:06, 08.06.2024 - Aurel Voicu, fost primar al orasului Cugir, a terminat masteratul, saptamana aceasta, cu cateva zile de a implini varsta de 89 de ani, fiind cel mai varstnic absolvent de studii superioare din Romania. Acesta s-a inscris din nou la studii pentru ca a vrut sa infiinteze un muzeu si i s-a spus ca nu poate…

Oamenii de știința au creat un oțel inoxidabil care ucide bacteriile 

05:10, 23.05.2024 - Experții de la Georgia Institute of Technology au prezentat o noua abordare promițatoare pentru combaterea infecțiilor bacteriene. Studiul, publicat pe Small, dezvaluie potențialul oțelului inoxidabil pe baza de cupru de a distruge bacteriile daunatoare. Utilizat pe scara larga in spațiile publice,…

OMS: Lista cu bacteriile rezistente la medicamente, care amenința sanatatea la nivel planetar

13:41, 21.05.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații (OMS) a actualizat lista cu bacteriile rezistente la medicamente, care reprezinta cea mai mare amenințare pentru sanatatea umana. Va trebui sa ne ferim de aceste bacterii, spune OMS. In total, aceasta lista include 15 familii de bacterii rezistente la antibiotice, clasificate…

Vulturii iși schimba traiectoria de zbor pentru a evita conflictul din Ucraina, spun cercetatorii

10:10, 21.05.2024 - Oamenii de stiinta au descoperit ca acvilele care au rute de migrație prin Ucraina și-au schimbat traseele de zbor pentru a evita zonele afectate de conflict, scrie  The Guardian . Datele GPS au dezvaluit ca vulturii pestriți mari nu numai ca au facut ocoluri mari dupa inceperea invaziei, dar au și…

Schimbarile climatice, „cea mai probabila” cauza pentru inundațiile din Oman si Emiratele Arabe Unite

22:26, 25.04.2024 - Schimbarile climatice reprezinta explicatia „cea mai probabila" pentru ploile puternice care s-au abatut saptamana trecuta asupra Emiratelor Arabe Unite si a Omanului, arata cercetatorii din reteaua World Weather Attribution (WWA) intr-un studiu publicat, joi, informeaza AFP, citata de Agerpres.Studiul…

Adevarul despre indulcitori. Au efecte nebanuite asupra organismului, potrivit nutriționiștilor

12:40, 10.04.2024 - Controversa de durata provocata de utilizarea indulcitorilor in locul zaharului provine din opinii contradictorii despre potențialul indulcitorilor de a stimula apetitul. Studii anterioare au incercat sa clarifice dilema, insa nu au reușit sa aduca probe indubitabile intr-o direcție sau alta.Un studiu…


Ce parere ai despre aceasta stire?