Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Antidepresivele cresc riscul de eşec al implanturilor dentare

Publicat:

Antidepresivele, folosite in mod curent pentru a trata anxietatea, depresia si alte afectiuni, pot avea un cuvant important de spus in integrarea  dentare, conform unui studiu-pilot desfasurat de cercetatori de la Universitatea din Buffalo. Cercetatorii sustin ca antidepresivele cresc de 4 ori riscul de esec al implanturilor dentare, fiecare an de antidepresive dubland riscul de esec al acestora. Antidepresivele ajuta la gestionarea emotiilor si a dispozitiei, insa au si efecte secundare –€・cum ar fi descresterea metabolismului osos, esential in procesul de vindecare. Pentru ca un implant sa se …

Citeste articolul mai departe pe universulargesean.ro…  

Sursa articol: universulargesean.ro


Stiri pe aceeasi tema

Abilitați uimitoare descoperite la lilieci

14:50, 02.07.2024 - Cercetatorii israelieni au descoperit ca liliecii salbatici poseda abilitati cognitive avansate, considerate anterior unice la om, a anuntat Universitatea din Tel Aviv (TAU), transmite marti agentia Xinhua. Studiul, publicat luni in jurnalul stiintific Current Biology, s-a bazat pe monitorizarea unei…

Senzor implantat in creier care ar putea detecta cancerul

22:20, 20.06.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Știința și Tehnologie Huazhong (HUST) din  Wuhan (China) au realizat un senzor pe baza de gel, implantabil in creier, biodegradabil , capabil sa monitorizeze sanatatea persoanelor cu leziuni la cap sau cu cancer. Studiul referitor la nou senzor este publicat in revista…

Coșmarurile și halucinațiile ar putea fi, de fapt, un semn precoce al acestor boli. Studiul care da peste cap tot ce știam pana acum

07:26, 14.06.2024 - Rezultatele cercetarii sugereaza ca aceste experiențe paranoide și neobișnuite ar putea fi semne ale dezvoltarii unor boli reumatice sistemice autoimune, cum ar fi lupusul sau artrita reumatoida. Cercetatorii au identificat anumite simptome neobișnuite, cum ar fi senzația de tensiune și agitație, ca…

Coșmarurile și halucinațiile ar putea fi, de fapt, un semn precoce al acestor boli. Studiul care da peste cap tot ce știam pana acum

11:15, 13.06.2024 - Rezultatele cercetarii sugereaza ca aceste experiențe paranoide și neobișnuite ar putea fi semne ale dezvoltarii unor boli reumatice sistemice autoimune, cum ar fi lupusul sau artrita reumatoida. Cercetatorii au identificat anumite simptome neobișnuite, cum ar fi senzația de tensiune și agitație, ca…

Alimentele ultraprocesate cresc riscul de accident vascular cerebral și demența

13:20, 01.06.2024 - Persoanele care consuma regulat multe alimente ultraprocesate, precum bauturi racoritoare, chipsuri și biscuiți, pot avea un risc mai mare de probleme de memorie, precum și de accident vascular cerebral, comparativ cu cei care consuma mai puține alimente procesate. Datele sunt publicat in revista  Neurology.…

O noua terapie pentru astm, rezultate promitatoare in testele preclinice

05:40, 30.05.2024 - O echipa de oameni de știința chinezi a dezvoltat o terapie promițatoare folosind celule imune modificate genetic, care a demonstrat ca induce o remisie de lunga durata a astmului in testele preclinice, in urma unei singure injecții. Astmul este cea mai raspandita boala respiratorie Astmul, cea mai…

Tatuajele cresc riscul de cancer de sange. Un recent studiu sugereaza ca și suprafața conteaza

16:01, 29.05.2024 - La studiul publicat in  eClinicalMedicine au participat 11.905 de persoane, care au raspuns unui chestionar despre factorii stilului de viața, pentru a determina daca au fost tatuați, scrie doctorulzilei.ro.Riscul asociat cu expunerea la tatuaje pare a fi cel mai mare pentru limfomul difuz cu celule…

Un studiu genetic dezvaluie originile preistorice etiopiene ale cafelei Arabica

01:02, 24.04.2024 - Oamenii de stiinta au descifrat genomul cafelei arabica ajungand pana la originile acesteia, o incrucisare naturala intre alte doua specii de cafea, produsa in urma cu intre 610.000 si un milion de ani, in padurile din Etiopia. Conform constatarilor, aceasta specie de cafea este mai veche decat specia…


Ce parere ai despre aceasta stire?