Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Avocat Cristina Leţu. Clauze abuzive în contractele de credit imobiliar/ipotecar

Publicat:

O mare parte dintre comisioanele percepute de instituțiile bancare sunt interzise de legislația in vigoare care, indica in mod limitativ costurile pe care trebuie sa le suporte consumatorul dintr-un contract de credit imobiliar/ipotecar: „In sarcina imprumutatului vor fi puse numai cheltuielile aferente intocmirii documentației de credit și constituirii ipotecii și garanțiilor aferente”. Legislația in vigoare,instituie o prezumtie relativa a caracterului abuziv al clauzelor in cazul contractelor prestabilite ce contin clauze-standard, preformulate, prezumtie ce poate fi inlaturata doar prin dovada…

Citeste articolul mai departe pe universulargesean.ro…  

Sursa articol: universulargesean.ro


Stiri pe aceeasi tema

Refinanțarea online și creditul imobiliar ipotecar: șansa de a va impli visurile

17:25, 01.07.2024 - Refinanțarea unui credit online poate fi o modalitate convenabila de a obține o dobanda mai mica, de a consolida mai multe datorii sau de a modifica termenii creditului dumneavoastra. Iata pașii generali pe care ii veți urma: 1. Alegeți un creditor: Exista o serie de creditori care ofera refinanțare…

Cu 1 iulie, se marește cotizația pentru contractele de asigurari sociale!

14:25, 20.06.2024 - Casa Judeteana de Pensii Arges a emis un COMUNICAT DE PRESA in atenția persoanelor asigurate facultativ in baza Contractului de asigurare sociala incheiat conform Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile și completarile ulterioare „Potrivit dispozitiilor HG nr.598/2024…

Eugen Tomac, lider PMP si candidat ADU la europarlamentare, despre modificarile privind salariul minim: Romania este obligata sa transpuna in legislatia nationala Directiva salariilor minime pana la 15 noiembrie 2024

16:16, 27.05.2024 - Eugen Tomac, lider PMP si candidat ADU la europarlamentare a avut o reactie la cald cu situatia majorarii salariului minim pe economie anuntat de coalitia PSD PNL. El explica de ce Romania ste obligata sa transpuna in legislatia nationala Directiva salariilor minime pana la 15 noiembrie 2024, o initiativa…

Produsele ieșite din garanție vor putea fi reparate la prețuri rezonabile. Directiva europeana cu obligații pentru producatori

07:06, 25.04.2024 - Produsele ieșite din garanție vor putea fi reparate la prețuri rezonabile. Directiva europeana cu obligații pentru producatori Produsele ieșite din garanție vor putea fi reparate la prețuri rezonabile. Dreptul la reparare pentru consumatori a fost adoptat de Parlamentul European. Legislația prevede…

Consumatorii din UE vor avea „dreptul la reparare”. Parlamentul European a votat directiva care clarifica obligațiile producatorilor

16:45, 23.04.2024 - Parlamentul European a adoptat, marti, directiva privind asa-numitul „drept la reparare” pentru consumatori, cu 584 voturi „pentru”, trei „impotriva” si 14 abtineri. Normele clarifica obligatiile producatorilor de a repara bunurile si incurajeaza consumatorii sa prelungeasca ciclul de viata al produselor…

„Dreptul la reparare” – s-a votat Directiva!

16:15, 23.04.2024 - Parlamentul European a adoptat marți directiva privind așa-numitul „drept la reparare” pentru consumatori, cu 584 voturi pentru, trei impotriva și 14 abțineri. Normele clarifica obligațiile producatorilor de a repara bunurile și incurajeaza consumatorii sa prelungeasca ciclul de viața al produselor…

DEZINFORMARE: „UE interzice centralele de apartament”. Care e adevarul

07:50, 06.04.2024 - Pe rețelele de socializare circula de o vreme o informație cum ca Uniunea Europeana ar dori interzicerea centralelor de apartament. Comisia Europeana in Romania atrage atenția asupra acestei dezinformari și ne spune clar și raspicat care este adevarul: Uniunea Europeana NU interzice cazanele/sistemele…

Comisia Europeana combate o dezinformare: Uniunea Europeana nu interzice centralele de apartament

13:56, 05.04.2024 - In 2020, Comisia a prezentat Strategia privind valul de renovari ale cladirilor ca parte a Pactului verde european iar revizuirea Directivei privind performanta energetica a cladirilor este o initiativa-cheie. Recent Parlamentul European a adoptat prevederile convenite cu Consiliul care vor contribui…


Ce parere ai despre aceasta stire?