Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Atenţie la ambalajele alimentare! Cartonul reciclat poate fi o problemă

Publicat:

Cernelurile continute în ambalajele din carton reciclat utilizate în industria agroaliamentara nu sunt lipsite de riscuri pentru consumatori, relateaza passionsante.be.

Cel putin asta rezulta dintr-o cercetare elvetiana, data publicitatii în revista de specialitate " and Science&". Cele mai periculoase sunt cutiile pentru cereale, ambalajele pastelor fainoase si ale orezului. Uleiurile minerale utilizate pentru fabricarea cernelurilor care coloreaza cartonul ar putea trece de la ambalaj la aliment, este concluzia studiului elvetian.

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

UE a votat interzicerea bisfenolului A in ambalajele care intra in contact cu produsele alimentare

21:35, 12.06.2024 - Dupa ce un studiu recent a indicat faptul ca expunerea populației la substanța chimica sintetica bisfenol A (BPA) este cu mult peste nivelurile acceptabile de siguranța pentru sanatate, UE a aprobat miercuri interzicerea folosirii lui in ambalajele care intra in contact cu produsele alimentare.

ANSVSA: Consumatorii trebuie sa acorde atentie modului de pastrare si preparare a alimentelor si locurilor de unde le cumpara, in sezonul cald

00:10, 12.06.2024 - Riscul alterarii alimentelor si, implicit, al aparitiei toxiinfectiilor alimentare creste in sezonul cald, astfel incat consumatorii trebuie sa acorde atentie modului in care pastreaza sau prepara alimentele si locurilor de unde acestea sunt cumparate, recomanda Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara…

Ce faci daca aparatul de reciclat SGR nu funcționeaza? Hipermarketurile și magazinele NU AU DREPTUL sa refuze ambalajele

18:55, 20.05.2024 - Comercianții inregistrați in sistemul de garanție-returnare (SGR) sunt obligați sa accepte ambalajele returnate de consumatori, chiar daca aparatele de colectare a ambalajelor (RVM) sunt defecte.Intr-o asemenea situație, ministrul Mediului, Mircea Fechet, a afirmat ca magazinele trebuie sa preia manual…

Pacaleli cu produsele lactate. ”Procent de cloruri/sare mai mare”

16:16, 29.04.2024 - Atenție ce cumparați! Numeroase nereguli descoperite in urma unor controale pentru depistarea unor practici frauduloase la produsele lactate, controale efectuate in perioada 16-29 martie 2024. ”In intervalul 16 – 29 martie 2024, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor…

Pacaleli cu produsele lactate. Atenție ce cumparați!

16:06, 29.04.2024 - Numeroase nereguli descoperite in urma unor controale pentru depistarea unor practici frauduloase la produsele lactate, controale efectuate in perioada 16-29 martie 2024. ”In intervalul 16 – 29 martie 2024, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a dispus continuarea…

Mircea Hava: Rațiunea și bunul simț trebuie sa fie parte a oricarei politici de reducere a deșeurilor

09:35, 09.04.2024 - Modul in care gestionam deșeurile provenite din ambalaje este, fara indoiala, o problema și o provocare pentru care trebuie sa gasim soluție. Iar soluția trebuie sa fie una care sa ne ofere siguranța ca nu lasam moștenire, generațiilor viitoare, o problema și mai mare decat cea pe care o avem azi. Consumam…

DISTRUGERI BAIA MARE – Au aparut hoții de ambalaje cu sigla SGR

14:45, 08.04.2024 - Ambalajele cu sigla SGR au devenit pentru unii o sursa de venit. ADI Deșeuri Maramureș trage un semnal de alarma cu privire la noul fenomen care are loc pe strazile din Baia Mare și anume furtul de ambalaje cu sigla SGR. Problema este ca pentru a pune mana pe aceste ambalaje hoții trebuie sa produca…

Problema fructelor și a legumelor ambalate in plastic, privita altfel

04:10, 03.04.2024 - In timp ce guvernele impun limite pentru ambalajele alimentare din plastic, se lucreaza la alternative mai prietenoase cu clima. Iata cateva dintre cele care ar putea ajunge curand in supermarketuri, potrivit The New York Times. In prezent plasticul inconjoara aproape fiecare castravete, mar și ardei…


Ce parere ai despre aceasta stire?