Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Arafat, despre răniţii din Colectiv: "Infecţiile nozocomiale nu ţin de curăţenie"

Publicat:

"Infectiile nozocomiale sunt o realitate la acesti pacienti. Suprafetele arse foarte mari, interventii rapide, imunitatea scazuta", a declarat ministrul Sanatatii, Patriciu Achimaș-Cadariu.

"Infectiile nozocomiale nu tin de curatenie, ele apar de la folosirea antibioticelor. Nu are legatura cu curatenia, problema majora a acestor infectii e suprautilizarea antibioticelor", a explicat Arafat.

Potrivit ministrului Cadariu, sase tineri sunt in stare critica, dintr-un total de 38 de pacienti, internati in Romania, si alti 29 transportati in spitale din strainatate.

Costurile

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Ciuca anunța ca PNL va avea candidat la președinție. „Am lasat fiecare presedinte de filiala sa-si exprime propria analiza”

17:31, 14.06.2024 - Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a anuntat vineri ca a analizat rezultatele alegerilor impreuna cu liderii filialelor judetene, iar cifrele „reconfirma PNL ca fiind cel mai puternic partid de dreapta din Romania”. La finalul unei sedinte care a durat peste sase ore, liberalii au stabilit ca vor avea…

Romania și alte 16 țari au semnat o declarație comuna pentru un acord de incetare a focului in Gaza

20:06, 06.06.2024 - Președintele roman Klaus Iohannis se numara printre cei 17 șefi de stat care au semnat o Declarație comuna de susținere a unui acord de incetare a focului in conflictul dintre Israel și Hamas, conform Administrației Prezidențiale.

Ion Minzina, presedintele Consiliului Judetean Arges: „Sanatatea argesenilor este si va fi prioritatea noastra. Am investit in 4 ani peste 70 de milioane de euro in spitalele din Arges!”

13:01, 16.05.2024 - Sanatatea argeșenilor a fost una dintre prioritațile administrației județene in acest mandat. Consiliul Județean Argeș are in administrare noua spitale. Pandemia COVID -19 a pus la grea incercare intregul sistem medical din Romania, ceea ce ne-a determinat sa prioritizam investițiile in spitalele din…

Erdogan spune ca peste 1.000 de membri Hamas sunt tratați in spitalele din Turcia

08:50, 14.05.2024 - Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat luni ca nu vede Hamas ca pe o „organizatie terorista”, ci ca pe o „organizatie de rezistenta” si ca „peste 1.000 de membri Hamas sunt in prezent sub tratament” in spitalele turcesti, transmite CNN, preluat de News.ro.

Biden, glume cu Iohannis

09:25, 08.05.2024 - Președintele american a avut chef de glume in timp ce il primea pe Klaus Iohannis in Biroul Oval. La inceputul discuției cu oficialul roman, Biden a afirmat ca a pledat pentru aderarea Romaniei la NATO cand era senator „acum 180 de ani”. Biden a remarcat ca trupele romane și americane s-au luptat și…

Deputatul Ghervazen Longher invitat de președintele Poloniei la ceremoniile dedicate Zilei Drapelului și a Zilei Diasporei Poloneze și a Polonezilor din Strainatate (foto)

14:25, 03.05.2024 - Cu ocazia sarbatoriilor naționale din luna mai, la Varșovia au fost invitați președintele Uniunii Polonezilor din Romania și deputat in Parlamentul Romaniei din partea minoritații poloneze, Ghervazen Longher, și capelanul polonezilor din Dieceza de Iași, pr. dr. Stanislav Ioan Cucharec. In mod tradițional,…

Inca o tragedie in spitalele din Romania! O femeie a murit in Sibiu, la cateva zile dupa ce a nascut

16:06, 08.04.2024 - Inca o tragedie s-a produs la un spital din Romania! O femeie a murit, la doar cateva zile dupa ce a nascut. Aceasta s-a simțit foarte rau și a intrat in trei stopuri cardio-respiratorii. Din nefericire, pacienta nu a mai avut nicio șansa sa iși revina.

Valeria Herdea: CNAS are bani pentru primele noua luni ale anului

08:55, 02.04.2024 - Casa Nationala de Asigurari de Sanatate are fonduri doar pentru primele noua luni ale anului, nefiind acoperit ultimul trimestru, a afirmat, luni, presedintele CNAS, Valeria Herdea, la o dezbatere organizata de Profit.ro, informeaza AGERPRES . „Avem bani pe noua luni. Ultimul trimestru nu avem bani.…


Ce parere ai despre aceasta stire?