Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

„Aurul incaşilor” – de ce este recomandat să consumăm quinoa

Publicat:

Quinoa este originara din America de Sud, zona Anzilor, fiind consumata mai ales datorita nivelului bogat de proteine, aceasta avand, potrivit specialistilor, de doua orin cantitatea de proteine fata de orez.

Quinoa este foarte bogata in fibre care sunt bune cu precadere pentru sanatatea sistemului cardiovascular, reducerea riscului unor tipuri de cancer si pentru sistemul digestiv.

O portie de quinoa, in jur de 50 de grame, contine jumatate din necesarul de acid folic si o treime din necesarul zilnic de magneziu, dar si o cantitate mare de fier, calciu, potasiu si cupru.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Alimente care combat depresia. Ce trebuie sa mananci pentru a avea o dispoziție excelenta

14:25, 27.06.2024 - Alimente care imbunatațesc starea de spiritUnlele studii demonstreaza ca exista o stransa legatura intre nutriție și sanatatea mintala. Cu toate acestea, este important sa rețineți ca starea de spirit poate fi influențata de mai mulți factori, cum ar fi stresul, mediul inconjurator, lipsa somnului,…

DIETA CU PROTEINE Sanatatea mușchilor poate fi menținuta cu o dieta bogata in proteine

11:30, 29.05.2024 - Un studiu publicat recent in revista stiintifica “The American Journal of Clinical Nutrition” arata ca o dieta bogata in proteine, din surse animale sau vegetale poate contribui la mentinerea muschilor mari si puternici pe masura ce oamenii imbatranesc, noteaza Agerpres. The post DIETA CU PROTEINE Sanatatea…

Oficiali BCE: Este timpul sa reducem ratele dobanzilor saptamana viitoare

06:55, 28.05.2024 - Intr-un discurs de luni, Olli Rehn, membru al consiliului de conducere al BCE si seful bancii centrale a Finlandei, a subliniat ca inflatia din zona euro incetineste ”intr-un mod sustinut”. Inflatia din zona euro s-a mentinut constanta la 2,4% in aprilie, marcand a saptea luna consecutiv cand aceasta…

A fost descoperita o parte esențiala din trecutul Pamantului - locul unde s-a produs ruptura dintre America de Sud și Africa

04:20, 03.05.2024 - O echipa de cercetatori a descoperit ca rocile antice și fosilele unor reptile marine disparute de mult timp din Angola demonstreaza in mod clar o parte importanta din trecutul Pamintului - divizarea Americii de Sud și a Africii și formarea ulterioara a Oceanului Atlantic de Sud. Studiul este publicat…

Aurul negru: Super-ceaiul anti-inflamator, anti-viral și anti-bacterian care conține cantitați impresionante de antioxidanți

08:25, 06.04.2024 - Ceaiul de aronia are beneficii surprinzatoare pentru sanatate. Cunoscuta și sub numele de capșuna neagra, aceasta este bogata in antioxidanți și substanțe nutritive esențiale. Puțini sunt cei care sunt conștienți de potențialul sau de a imbunatați sanatat

Cate oua poti manca pe zi. Ce diferența este intre oul fiert și oul prajit

19:55, 05.04.2024 - Ouale pot fi consumate zilnic fara teama! Un adult sanatos poate consuma pana la trei oua pe zi, iar un copil poate consuma unul, cel mult doua oua pe zi, in funcție de varsta. Adevarata intrebare nu este cate oua poți manca pe zi, deoarece sunt alimente foarte hranitoare, de care avem nevoie la orice…

Care sunt beneficiile consumului de ficat de origine animala

17:40, 04.04.2024 - Ficatul de origine animala este considerat un superaliment datorita bogației sale de nutrienți, insa el este adesea subevaluat și exclus de multe persoane din dieta obișnuita. Descopera care sunt beneficiile consumului de ficat și cat de des este recomandat sa il consumam:Ficatul de origine animala…

Este recomandat pacienților cu diabet de tip 2

11:50, 03.04.2024 - Oamenii de știința au studiat ani de zile efectul dietei si al stilului de viata asupra diabetului de tip 2. Cercetarile au aratat ca exista o serie de factori de risc care pot declansa boala, pe langa mostenirea genetica, noteaza exquis.ro. Diabetul zaharat de tip 2 afecteaza capacitatea organismului…


Ce parere ai despre aceasta stire?