Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

AVERTISMENTUL medicilor: Tensiunea arterială ridicată afectează întregul organism

Publicat:

Fiecare al doilea moldovean are tensiune arteriala ridicata, iar zeci de mii de concetațeni de-ai noștri prezinta risc cardiovascular sporit. Datele aparțin Companiei Naționale de Asigurari in Medicina. Specialiștii avertizeaza ca maladia afecteaza toate organele interne și poate duce la invaliditate.  

a descoperit ca are tensiune arteriala ridicata acum cinci ani. A considerat insa ca afecțiunea nu prezinta un risc, deoarece nu avea dureri. Anul trecut boala i-a provocat un infarct.

"Imi masurau tensiunea și imi recomandau niște pastile, primeam o injecție. Dupa…

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Cel mai costisitor tratament cu medicamente compensate: Precizarile CNAM

15:31, 29.06.2024 - Compania Naționala de Asigurari in Medicina (CNAM) a transferat farmaciilor contractate circa 91 de milioane de lei pentru medicamentele și dispozitivele medicale compensate, eliberate in luna mai. In baza rețetei electronice, de preparate și dispozitive medicale compensate au beneficiat peste 155 de…

Expert in politici de sanatate: Ce e comun tuturor medicilor stomatologi care lucreaza cu Casa e componenta umana majora

23:11, 17.06.2024 - Expertul in politici de sanatate Irina Turcu explica faptul ca putini sunt medicii stomatologi care ofera servicii in contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Ea afirma ca situatia este cauzata de faptul ca, din punctul de vedere al birocratiei, ”sistemul este destul de dificil de accesat”…

Care este țara din UE unde tensiunea arteriala este cea mai ridicata

10:15, 18.05.2024 - Aproape un sfert dintre locuitorii din Uniunea Europeana sufera de hipertensiune arteriala, potrivit cifrelor Eurostat. Numarul  persoanelor care sufera de hipertensiune arteriala variaza intre statele membre ale UE: de la 37% in Croația la 12% in Irlanda , potrivit celor mai recente date disponibile.…

VIDEO: Noul mamograf de ultima generație din Policlinica Bistrița, funcțional inclusiv pentru barbați. Cat costa mamografiile, cum se fac programarile

17:06, 17.05.2024 - Dr. Carmen Salvan de la Policlinica Bistrița a prezentat in emisiunea „Medicina pe limba ta” noul serviciu al instituției. Aici funcționeaza de cateva zile un mamograf de ultima generație care va permite, in viitor, inclusiv recoltarea de biopsii. „Aparatul ne permite sa efectuam mamografii de calitate,…

Un student la Medicina s-a aruncat de la etajul 3 al spitalului unde fusese operat

16:25, 08.05.2024 - Moarte misterioasa la spitalul clinic de Urgența din Iași. Un student la Medicina s-a aruncat de la etajul 3 al unitații medicale, dupa ce a fost operat. Deocamdata nu se știe daca este vorba despre un gest deliberat sau un accident. Citește și: DNA l-a trimis in judecata pe IPS Teodosie Tragedia s-a…

Primarul Sectorului 6 a semnat cu viceguvernatorul Bancii de Dezvoltare a Consiliului Europei un grant de peste 1,8 milioane euro pentru spitalul din Sectorul 6 / Ciucu: Va fi unul complex, cu peste 300 de paturi

14:55, 24.04.2024 - Finantarea vine dupa aproximativ doi ani, mai arata comunicatul de presa al Primariei Sectorului 6. „Dupa o munca titanica, iata ca au venit si primele rezultate. Faptul ca am primit acesti bani ne demonstreaza ca proiectul este unul matur si extrem de important, care a indeplineste toate conditiile.…

Haos in spitale! Medicii din Ambulatoriu au reluat protestele și cer solutii de finantare in sistem

18:00, 15.04.2024 - Specialiștii trag un nou semnal de alarma și susțin ca finanțarea alocata in acest segment trebuie sa creasca. Mai mult, sunt semnale ca din iulie, atunci cand intra in vigoare noul contract cadru incheiat cu Casa Naționala de Asigurari de Sanatate (CNAS), tarifele decontate ar putea scadea.Asta inseamna…

Atenție la capușe! Caldura le face active iar mușcaturile lor pot fi fatale

14:15, 15.04.2024 - Sezonul capușelor a inceput mult mai devreme din cauza caldurii. Primii pacienți mușcați de capușe au ajuns la camerele de garda inca de la jumatatea lunii februarie. Medicii se așteapta ca, pe fondul vremii extrem de calde, fenomenul sa ia amploare in perioada urmatoare, zonele din sudul și vestul…


Ce parere ai despre aceasta stire?