Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Bacterii care traiesc fara lumina si fara oxigen, descoperite intr-un lac din Antarctica

Publicat:

Cercetatorii americani au anuntat ca au descoperit bacterii care traiesc fara lumina si fara oxigen intr-un lac sarat din Antarctica, un mediu extrem de sever, care ar putea exista si in alte zone din unde s-ar putea gasi astfel de forme de viata.

Acest lac, denumit Vida, prezinta concentratii foarte mari de amoniac, azot, hidrogen, sulf, nitrat de azot si oxid de azot. Microorganismele descoperite acolo traiesc la o adancime de 20 de metri sub gheata, intr-o apa a carei salinitate depaseste 20% si a carei temperatura atinge -13 grade Celsius.

"Descoperirea acestui…

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Noi descoperiri despre misteriosul mecanism de la Antikythera: Cercetatorii valurilor gravitaționale fac lumina asupra calculatorului de 2000 de ani

11:30, 30.06.2024 - O echipa de astronomi de la Universitatea din Glasgow, specializați in studierea micilor ondulații din spațiu-timp, a facut noi descoperiri impresionante despre misteriosul mecanism de la Antikythera, un dispozitiv vechi de peste 2200 de ani. Descoperirea și importanța mecanismului de la Antikythera…

Descoperire neașteptata pe Marte. Varful vulcanilor gigantici este plin de chiciura

16:11, 11.06.2024 - Sonda Trace Gas Orbiter (TGO) a Agenției Spațiale Europene (ESA) a surprins accidental aceasta scena unica in regiunea domului Tharsis, aproape de ecuatorul marțian, conform unui studiu publicat in Nature Geosciences. Tharsis este o regiune vasta și inalta, avand un diametru de circa 5.000 de kilometri…

Descoperirea frescelor rare in Sanctuarul Antic din Pompeii: eleganța albastrului ceresc

08:20, 11.06.2024 - Recent, arheologii au scos la lumina un sanctuar impresionant, decorat cu fresce rare de un albastru sublim, in orașul antic Pompeii. Aceasta descoperire extraordinara aduce o noua lumina asupra vieții religioase și artistice a unei civilizații stravechi, ingropate sub cenușa devastatoare a erupției…

Descoperirea uimitoare a Oceanului Subteran: implicațiile minereului Ringwoodit

22:56, 05.06.2024 - Avem aici o noua descoperire remarcabila, care contesta ințelegerea noastra asupra distribuției apei pe Pamant. Cercetatorii au gasit dovezi ce sugereaza prezența unor cantitați imense de apa, echivalente cu mai multe oceane, captive adanc sub Statele Unite, grație unui mineral numit ringwoodit. Descoperirea,…

Un nou studiu lasa cercetatorii cu 'gura cascata': ciorile au abilitatea de a numara cu voce tare

03:30, 31.05.2024 - Un nou studiu a aratat ca ciorile au abilitatea de a numara cu voce tare, similar copiilor mici. Descoperirea surprinzatoare dezvaluie ca ciorile negre pot emite un numar specific de sunete ca raspuns la indicii vizuale sau auditive, numarand cu voce tare de la unu la patru.

A fost descoperita o noua proprietate a luminii, care pune la indoiala ințelegerea noastra privind interacțiunea cu materia

21:55, 11.05.2024 - In studiul lor publicat in revista ACS Nano, oamenii de știința explica faptul ca au descoperit ca fotonii, care sunt particule de lumina, pot capata un impuls foarte mare atunci cand sunt confinați in spații minuscule din siliciu. Aceasta proprietate este similara cu modul in care se comporta electronii…

Doua noi spectacole la Planetariul Brașov: ”Batranul savant și Zoe: Misiunea lumina” ”3-2-1, am decolat!”

18:20, 30.04.2024 - Incepand din  04.05.2024, in programul  Planetariului Cosmonaut Dumitru Prunariu Brașov apar doua noi spectacole animate, in premiera in Romania intr-un planetariu public. Filmele “Batranul savant și Zoe: Misiunea luminii” și “3-2-1, am decolat!” ofera o calatorie plina de aventura, fiind ideale pentru…

Ce sunt ursuleții de apa? Cum ne vor incetini imbatranirea?

15:55, 07.04.2024 - Oamenii de știința care studiaza creaturile misterioase numite tardigrade ar putea fi pe cale sa descopere un nou instrument in lupta impotriva imbatranirii umane. Uneori numiți ursuleți de apa, aceste animale aproape microscopice, cu opt picioare, pot supraviețui in condiții care ar ucide majoritatea…


Ce parere ai despre aceasta stire?