Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Astăzi îl prăznuim pe Sf. Ştefan, primul martir al creştinităţii. Tradiţii şi obiceiuri

Publicat:

O veche traditie, implinita in ziua praznicului Sfantului Ștefan, se refera la icoana care-l infatiseaza pe mucenicul martir: crestinii care se confrunta cu probleme de sanatate sau se judeca de multa vreme cu persoane foarte orgolioase este bine sa aduca in casa lor o icoana cu , sfintita in aceasta zi. In ziua praznicului […] The post Astazi il praznuim pe Sf. Stefan, primul martir al crestinitatii. Traditii si obiceiuri appeared first on Gazeta din Vest .

Citeste articolul mai departe pe gazetadinvest.ro…  

Sursa articol: gazetadinvest.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sanzienele sau Dragaica, noaptea in care cerurile se deschid. Tradiții și obiceiuri.

15:51, 24.06.2024 - La 24 iunie sunt marcate in calendarul popular Sanzienele sau Dragaica, asociate sarbatorii crestine a Nasterii Sfantului Proroc Ioan Botezatorul si prilejuite, in acelasi timp, de solstitiul de vara, ziua cea mai lunga a anului.

Tradiții, obiceiuri și superstiții de Rusalii, pe 23 si 24 iunie 2024. Ce nu e bine sa faci la sarbatoarea de duminica și luni

00:05, 23.06.2024 - Duminica și luni, pe 23 și 24 iunie, ortodocșii sarbatoresc Pogorarea Sfantului Duh peste sfinții apostoli. In popor, sarbatoarea este cunoscuta drept Cincizecimea, Duminica Mare sau Rusaliile. In unele zone din Romania, in aceste zile se țin mai multe tradiții și obiceiuri.

Astazi, 19 mai: Rusaliile la Catolici. Tradiții și obiceiuri. Cand pica Rusalile la Ortodocși 2024

07:50, 19.05.2024 - Astazi, 19 mai: Rusaliile la Catolici. Tradiții și obiceiuri. Cand pica Rusalile la Ortodocși 2024 In fiecare an, la 50 de zile de la Sarbatoarea Sfintelor Pasti, crestinii sarbatoresc Rusaliile. Sarbatoarea de Rusalii cade intotdeauna duminica, la zece zile dupa Inaltare si la 50 de zile dupa Paste.…

Dupa Invierea Domnului incepe Saptamana Luminata. Obiceiuri si traditii

16:40, 05.05.2024 - Tradiții și obiceiuri in Saptamana Luminata, prima saptamana dupa Paște, care se termina in duminica dupa Inviere, cunoscuta și ca Duminica Tomii. Saptamana Luminata este inceputul unei perioade de sarbatoare pentru creștini, care se termina dupa 50 de zile, odata cu Rusaliile (Pogorarea Sfantului Duh).…

Obiceiuri, tradiții și superstiții de Paste in regiunile Romaniei. „Nu se mananca oul cu sare pentru ca transpiri tot anul”

06:50, 05.05.2024 - Paștele sau Invierea Domnului este una dintre cele mai importante sarbatori ale creștinitații. O sarbatoare a luminii și a bucuriei, fiind un moment de liniste sufleteasca si de apropiere de familie și de biserica

Sambata Mare 2024 - tradiții și obiceiuri. Sfanta Lumina este adusa de la Ierusalim in ultima zi din Postul Paștelui

07:05, 04.05.2024 - Sambata Mare pica anul acesta pe 4 mai și reprezinta ziua in care trupul lui Iisus Hristos a fost pus in mormant. Este de asemenea ultima zi a Saptamanii Patimilor, in care crestinii ortodocși se pregatesc pentru sarbatoarea Invierii Mantuitorului. In ultima zi din Postul Paștelui sunt urmate mai multe…

Ce se mai sarbatorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Tradiții și obiceiuri

08:31, 01.05.2024 - Ce se mai sarbatorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Tradiții și obiceiuri Ce se mai sarbatorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Pe langa Ziua Muncii, in tradiția romana mai are loc o alta sarbatoare. Cumnoscuta mai puțin,…

Duminica Floriilor. Obiceiuri și tradiții creștine.

14:25, 27.04.2024 - Cu o saptamana inainte de Paște, creștin-ortodocșii sarbatoresc Floriile sau intrarea Domnului in Ierusalim. In țara noastra sunt numeroase obiceiuri și tradiții cu ocazia acestei mari sarbatori. Anul acesta, Floriile vor fi pe 28 aprilie.


Ce parere ai despre aceasta stire?